Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Reparatie afvoer 

Rotte wastafel afvoerVochtkringen op het plafond, beschadigd stucwerk of loslatend behang, dat zijn vaak de eerste signalen van een lekkage aan de afvoer. Een lekkage kan behoorlijke schade veroorzaken en om verdere vervolgschade aan de woning te voorkomen is het belangrijk om de afvoer zo spoedig mogelijk te laten repareren.

Maar om de lekkage te kunnen repareren is het belangrijk om eerst de bron van de lekkage op te sporen. Lekkages aan de afvoer komen het meest voor in;

De badkamer
De keuken
Het toilet
Dakgoot en regenpijp
Riolering


Met een beetje geluk is het gelijk duidelijk zichtbaar waar de lekkage vandaan komt, denk hierbij aan de sifon onder de wasbak of gootsteen of een lekkende regenpijp of dakgoot. Maar regelmatig wordt de lekkage pas opgemerkt als de eerste waterschade is opgetreden en is het niet meteen duidelijk wat de bron van de lekkage is. Als het lek niet duidelijk te traceren is, dan kan er een afspraak worden ingepland voor een lekdetectie-onderzoek. Met moderne, efficiënte apparatuur kan de exacte locatie van de lekkage worden opgespoord, zonder onnodig hak- en breekwerk. Nadat de lekkage is opgespoord, kunnen vervolgens de reparatiewerkzaamheden heel gericht worden uitgevoerd.

Lekkende wastafel afvoer Gescheurde wastafelafvoer 


Reparatie riolering

De kruipruimte wordt weinig gebruikt en dan kan een lekkende of gebroken riolering vaak lange tijd onopgemerkt blijven. Regelmatig wordt een lekkage pas opgemerkt als er een verstopping, vochtplekken, schimmelvorming, muffe stankklachten of rioolvliegjes verschijnen. Een beschadigde, lekkende riolering in de kruipruimte kan grote problemen veroorzaken aan de woning en de gezondheid en moet zo snel mogelijk worden gerepareerd.

Een beschadigde riolering in de kruipruimte kan veroorzaakt zijn door externe factoren, zoals werkzaamheden in de straat met zwaar verkeer of een verzakking van de bodem. Ook kunnen buiten de gevel boomwortels flinke schade aan de riolering veroorzaken. Een lekkende riolering in de kruipruimte is in de meeste gevallen goed zichtbaar en kan door de loodgieter redelijk eenvoudig gerepareerd worden. Is het nou niet helemaal duidelijk waar de lekkage precies zit, dan is het mogelijk om een rioolinspectie uit te laten voeren. Vooral een verstopping die is veroorzaakt door schade aan de riolering of een verstopping dieper in de leiding is lastig op te sporen. Met geavanceerde apparatuur kan het ontstoppingsbedrijf een camera-inspectie uitvoeren en zo heel precies de locatie van de verstopping of lekkage bekijken. Zonder onnodig hak- en graafwerk kan daarna de reparatie heel gericht worden uitgevoerd.


Verzakte afvoer

Reparatie hemelwaterafvoer

Een goed werkende hemelwaterafvoer is onmisbaar om het regenwater af te kunnen voeren naar de riolering. De meeste dakgoten en regenpijpen zijn gemaakt van pvc en deze materialen zijn door de verschillende weersinvloeden na verloop van tijd gevoelig voor slijtage en lekkage. De dakgoot is een ideale verzamelplaats voor bladeren, mossen en nestmateriaal en dit kan uiteindelijk tot een verstopping leiden. Belangrijk dus om regelmatig de dakgoten schoon te laten maken om een verstopping en lekkage te voorkomen.

Het schoonmaken van de dakgoten is een klus op hoogte en dat brengt de nodige risico’s met zich mee. Verstandig om een specialist in te schakelen om de dakgoot voor u te reinigen en gelijk de huidige staat van de hemelwaterafvoer te inspecteren.


Oorzaken lekkage aan de afvoer

De afvoer wordt intensief gebruikt en is daardoor kwetsbaar voor beschadiging en verstoppingen en het water zal altijd de makkelijkste weg naar buiten zoeken. Waarom er een lekkage is ontstaan in de afvoer is niet altijd duidelijk. Het kan liggen aan een montagefout, stootschade tijdens het klussen, verzakking van de bodem of een verstopping. Voorkomen is altijd beter dan repareren, dus spoel geen vet- of etensresten door het toilet en de gootsteen en houd de afvoer in de badkamer vrij van haar- en zeepresten. Heeft u een verstopping, dan raden wij altijd af om een chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken. Dit zijn zeer bijtende en agressieve producten die flinke schade aan de afvoer kunnen toebrengen en zelfs de lijmverbindingen van de pvc-buizen kunnen laten oplossen. Dit kan flinke schade en een verstopping veroorzaken en de problemen flink verergeren.


Afspraak maken voor de reparatie aan de afvoer?

Een lekkage aan de afvoer komt altijd op het verkeerde moment en uiteraard wilt u dit zo snel mogelijk laten repareren. Wij helpen u graag een afspraak in te plannen met één van onze vakmannen om die klus voor u uit te voeren. Vult u hier het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op.
Liever bellen? Dat kan op 085-8770419.


Wat kost de reparatie van de afvoer?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeid, deze zijn na te lezen op onze tarievenpagina. Ook worden de tarieven met u doorgenomen tijdens het telefonisch maken van de afspraak en vervolgens via de mail aan u bevestigt. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en volgt er nooit een nare verrassing achteraf!Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Reparatie afvoer
Loodgieter Reparatie afvoer
Loodgieter Reparatie afvoer
Loodgieter Reparatie afvoer
Loodgieter Reparatie afvoer

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot