Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Dakpannen repareren of vervangen

Zijn uw dakpannen kapot, gebarsten of afgebroken dan zullen deze vervangen moeten worden. Repareren is bijna niet mogelijk en weegt niet op tegen de kosten die gemaakt moeten worden. Een kapotte pan ziet er misschien niet uit als een probleem, maar kan snel voor problemen zorgen in de vorm van lekkages. Kijkt u daarom met regelmaat eens goed naar uw dak.

Storm- of hagelschade

U moet na een storm of wanneer het hard geregend heeft goed naar uw dak kijken en kijken of er geen dakpannen zijn afgewaaid of weggewaaid. Eigenlijk zijn dit de enige momenten waarop een dakpan kapot kan gaan of weg kan waaien. Controleer daarom altijd visueel uw dak na een flinke storm of hagelbui. Bijna alle dakpannen zijn sterk genoeg om het vallen van een steentje te overleven maar een hagelsteen ter grootte van een knikker kan een pan wel doen breken en later tot schade doen lijden. Daarnaast hoeft een dakpan niet eens gebroken te zijn, maar kan ook een verschuiving van de dakpan al tot een lekkage leiden.

Dakdekker of loodgieter

Wanneer u uw dakpannen moet laten vervangen is de vraag: heb ik een dakdekker nodig of een loodgieter? Dakdekker zijn de specialisten en kunnen vaak ook uw dakpannen vervangen of repareren. Complete daken vervangen schakelen wij graag een van onze dakdekkers voor u voor in. Loodgieter.nl regelt zowel loodgieters als dakdekkers. Wij nemen met u uw klus door en op basis daarvan bekijken wij wat er nodig is en gedaan moet worden en wat kwalitatief en tariefmatig het meest handige voor u is. Let wel op, wanneer het hard regent kan het zijn dat wij op dat moment niet direct iemand kunnen sturen in verband met hun veiligheid. U kunt misschien het gezegd wel: Je repareert het dak wanneer de zon schijnt. In extreme nood van lekkages proberen wij uiteraard nog wel dezelfde dag iemand bij u langs te krijgen.

Bewaar uw dakpannen

Wanneer u een dakkapel of dakraam laat plaatsen dan gaat dan ten kostte van een aantal van uw dakpannen. Vaak krijgt u de vraag van de plaatser/ aannemer of zij de dakpannen moeten afvoeren. Kiest u er dan voor om de pannen te bewaren. Wanneer er tijdens een storm of werkzaamheden eens een pan kapot gaat heeft u altijd dezelfde maat en kleur zelf op voorraad. Dat voorkomt veel zoekwerk of bestelproblemen. Waar slaat u deze dakpannen dan op? Dat kan bijvoorbeeld in uw schuur wanneer u deze heeft, maar ook in uw kruipruimte onder uw woning. Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt, vraagt u dan ook aan de aannemer of zij 10-20 pannen extra kunnen leveren. Voor hun een kleinigheid, voor u scheelt dat later een hoop problemen met het vinden van de juiste pannen. Zo heeft u altijd een voorraad van hetzelfde formaat dakpannen en in dezelfde kleur.

Dakpannen leggen

Het leggen van dakpannen is een gevaarlijke klus. Immers, de loodgieter/ dakdekker moet het dak op en dat gebeurt vaak op grote hoogte. Daarom moet een dakklus officieel altijd uitgevoerd worden door 2 mensen. Tevens dient de loodgieter zichzelf “vast te maken” of te zekeren zodat als het mis mocht gaan de loodgieter niet van het dak valt. Vaak verwijderen de loodgieters een aantal dakpannen en kunnen ze zich voort bewegen door op het houten onderwerk te lopen en/of te klimmen. Uiteraard leggen ze deze na de klus weer terug.

Verschillende soorten dakpannen

Er zijn heel veel verschillende soorten, maten en kleuren dakpannen. Deze zijn onder te brengen in 2 hoofdsoorten, te weten: Kleidakpannen en betonnen pannen. Beide hebben een verschillend prijskaartje ( Kleidakpannen ongeveer €40-€60 per vierkante meter tegenover €30-€40 per vierkante meter) maar ook verschillende verwachtte levensduren. Zo gaat een kleidakpan minimaal 60-100 jaar mee en ligt de verwachtte levensduur van een betonpan op 30-50 jaar. Qua verkleuring zit tegenwoordig minder verschil tussen de soorten, waar vroeger de betonnen pan iets eerder zou verkleuren. Tegenwoordig worden de iets goedkopere betonnen pannen echter ook extra behandeld waardoor deze minder verkleuren. Daar het oog ook wat wil en niet alleen in kleuren de pannen afwijken kunt u ook kiezen voor holle pannen (ook wel golvende pannen genoemd) of platte pannen.

Lekkage aan uw dak met dakpannen

Zoals reeds eerder aangegeven kan het negeren of niet oplossen van verschoven of kapotte dakpannen tot gevolg hebben dat er een lekkage aan uw dak optreed. Het terugleggen van de dakpannen is een kleine klus en daarmee voorkomt u dus verdere ellende. Liggen er dus pannen scheef, stelt u het recht leggen dan niet uit. Immers de verzekering zal de schade waarschijnlijk niet betalen in verband met achterstallig onderhoud.

Dakpannen vervangen door zonnepaneelpannen

De laatste trend op het gebied van dakpannen is het vervangen van de reguliere dakpannen door dakpannen met ingebouwde zonnecollectoren. Zo wordt uw dak direct een grote collector van zonne-energie. Dit zijn over het algemeen vrij dure pannen en staat eigenlijk nog in de kinderschoenen. Doet u hiervoor goed onderzoek. Op dit moment levert loodgieter.nl nog geen diensten qua leggen van deze pannen.
Voor het vervangen, recht leggen of compleet opnieuw aanleggen van uw dak/ dakpannen bent u bij loodgieter.nl aan het juiste adres!
Loodgieter Vervangen dakpannen
Loodgieter Vervangen dakpannen
Loodgieter Vervangen dakpannen
Loodgieter Vervangen dakpannen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot