Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Zinken dakgoot

Zink is een kwalitatief hoogwaardig en natuurlijk product en een uitermate geschikt materiaal voor een duurzame dakgoot. Het geeft een mooiere uitstraling aan de woning, dan bijvoorbeeld een kunststof dakgoot, is goed betaalbaar en nagenoeg onderhoudsvrij. Bijkomend voordeel is dat zink relatief makkelijk te repareren is, mocht er onverhoopt schade of een lekkage ontstaan.


Lekkage aan uw zinken dakgoot?

Een goed werkende zinken dakgoot is belangrijk om het hemelwater af te kunnen voeren richting de riolering. Als het hemelwater niet goed kan worden afgevoerd en een andere uitweg zoekt, dan kan dat flinke beschadigingen aan de gevel veroorzaken en zal het vocht uiteindelijk zelfs binnen de woning voor flinke waterschade zorgen.

Dus heeft u een lekkage aan de dakgoot? Laat dit dan zo snel mogelijk repareren om verdere beschadigingen aan de gevel, houtrot en vochtschade te voorkomen. Door bijtijds de lekkage aan te pakken, voorkomt u grotere problemen en blijven de kosten meestal te overzien.

Lekkages aan een zinken dakgoot kunnen veroorzaakt worden door:

VEROUDERDE ZINKEN DAKGOOT
Oude dakgoten zijn na verloop van tijd gevoelig voor slijtage en de misschien zijn er in het verleden al eerdere reparaties aan uw zinken dakgoot uitgevoerd. Vooral de naden zijn het zwakke punt van een oudere dakgoot en daar zal dan meestal ook de lekkage ontstaan. Uiteraard zullen wij u altijd eerlijk advies geven of een reparatie aan de dakgoot nog mogelijk is of dat het verstandiger is om de gehele dakgoot te laten vervangen.

ZINKEN DAKGOOT IS VERSTOPT
Uw zinken dakgoot kan verstopt raken door een opeenhoping van bladeren, takjes of nestmateriaal. Vooral als u in een boomrijk gebied woont, dan is het belangrijk om de dakgoten regelmatig schoon te laten maken. Daarmee voorkomt u een verstopping en uiteindelijk lekkages en waterschade aan de woning. U kunt eventueel overwegen om bladvangers te laten plaatsen om de de dakgoten schoon te houden, wij helpen u hier graag bij.

ZINKEN DAKGOOT ZIT LOS
Als de dakgoot is losgeraakt of niet goed is bevestigd, bestaat de kans dat de dakgoot niet meer goed op afschot ligt. Het hemelwater zal dan de weg van de minste weerstand zoeken en zal onvermijdelijk een lekkage veroorzaken.

CORROSIE AAN DE ZINKEN DAKGOOT
Zinken dakgoten die al vele jaren aan alle weersinvloeden zijn blootgesteld, kunnen uiteindelijk sporen van corrosie gaan vertonen. Deze vochtigheidscorrosie kunt u herkennen aan de zichtbare, witte aanslag op de dakgoten. Dit zijn de zwakkere plekken van de dakgoot, want dit laat zien dat op deze plekken het zink dunner is en dus gevoeliger voor lekkage.

Bij een zinken dakgoot kan een lekkage op de soldeernaad vaak hersteld worden door de naad opnieuw te solderen of af te dichten met vloeibaar zink. Maar het risico bestaat dat het zink na verloop van tijd zo poreus en dun is geworden, dat er geen garantie gegeven kan worden dat de reparatie blijvend is. Uiteraard krijgt u hier eerlijk advies over en kunt u beslissen om de reparatie toch uit te laten voeren of de dakgoot te laten vervangen.


De zinken dakgoot repareren of vervangen?

Heeft uw zinken dakgoot een lekkage op de soldeernaard, dan kan dat in de meeste gevallen gerepareerd worden door de naad opnieuw te solderen of het lek af te dichten met vloeibaar zink. Is uw dakgoot 25 jaar of ouder, dan krijgt u wellicht het advies om over vervanging na te denken. Het zink is na verloop van jaren dunner en poreus geworden en de reparatie zal meestal een noodoplossing zijn, waar geen garanties op gegeven kunnen worden.

Twijfelt u over wat de beste oplossing is voor uw zinken dakgoot, neem dan gerust contact op en laat u adviseren.


Wat kost de reparatie of vervanging van de zinken dakgoot?

Een nieuwe zinken dakgoot is natuurlijk een flinke investering. Daarom adviseren wij in eerste instantie om uw huidige zinken dakgoot goed (te laten) onderhouden en inspecteren. Door een jaarlijkse reinigingsbeurt uit te laten voeren, kan het hemelwater moeiteloos wegstromen en worden eventuele mankementen vroegtijdig opgemerkt en hersteld. Voor het reinigen en het uitvoeren van kleine reparaties hanteert Loodgieter.nl altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeidsuren, deze kunt u terugvinden op onze tarievenpagina.

Wilt u de gehele dakgoot laten vervangen, dan bieden wij u graag eerst een offerte aan.


Wilt u een afspraak maken?

Het vervangen of repareren van uw zinken dakgoot, betekent meestal dat de werkzaamheden op flinke hoogte moeten worden uitgevoerd. Kruip voor uw eigen veiligheid liever niet zelf op de ladder, maar laat de werkzaamheden over aan de vakman. Uw lekkage wordt gerepareerd en uw loodgieter inspecteert dan gelijk of de dakgoot verder nog in goede conditie is. Zo worden eventuele mankementen bijtijds ontdekt, voordat deze voor grote problemen gaan zorgen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Bel ons dan via 085-8770419 of vul hier ons contactformulier in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot