Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Reparatie van de vaatwasser


De vaatwasser is een handig hulpmiddel in het huishouden. Met een vaatwasser is de vaat met de hand doen en nadien nog afdrogen definitief verleden tijd. Het enige dat nog tijd kost is het functioneel inruimen van de vaatwasser en de vaatwasser doet de rest. Maar een vaatwasser blijft nu eenmaal een stukje techniek, voorzien van bewegende en losse onderdelen. Dit houdt altijd het risico in dat er problemen met de vaatwasser kunnen ontstaan. Bij ernstige problemen kan een vaatwasser stuk gaan en moet de vaatwasser gerepareerd worden. Loodgieter.nl is hier een expert in en kan u helpen bij tal van vaatwasser reparaties.

Mogelijke problemen met de vaatwasser?
Problemen hoeven niet altijd reparatie te vergen

Bedenk wel, voordat u Loodgieter.nl inschakelt, dat sommige problemen met een vaatwasser ontstaan, doordat er niet voldoende onderhoud is gepleegd. Het is nodig om de vaatwasser regelmatig te reinigen, waaronder de sproeikoppen en de filters. Hiermee voorkomt u al veel problemen. Maar uiteraard kan er ook echt iets stuk gaan. Vaak is het onduidelijk wat er defect is en zijn alleen de gevolgen goed zichtbaar. Laat dan Loodgieter.nl langskomen om de vaatwasser na te laten kijken en een vaatwasser reparatie uit te voeren.

Er blijft water in de vaatwasser staan

Een van de meest bekende problemen bij een vaatwasser is dat er water op de bodemplaat van de vaatwasser blijft staan. Het water wordt dus niet goed afgevoerd. Controleer eerst de afvoer van de vaatwasser. Als deze verstopt is, dan is het logisch dat het water niet afgevoerd wordt. Bij een hardnekkige verstopping kunt u Loodgieter.nl altijd langs laten komen om de leiding te laten ontstoppen. Controleer ook de filters. Soms helpt het om de filters goed schoon te maken of te vervangen. Het water wordt met behulp van een afvoerpomp uit de vaatwasser gepompt. De afvoerpomp kan geblokkeerd zijn, maar het kan ook dat de afvoerpomp stuk is. Hiervoor kan Loodgieter.nl een nieuwe afvoerpomp plaatsen. Als het ook niet aan de afvoerpomp ligt, dan is er nog de afvoerslang aan de achterzijde van de vaatwasser. Is deze afvoerslang niet in de knel gekomen of zit er een scheurtje in? Loodgieter.nl kan dan gemakkelijk de afvoerslang vervangen.

Er komt water door de deur van de vaatwasser

Als er water langs de deur van de vaatwasser lekt, dan kan dit komen doordat de sproeikoppen verstopt zitten. Water wordt dan tegen de deur gespoten in plaats van tegen de vaat. De gaatjes weer vrijmaken is hiervoor de oplossing. Het kan ook zijn dat de rubbers van de deur zijn versleten of kapot zijn. Loodgieter.nl kan hiervoor nieuwe rubbers aan de deur zetten, zodat de deur weer goed sluit en er geen water langs lekt.

De vaatwasser droogt niet goed

Het probleem kan liggen aan een defect verwarmingselement. Als u in een gebied woont met een hoog kalkgehalte in het water, dan kan er kalk aan het verwarmingselement blijven hechten. Als er echt veel kalk op zit, dan zal de vaatwasser niet meer warm worden. Dit heeft gevolgen voor het verwarmen van het water, maar ook voor het drogen van de vaat. Het is verstandig om in dit geval het verwarmingselement professioneel te laten vervangen door Loogieter.nl. De vaatwasser zal nadien weer goed warm kunnen worden.

De vaatwasser wast niet goed

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan een niet goed gewassen vaat. Er kan een probleem zijn met de sproeiarmen die verstopt zitten of stuk zijn. Maar het kan ook te maken hebben met vieze filters die eigenlijk vervangen moeten worden of er is een probleem met de waterdruk. Natuurlijk is het belangrijk dat de vaat goed schoon wast, dus het kan geen kwaad om Loodgieter.nl langs te laten komen om de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen en om de vaatwasser te laten repareren.

Wat zijn de kosten voor reparatie vaatwasser?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor de werkzaamheden aan de vaatwasser, deze zijn terug te vinden op onze tarievenpagina. Eventuele materiaalkosten en te vervangen onderdelen zitten daar uiteraard niet bij inbegrepen. U kunt een afspraak maken door het contactformulier in te vullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot