Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Zinken goot

Zink is een hoogwaardig en natuurlijk product en een zeer geschikt materiaal voor een duurzame dakgoot. Het geeft de woning een mooiere uitstraling dan bijvoorbeeld een kunststof dakgoot, is betaalbaar en praktisch onderhoudsvrij. Bijkomend voordeel is dat zink relatief eenvoudig te repareren, mocht er schade of een lekkage ontstaan.


ZINKEN GOOT LEKT?

Een goed functionerende dakgoot is belangrijk, zodat het regenwater moeiteloos kan weglopen naar het riool. Als regenwater niet goed kan worden afgevoerd en een andere uitweg vindt, kan dit ernstige schade aan de gevel veroorzaken en kan vocht op den duur leiden tot aanzienlijke waterschade aan de woning.

Dus heeft u een lek in uw zinken goot? Laat dit zo snel mogelijk repareren om verdere schade aan de gevel, houtrot en vochtschade te voorkomen. Door het lek op tijd te laten herstellen voorkomt u grotere problemen en blijven de kosten grotendeels beheersbaar.

Een lekkende zinken goot kan worden veroorzaakt door:

Verouderde zinken dakgoten
Oude zinken dakgoten kunnen na verloop van tijd sporen van slijtage gaan vertonen en misschien zijn uw zinken dakgoten al eerder gerepareerd. Met name de naden zijn het zwakke punt van oudere goten en daar treden meestal de eerste lekkages op. Uiteraard geven wij altijd een eerlijk advies of het nog mogelijk is om de goot te repareren of dat het verstandiger is om de gehele goot te laten vervangen.

Verstopping zinken goot
De zinken gootstortkoker kan op den duur verstopt raken door een ophoping van bladeren, takken of nestmateriaal. Zeker als u in een boomrijke omgeving woont, is het belangrijk om de goten regelmatig te laten reinigen. Dit voorkomt verstoppingen en uiteindelijk mogelijke lekkages en waterschade aan de woning.

Zinken goot zit los
Als de dakgoot los zit of niet goed is gemonteerd, dan is het mogelijk dat de goot niet meer goed op afschot ligt. Het regenwater zoekt dan de weg van de minste weerstand en kan dan op den duur een lekkage veroorzaken.

Corrosie zinken goot
Zinken goten die jarenlang aan alle weersomstandigheden zijn blootgesteld, kunnen op den duur corrosie gaan vertonen. Vochtcorrosie herkent u aan de zichtbare witte aanslag op de goten. Dit zijn de zwakste delen van de dakgoten, omdat dit aangeeft dat het zink in deze delen dunner is en daardoor vatbaarder voor lekkage.

Een lekkage op de soldeernaad kan vaak worden gerepareerd door de verbinding opnieuw te solderen of af te dichten met vloeibaar zink. Het risico bestaat echter dat het zink na verloop van tijd zo poreus en dun is geworden dat de duur van de reparatie niet kan worden gegarandeerd. Uiteraard krijgt u een eerlijk advies over de mogelijkheden en kunt u zelf beslissen of u uw dakgoot wilt laten repareren of kiest voor vervanging.


GOOT REPAREREN OF VERVANGEN

Mocht er een lek worden geconstateerd op de soldeernaad van uw zinken goot, dan kan dit in de meeste gevallen worden gerepareerd door de naad opnieuw te solderen of het lek af te dichten met vloeibaar zink. Als uw dakgoot ongeveer 25 jaar of ouder is, dan kunt u overwegen deze te laten vervangen. Het zink is in de loop der jaren dunner en poreuzer geworden en reparaties zijn meestal een tijdelijke oplossing die niet kan worden gegarandeerd.

Als u niet zeker weet wat de beste oplossing is voor uw zinken goot, neem dan contact met ons op en laat u adviseren.


WAT KOST REPARATIE OF VERVANGING VAN DE GOOT?

Een nieuwe zinken goot is natuurlijk een behoorlijke investering. Daarom raden wij u vooral aan om uw huidige zinken dakgoot goed te laten onderhouden en te inspecteren. Door de jaarlijkse schoonmaakbeurt kan het regenwater gemakkelijk weglopen en kunnen eventuele kleine gebreken vroegtijdig worden opgespoord en verholpen.

Loodgieter.nl hanteert altijd een vaste prijs voor voorrijkosten en werkuren voor het reinigen van de dakgoten en kleine reparaties, deze vindt u terug op onze tarievenpagina. Wilt u de gehele dakgoot laten vervangen, dan kunnen wij u uiteraard eerst een offerte aanbieden.


AFSPRAAK MAKEN?

Een reparatie of vervanging van een zinken goot, betekent meestal dat er op behoorlijke hoogte gewerkt moet worden. Klim voor uw eigen veiligheid niet zelf de ladder op, maar laat het werk over aan een ervaren vakman. Uw lekkage wordt dan vakkundig verholpen en uw loodgieter controleert direct of de dakgoot nog in goede staat is. Op deze manier worden eventuele gebreken vroegtijdig opgespoord, voordat deze ernstige problemen kunnen veroorzaken. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? U kunt ons bellen op 085-8770419 of vult u hier het contactformulier in en dan bellen wij zo spoedig mogelijk terug.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot