Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Regenpijp repareren

Herstellen regenpijp aansluitingDe regenpijp is onmisbaar om het regenwater, dat via het dak naar beneden stroomt, af te voeren naar het riool. Als de regenpijp is beschadigd door invloeden van buitenaf of een verstopping, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Dit voorkomt dat er vocht via de buitenmuur naar binnen kan komen met eventuele waterschade tot gevolg. Reden genoeg om regelmatig de regenpijpen rond de woning goed na te kijken.

Besteedt u de reparatie van de regenpijp liever uit aan een ervaren loodgieter, dan plannen wij graag een afspraak voor u in!
                                                                     U kunt hiervoor ons contactformulier invullen of telefonisch een afspraak maken op 085-8770419.


Werkwijze reparatie van de regenpijp

Afhankelijk van de omvang van de beschadiging zal de regenpijp worden losgekoppeld van de muur en de riolering of zal de loodgieter het kapotte deel uitzagen. Hierna kan de nieuwe regenpijp op de juiste maat worden gezaagd. Om de oude en nieuwe delen van de regenpijp weer met elkaar te verbinden wordt een reparatiemof gebruikt. De wijze waarop de aansluiting vervolgens waterdicht wordt gemaakt is afhankelijk van het soort materiaal van de regenpijp. In sommige situaties kan de loodgieter het advies geven om de regenpijp in het geheel te laten vervangen en niet te laten repareren. De levensduur van bijvoorbeeld een PVC regenpijp is 10 tot 15 jaar, dan is het na die periode het overwegen waard om bij een beschadiging de regenpijp in het geheel te laten vervangen. Mocht u dat overwegen, dan kunt u ook een keuze maken om een ander materiaal regenpijp te laten plaatsen.

Stormschade regenpijp


Verschillende materialen regenpijp

PVC regenpijp
De meest voorkomende en goedkoopste regenpijp is van PVC. Een PVC regenpijp heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Na die periode wordt het risico steeds groter dat er slijtage gaat optreden en vervanging of reparatie nodig is. PVC is degelijk, kan goed tegen alle weersinvloeden en heeft maar weinig onderhoud nodig. Een voordeel van PVC is dat het bij beschadiging redelijk makkelijk kan worden gerepareerd of vervangen. Nadeel van een PVC regenpijp is de beperkte levensduur in vergelijking met andere materialen.

Regenpijp gebroken

Zinken regenpijp
Een zinken regenpijp is wat prijziger dan een PVC uitvoering, maar geeft wel een mooie, luxe uitstraling aan de woning. Een zinken regenpijp is sterk, kwalitatief goed en heeft een levensduur van zeker meer dan 30 jaar. Deze prijs-/kwaliteitverhouding maakt het plaatsen van een zinken regenpijp zeker de moeite waard.
Zink is een natuurlijk en degelijk product en verkleurt na verloop van tijd naar de kenmerkende blauwgrijze kleur. Deze laag beschermt het zink en maakt de regenpijp veel minder gevoelig voor lekkages.

Wist u dat? Een zinken regenpijp is zeer ongeschikt voor huizen met een rieten dak. Na verloop van tijd komt uit het riet een zuur vrij, die het zink behoorlijk kunnen aantasten.

Zinken regenpijp

Aluminium regenpijp
Een andere optie is om een regenpijp van aluminium te laten plaatsen. Aluminium is duurzaam, krasbestendig en is goed bestand tegen alle weersinvloeden. Een aluminium regenpijp kan naadloos en in alle RAL-kleuren geleverd worden en geeft een mooie en eigentijdse uitstraling aan de woning.

Koperen regenpijp
Koperen regenpijpen worden veel geplaatst bij woningen in het duurdere segment en bij rietgedekte daken, vanwege de luxe, klassieke uitstraling. De levensduur van een koperen regenpijp is ongeveer gelijk aan de zinken regenpijp. Koper is veel prijziger dan PVC of zink en dat maakt de prijs-/kwaliteitverhouding ongunstiger dan de andere materialen.
Het materiaal koper staat bekend om de bruinachtige kleur. Door weersinvloeden van regen en lucht wordt er een natuurlijke, beschermende laag corrosie gevormd op het koper. Deze laag corrosie beschermt en herstelt zichzelf bij beschadiging, hierdoor blijft het materiaal altijd goed beschermd. Na verloop van tijd verandert de kleur van koper van roodbruin naar het kenmerkende patina-groen. Bij rieten daken behoudt het koper wel de originele bruine kleur door de zuren die het riet afgeeft. Dus in tegenstelling tot een zinken regenpijp is voor dit soort woningen een koperen regenpijp een prima optie.

Buiten de ongunstige prijs-/kwaliteitverhouding heeft koper ook het grote nadeel dat het zeer diefstalgevoelig is. Dieven kunnen proberen de koperen regenpijpen of dakgoten los te koppelen en deze voor veel geld te verkopen. Dit kan een goede reden zijn om toch liever voor een zinken regenpijp te kiezen.

Wat kost de reparatie van de regenpijp?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en arbeid van de loodgieter. Eventuele bijkomende kosten zijn zeer afhankelijk van het materiaal van de regenpijp en de omvang van de beschadiging. U kunt de tarieven nalezen op onze tarievenpagina.

Het vervangen van een gehele regenpijp is een klus op hoogte en daar plannen wij uit veiligheidsredenen meestal twee man voor in. Uiteraard wordt dat eerst met u besproken en kunnen wij met meer informatie en eventuele foto’s een inschatting maken van de kosten.
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Regenpijp repareren
Loodgieter Regenpijp repareren
Loodgieter Regenpijp repareren

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot