Snel een Loodgieter nodig? Bel ons! 085-8770419
Nu bereikbaar!


Zinken goot

Je hebt verschillende zinken goten. Deze verschillen worden hieronder omschreven.
 
Bakgoot: De meest voorkomende dakgoot in Nederland is de bakgoot .De vorm van de dakgoot is rechthoekig. de goot is verkrijgbaar in verschillende groottes en materialen. de zinken bakgoot is onderhoudsvriendelijk en kan redelijk snel en makkelijk worden gemonteerd. 
 
Mastgoot: De mastgoot wordt ook veel gebruikt in Nederland. De goot heeft de vorm van een halve cirkel en is dus Halfrond. De mastgoot is een erg stevige groot en redelijk eenvoudig te monteren. Het meest gebruikte materiaal voor een mastgoot is zink, maar ook andere materialen zijn een mogelijkheid om een mastgoot van te maken.  Denk hierbij aan polyester of kunststof.
 
Kilgoot: Een kilgoot is een dakgoot die wordt gebruikt tussen twee schuin aflopende daken die aan elkaar vastzitten. De kilgoot heeft ALS functie om het regenwater van de twee daken achter voeren naar de gewone dakgoten. Kilgoten worden ook vaak van zink gemaakt, maar kunnen ook van lood of kunststof gemaakt zijn.
 

Voor- en nadelen van een zinken dakgoot.

Het voordeel van een zinken dakgoot is dat een zinken dakgoot erg stevig is. Zinken dakgoten zijn ook makkelijk te onderhouden. Mocht er onverhoopt een lek in de zinken dakgoot ontstaan, dan is dit vaak makkelijk te repareren. Een zinken dakgoot ziet er ook vaak veel mooier uit dan een kunststof dakgoot.
Het nadeel van een zinken dakgoot is dat zink een stuk duurder is dan kunststof. Verder wordt het wel een probleem als de zinken dakgoot  wat ouder is en lek raakt. Zink wordt dan vaak wat poreus, waardoor er wel een noodreparatie gemaakt kan worden, maar een lek zal niet definitief gedicht kunnen worden. Omdat de zinken dakgoot dan poreus is, kan er niet meer gesoldeerd worden en zal de dakgoot op den duur vervangen moeten worden.
 

Beugels

De beugels voor dakgoten worden ook wel gootbeugels genoemd. Een gootbeugel moet sterk en draagkrachtig zijn en heeft als functie het dragen van een bak- of mastgoot. Het materiaal waarvan de beugels zijn gemaakt is thermisch verzinkt staal. De beugels hebben vooraf aangebrachte bevestigingsgaten. 
Er zijn verschillende type gootbeugels. Zo heb je de bak- of mastgootbeugel 45 graden met lip en tapgat. Deze worden net onder het dak beslag vastgemaakt. Verder Heb je nog de renovatiebeugel met lip en tapgat, deze beugels worden onder de dakgoot vastgemaakt. Als laatste hebben we nog de muurbeugel met lip en tapgat, deze worden,  zoals het woord het al zegt, aan de muur bevestigd.

Reviews

4.8

Lek in de wastafel bij badkamer. Lekt bij gebruik en geen gebruik
----


5

Lekkage opsporen. Indien er een lekdetectie zal moeten plaatsvinden, kunnen... lees meer
----
Loodgieter was binnen 2 uurtjes aanwezig en heeft de lekkage en de oorzaak...lees meer


5

Waakvlam geiser gaat steeds uit. Geiser is schoongemaakt maar waarschijnlijk... lees meer
----
Uiterst vriendelijk, zeer deskundig en behulpzaam. Snelle service tegen een...lees meer


4.8

Goede middag, wij hebben een druppende kraan in het WC fonteintje en krijgen... lees meer
----
Het probleem was snel en vakkundig verholpen en loodgieter Mike was erg...lees meer


5

Wasmachinekraan vervangen
----


4.3

Inbouw reservoir blijft doorlopen. Schwab PXL8155-1
----
Wel super snel allemaal, top