Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Reparatie Verwarming

Roestige radiatorEen lekkage aan de verwarming, roestplekken, tikkende leidingen of de verwarming wordt niet meer warm? Het is belangrijk om een reparatie niet te lang uit te stellen. Een (kleine) lekkage kan behoorlijk wat schade aanrichten als u er te lang mee wacht.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor reparatie of vervanging van de verwarming?
Wij ontvangen van u graag wat meer informatie en indien mogelijk foto’s van de situatie.
Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.


Hinderlijk tikkend of borrelend geluid?


Een borrelend of suizend geluid van de verwarming is een hinderlijk en veel voorkomend probleem. Bij deze klachten is het advies om de verwarming te ontluchten, vaak is hiermee het geluidsprobleem al opgelost. 
Een tikkend geluid in de leidingen of verwarming is ook zeer hinderlijk, maar helaas niet altijd op te lossen door de verwarming te ontluchten. Wanneer het water in de ketel wordt opgewarmd, dan zetten de leidingen uit door de warmte. Bij het afkoelen van het water, zullen ook de leidingen weer krimpen. Wanneer er ergens ruimte ontstaat door het uitzetten van de leidingen, bijvoorbeeld bij een muurbeugel of doorvoer in muur of vloer, dan kan dit het tikkende geluid veroorzaken. Het metaal tikt tegen het metaal door de ontstane ruimte. Zodra de bron van het tikken is gevonden, dan zijn er meerdere oplossingen mogelijk om dit te verhelpen. Vaak is het losser draaien van een muurbeugel of het plaatsen van extra isolatie voldoende om het getik te stoppen. In sommige gevallen verhelpt het opnieuw instellen van de cv-ketel het probleem, door deze wat langzamer te laten opwarmen, het aanpassen van de modulatie in de ketel.


Wat te doen bij een lekke verwarming?

Reparatie radiatorOm waterschade te voorkomen is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Ook kleine lekkages kunnen flinke schade aanrichten aan de vloer.
Een lekkage aan de verwarming kan op verschillende plekken ontstaan. De verwarming zelf kan lek zijn, maar ook het ontluchtingskraantje, verwarmingsknop of het voetventiel kunnen lekkage vertonen. Vaak is met het blote oog duidelijk waar te nemen, waar de lekkage zich precies bevindt en kan de loodgieter met de juiste informatie een goede inschatting maken of dit gerepareerd kan worden.
In sommige gevallen is het niet duidelijk zichtbaar waar de lekkage zich precies bevindt, maar blijft u last houden van drukverlies. Met een lekdetectie kan de loodgieter het lek precies achterhalen en heel gericht de reparatie uitvoeren, zonder onnodig hak- en breekwerk.


Blijft de verwarming koud?

De verwarming wordt niet helemaal warm of blijft in zijn geheel koud, is ook een veelvoorkomend probleem.
Blijft uw verwarming deels koud, dan zit er waarschijnlijk lucht in het systeem. De verwarming ontluchten, kan dit probleem oplossen.
Wordt de verwarming helemaal niet warm of heeft deze niet gebrand sinds de installatie, dan kan een verkeerde aansluiting of een probleem in de circulatie het probleem veroorzaken. Bij installatie van een nieuwe verwarming is het belangrijk dat de afvoerleiding op de aanvoer van de verwarming wordt aangesloten en de aanvoerleiding op de afvoerleiding van de verwarming. Helaas blijkt in de praktijk, dat dit nog regelmatig omgedraaid wordt, waardoor de verwarming maar voor een deel warm wordt of helemaal niet.
Uw loodgieter kan dit voor u herstellen en de verwarming weer werkend maken.

 

Wat te doen bij een lekke verwarmingsbuis?

Een verwarmingsbuis is kwetsbaar voor “stootschade”, wat bijvoorbeeld kan zijn ontstaan tijdens een verbouwing. Uw loodgieter zal meestal adviseren om niet tot reparatie over te gaan, maar de buis in het geheel te vervangen. Het repareren van de buis is zeker een optie, maar vaak van tijdelijke aard. Uw bent dan in eerste instantie goedkoper uit, maar op de lange termijn zal de buis vaak alsnog vervangen moeten worden.

Roestige radiatorleiding Roestige radiatorleiding


Wat kost reparatie of vervanging van de verwarming?

Wanneer u ons een duidelijke omschrijving kan geven van het probleem en eventueel foto’s van de situatie bij kan voegen, dan kunnen wij een inschatting maken van de te verwachten kosten. Loodgieter.nl hanteert voor de voorrijkosten en arbeidsuren vaste tarieven, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.
 
 
 
 
 
 
 
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot