Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Reparatie dakgoot


De dakgoot laten repareren?

Heeft u een lekkage of een verstopping aan de dakgoot? Ter voorkoming van beschadigingen aan de muur, houtrot en vochtplekken is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren. De ervaren vakmannen van Loodgieter.nl zullen hun uiterste best doen om de goot te herstellen, maar in sommige gevallen is het verstandiger om deze te laten vervangen door een nieuwe dakgoot. Onze loodgieters zullen u daarbij altijd van een eerlijk advies voorzien.

Wilt u een afspraak maken voor reparatie van de dakgoot of meer advies of een offerte van eventuele vervanging? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie, graag met foto’s van de huidige situatie. Voorzien van voldoende informatie over de reparatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt voor een afspraak of een offerte het contactformulier invullen en eventueel foto’s bijvoegen van de huidige situatie. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 085-8770419, dit nummer is ook te gebruiken om foto’s te sturen via WhatsApp.


Hoe ontstaat een lek in de dakgoot?

Dakgoten voeren het regenwater af, meestal via en regenpijp naar de riolering. De meest gebruikte dakgoten in Nederland zijn gemaakt van PVC of zink. Deze materialen zijn gevoeliger voor eventuele lekkage en de invloeden van weer en wind. De oorsprong van de lekkage aan de dakgoot kan verschillende oorzaken hebben;


De dakgoten zijn verouderd

Oudere dakgoten zijn helaas onderhevig aan slijtage en hebben soms al eerdere reparaties moeten ondergaan. Vaak zijn deze dakgoten zwakker op de naden en het advies van Loodgieter.nl is vaak om dakgoten ouder dan 25 jaar niet meer te laten repareren, maar te laten vervangen. Problemen aan de dakgoot zullen anders hoogstwaarschijnlijk terug blijven komen, waardoor u uiteindelijk duurder uit bent.


De dakgoot of regenpijp is verstopt

 Door de blootstelling aan weer en wind is een dakgoot de verzamelplaats voor bladeren, takjes en eventueel nestmateriaal. Als de dakgoten niet regelmatig worden schoongemaakt, dan kan verstoppingen en lekkages veroorzaken. Het laten reinigen van de dakgoot of het ontstoppen van de hemelwaterafvoer kan het probleem verhelpen. De loodgieter zal eerst lokaliseren waar de blokkade zich precies bevindt. Afhankelijk daarvan kan hij beoordelen of de verstopping met de hand, een trekveer of onder hoge druk kan worden verwijderd.
Houd er rekening mee dat het werken op hoogte behoorlijke risico’s met zich meebrengt en het in de meeste situaties verstandig is om de specialist in te schakelen. 
Na de werkzaamheden zal de loodgieter advies geven om verstoppingen in de toekomst te voorkomen. De dakgoot regelmatig laten reinigen is belangrijk en wellicht is het plaatsen van een boldraadrooster in de dakgoot een goede manier om eventuele verstoppingen in de toekomst te voorkomen.


De dakgoot zit los

Als de dakgoot of onderdelen daarvan los zitten, dan zal het water een eigen koers bepalen, dit veroorzaakt onvermijdelijk ongewenste lekkages. 


Corrosie aan de zinken dakgoot

zinken dakgoten kunnen sporen van vochtigheidscorrosie gaan vertonen na jaren aan alle weersinvloeden te zijn blootgesteld. Dit is te herkennen aan witte aanslag op de goten. Dit zijn de zwakkere plekken in de goot, hier is het zink dunner en dat kan uiteindelijk lekkage veroorzaken. Ons advies is vaak om deze oude dakgoten te laten vervangen. Het zink op deze plekken op de dakgoot is vaak te dun om met succes een reparatie te kunnen uitvoeren.


Kan de lekkende dakgoot hersteld worden?

Reparatie van een lekkende dakgoot kunt u het beste aan de ervaren specialist overlaten. Werkzaamheden op hoogte brengen nou eenmaal risico’s met zich mee en vraagt om reparatie met de juiste materialen om het probleem niet te verergeren.
Vaak kan met het blote oog al vastgesteld worden waar de lekkage zich bevindt. Meestal zichtbaar op de naden of bij het opgehoopte vuil in de goot. Het schoonmaken van de dakgoot of het aanbrengen van een nieuwe binnenlaag zal het probleem doorgaans oplossen.


Verschillende soorten dakgoten

Zinken dakgoten
De meest geplaatste goten zijn de zinken goten. Zink geeft een mooie uitstraling aan de woning en heeft een lange levensduur. Een zinken goot wordt geplaatst door de verbindingen te solderen, dit is specialistisch werk en kan beter aan de ervaren vakman worden uitbesteed. Zinken goten zijn in de aanschaf wat duurder dan de tegenwoordig veel geplaatste kunststof dakgoten, maar blijven populair.

Kunststof of PVC-goten
Kunststof dakgoten worden tegenwoordig veel geplaatst bij de vele nieuwbouwprojecten. Deze dakgoten zijn voordeliger, ongevoelig voor de weersinvloeden en vrij van onderhoud. Kunststof dakgoten gaan lang mee en zijn tegenwoordig milieuvriendelijk geproduceerd. De keuze tussen kunststof of zinken dakgoten is een kwestie van smaak.

Aluminium of koperen dakgoot
Aluminium goten zijn een prima alternatief voor de zinken of PVC-goten. Aluminium goten zijn naadloos en licht van gewicht. Aluminium wordt tegenwoordig veel ook gebruikt in de nieuwbouw, maar zijn ook uitermate geschikt voor plaatsing op chalets en schuren.
Koperen dakgoten hebben een lange levensduur en een bijzondere, chique uitstraling. Deze dakgoten worden veelal geplaatst bij panden met rieten daken. Zinken goten zijn gevoelig zijn voor het regenwater dat van het rieten dak komt en zijn in voor deze woningen dus niet geschikt. Koperen dakgoten verkleuren na verloop van tijd door de oxidatie en krijgen dan hun kenmerkende mooie, groene “vleug”.

Alternatieven genoeg dus, wanneer u de dakgoot wilt gaan vervangen. De keuze van het materiaal is eigenlijk een kwestie van persoonlijke smaak en bijbehorende kostenplaatje.


De dakgoot repareren of vervangen?

Een zinken dakgoot met een lekkage op de soldeernaad, kan in de meeste gevallen gerepareerd worden door de dakgoot opnieuw te solderen of het lek af te dichten met vloeibaar zink. Bij daken van 25 jaar of ouder is het advies meestal om over vervanging na te denken. Het zink is na verloop van tijd dun en poreus geworden en de reparatie zal veelal tijdelijk en zonder garanties zijn.
Een kleine lekkage aan een PVC-dakgoot is eenvoudig te verhelpen, maar vaak is toch het advies om een PVC-dakgoot gelijk te vervangen. De kosten van de reparatie en de voorrijkosten en arbeidsloon van de loodgieter wegen vaak niet op tegen de kosten van het laten plaatsen van een nieuwe PVC-dakgoot.


Wat kost reparatie of vervanging van de dakgoot?

Wij begrijpen dat een nieuwe dakgoot een flinke investering is. Dus adviseren wij u in eerste instantie om de huidige dakgoot goed te (laten) onderhouden en te inspecteren. Mocht u toch een reparatie aan de dakgoot willen laten uitvoeren of wilt u advies over vervanging van de dakgoten? Wij zijn u uiteraard graag van dienst. Voor onze vaste tarieven verwijzen wij u graag door naar onze tarievenpagina. Voor de inschatting van de kosten van reparatie of een offerte-aanvraag voor het vervangen van de dakgoot, kunt u ons contactformulier invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
 
 
 
 
 
 
 


 
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Reparatie dakgoot
Loodgieter Reparatie dakgoot

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot