Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Dakgoot vervangen

Wilt u uw dakgoot vervangen? Bij Loodgieter.nl kan dit binnen 24 uur nog geregeld zijn. Wij bieden gecertificeerde dakdekkers en vaste tarieven. Wilt u snel en professioneel uw dakgoot vervangen? Bel dan nu naar 085- 877 0419 of vul hier het aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Prijzen en locaties

Bij Loodgieter.nl snappen we dat u zo snel mogelijk geholpen wilt worden. Daarom hebben wij dakdekkers verspreid door heel Nederland. Wij werken met vaste tarieven zodat u als klant kan verwachten wat u ongeveer kwijt bent. Voor meer informatie over de tarieven klikt u hier.
 
Dit zijn de werkgebieden waarin Loodgieter.nl een loodgieter heeft voor u:

De functie van de dakgoot

Elk huis heeft vroeg of laat een nieuwe dakgoot nodig. De dakgoot heeft een belangrijke functie. Namelijk het weglopen van regenwater op een gecontroleerde manier naar het riool. Zonder een dakgoot zou het water direct van het dak aflopen en ontstaan er plassen of lekkages. Daarnaast kan ook de gevel van uw huis aangetast worden als de dakgoot niet goed werkende is.
 

Soorten dakgoten

Er zijn verschillende soorten dakgoten. De vorm van een dakgoot is daarnaast ook een deel van de stijl van uw huis. Sommige dakgoten zijn bijvoorbeeld groot en hoekig en de andere juist klein en rond. Bij Loodgieter.nl werken we met verschillende soorten dakgoten, wij raden het ook sterk aan om een dakdekker in te huren voor het vervangen van uw dakgoot, omdat dit vaak geen gemakkelijke klus is.
 

Bakgoot

De bakgoot is de meest voorkomende dakgoot in Nederland. Deze herken je aan zijn rechthoekige vorm met een platte bodem en verticale randen. De bakgoot is te vinden in verschillende materialen zoals zink, pvc, aluminium en roestvrij staal. De dakdekker kan ook de dakgoot verwerken in de kroonlijst van de woning. Dit ziet er stijlvol en robuust uit. Dit kan ideaal zijn voor landelijke, traditionele en monumentale woningen.
 
dakgoot_bakgoot

Mastgoot

De mastgoot heeft een ronde vorm. De mastgoot met een halve cirkel herkennen we ook als een hanggoot. Dat komt door het montagesysteem waarbij gebruikt wordt gemaakt van gootbeugels. Deze gootbeugels zorgen voor een stevige bevestiging en de ronde vorm zorgt voor een betere waterafvoer waardoor de kans op ontstoppingen kleiner wordt.

dakgoot_mastgoot
 

Kilgoot

Waar twee schuin aflopende daken elkaar raken kiezen architecten vaak voor kilgoten. Het plaatsen van de kilgoot verkleint de kans op lekker in het dak en het zorgt voor de juiste afwatering. Doordat de kilgoot geplaatst word op het punt waar de twee daken elkaar raken word het water afgevoerd naar een lager gelegen dakgoot die het water weer verder vervoert.

dakgoot_kilgoot
 

Zakgoot

Net als de kilgoot word de zakgoot gebruikt waar twee schuin aflopende daken elkaar raken.
Het verschil tussen de twee is dat een zakgoot plat ligt tussen twee daken, en de kilgoot het water afvoert naar een lager gelegen dakgoot. Zakgoten komen vaak voor bij oudere woningen uit de jaren 30 en 40. De huizen worden nu anders gebouwd en architecten werken daarom nog maar weinig met de zakgoten. Aangezien ze het water van twee daken moeten opvangen, zijn ze dan ook een stuk breder dan mast- of bakgoten.
 
dakgoot_zakgoot

Verholen goot

Een verholen goot is een compleet systeem voor het afvoeren van regenwater bij een dakkapel. De verborgen ligging onder de dakpan zorgt voor een mooie afwerking. De verholen goot zorgt voor de afvoer van het regenwater dat wegloopt langs de zijkant van de dakkapel. Soms wordt de verholen groot verwisseld met de normale dakgoten die gebruikt worden aan de voorzijde van een huis die ook amper zichtbaar zijn.

dakgoot_verholen_goot

Zinken en pvc dakgoten

De meest voorkomende materialen voor dakgoten in Nederland is zink en pvc. Om een juiste keuze te maken welk materiaal u moet kiezen staat hier onder de eigenschappen van de materialen beschreven.
 

zinken dakgoot

Een zinken dakgoot is stevig, vorstbestendig en gaat lang mee. Een zinken dakgoot is makkelijk te vervangen en geeft uw woning een mooie uitstraling. 
 

Pvc dakgoot

Een pvc dakgoot is de goedkoopste dakgoot, maar heeft daarnaast ook de kortste levensduur. Daarom worden ze ook vaak gebruikt bij schuren of tuinhuizen. De pvc dakgoten kunnen snel geplaatst worden. Omdat het materiaal minder stevig is, kan deze minder goed tegen temperatuurschommelingen en verkleurt pvc snel. 

De dakgoot zelf onderhouden

Een dakgoot gaat vaak zo’n tien jaar mee. Deze hebben, net zoals andere onderdelen in uw huis, onderhoud nodig. Het is daarom van belang dat u zelf de dakgoot regelmatig schoon houd, om zo verstoppingen of lekkages te voorkomen. Het slimst is om in het voorjaar en in het najaar de dakgoot schoon te maken van bladeren en andere viezigheid. Om het onderhoud makkelijk te maken kunt u ook een bladvanger plaatsen, deze houdt de dakgoot schoon.

dakgoot_bladvanger

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot