Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Radiator, vervangen of repareren?


Een lekkage aan de radiator, roestplekken, tikkende leidingen of de radiator wordt niet meer warm? Het is belangrijk om een reparatie niet te lang uit te stellen. Een (kleine) lekkage kan behoorlijk wat schade aanrichten als u er te lang mee wacht.
Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor reparatie of vervanging van de radiator? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie en indien mogelijk foto’s van de situatie. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.
U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.


Maakt uw radiator een borrelend of tikkend geluid?


Een borrelend of suizend geluid van de radiator is een hinderlijk en veel voorkomend probleem. Bij deze klachten is het advies om de radiator te ontluchten, vaak is hiermee het geluidsprobleem al opgelost.
Een tikkend geluid in de leidingen of radiator is ook zeer hinderlijk, maar helaas niet altijd op te lossen door de radiator te ontluchten. Wanneer het water in de ketel wordt opgewarmd, dan zetten de leidingen uit door de warmte. Bij het afkoelen van het water, zullen ook de leidingen weer krimpen. Wanneer er ergens ruimte ontstaat door het uitzetten van de leidingen, bijvoorbeeld bij een muurbeugel of doorvoer in muur of vloer, dan kan dit het tikkende geluid veroorzaken. Het metaal tikt tegen het metaal door de ontstane ruimte. Zodra de bron van het tikken is gevonden, dan zijn er meerdere oplossingen mogelijk om dit te verhelpen. Vaak is het losser draaien van een muurbeugel of het plaatsen van extra isolatie voldoende om het getik te stoppen. In sommige gevallen verhelpt het opnieuw instellen van de cv-ketel het probleem, door deze wat langzamer te laten opwarmen, het aanpassen van de modulatie in de ketel.


Wat te doen bij een lekke radiator?


Om waterschade te voorkomen is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Ook kleine lekkages kunnen flinke schade aanrichten aan de vloer.
Een lekkage aan de radiator kan op verschillende plekken ontstaan. De radiator zelf kan lek zijn, maar ook het ontluchtingskraantje, radiatorknop of het voetventiel kunnen lekkage vertonen. Vaak is met het blote oog duidelijk waar te nemen, waar de lekkage zich precies bevindt en kan de loodgieter met de juiste informatie een goede inschatting maken of dit gerepareerd kan worden.
In sommige gevallen is het niet duidelijk zichtbaar waar de lekkage zich precies bevindt, maar blijft u last houden van drukverlies. Met een lekdetectie kan de loodgieter het lek precies achterhalen en heel gericht de reparatie uitvoeren, zonder onnodig hak- en breekwerk.

Lekkende radiator


Blijft de radiator koud?


De radiator wordt niet helemaal warm of blijft in zijn geheel koud, is ook een veelvoorkomend probleem.
Blijft uw radiator deels koud, dan zit er waarschijnlijk lucht in het systeem. De radiator ontluchten, kan dit probleem oplossen.
Wordt de radiator helemaal niet warm of heeft niet gebrand sinds de installatie, dan kan een verkeerde aansluiting of een probleem in de circulatie het probleem veroorzaken. Bij installatie van een nieuwe radiator is het belangrijk dat de afvoerleiding op de aanvoer van de radiator wordt aangesloten en de aanvoerleiding op de afvoerleiding van de radiator. Helaas blijkt in de praktijk, dat dit nog regelmatig omgedraaid wordt, waardoor de radiator maar voor een deel warm wordt of helemaal niet.
Uw loodgieter kan dit voor u herstellen en de radiator weer werkend maken.


Begint de radiator te roesten?


Vaak ontstaan roestplekken, doordat er kleine gaatjes zijn ontstaan en de radiator is gaan lekken. In sommige gevallen kan de loodgieter dit repareren door de radiator leeg te laten lopen en het gat van het lek op te vullen met reparatiemateriaal. Indien de radiator al meerdere malen is gerepareerd, is het wellicht verstandiger om erover na te denken deze te laten vervangen. Dat kan eventuele waterschade in de toekomst voorkomen.

Roestige radiator


Wat te doen bij een lekke verwarmingsbuis?


Een verwarmingsbuis is kwetsbaar voor “stootschade”, wat bijvoorbeeld kan zijn ontstaan tijdens een verbouwing. Uw loodgieter zal meestal adviseren om niet tot reparatie over te gaan, maar de buis in het geheel te vervangen. Het repareren van de buis is zeker een optie, maar vaak van tijdelijke aard. Uw bent dan in eerste instantie goedkoper uit, maar op de lange termijn zal de buis vaak alsnog vervangen moeten worden.

Doorgeroeste radiatorleiding


Wat kost reparatie of vervanging van de radiator?


Wanneer u ons een duidelijke omschrijving kan geven van het probleem en eventueel foto’s van de situatie bij kan voegen, dan kunnen wij een inschatting maken van de te verwachten kosten. Loodgieter.nl hanteert voor de voorrijkosten en arbeidsuren vaste tarieven, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Reparatie radiator
Loodgieter Reparatie radiator
Loodgieter Reparatie radiator
Loodgieter Reparatie radiator
Loodgieter Reparatie radiator

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot