Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Reparatie kraan

Reparatie douchekraanKeukenkraan, thermostaatkraan, radiatorkraan of buitenkraan, Loodgieter.nl heeft ervaring met het repareren of vervangen van alle soorten kranen. De loodgieter zal te allen tijde de mogelijkheden bekijken om uw kraan te repareren, maar zal ook eerlijk advies uitbrengen indien het beter is om de kraan te vervangen. Is uw kraan ouder dan 10 jaar, dan adviseert Loodgieter.nl u (afhankelijk van uw klachten) telefonisch meestal al om de kraan te laten vervangen. De reparatiekosten wegen dan vaak niet op tegen de kosten om de kraan te vervangen.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie betreffende uw wensen. Welk type kraan u gerepareerd of vervangen wilt hebben en ook ontvangen wij graag foto’s van de huidige kraan en de situatie. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar ook kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.
Kan mijn kapotte kraan gerepareerd worden?

Of uw kraan nog gerepareerd kan worden hangt van meerdere factoren af.Om een inschatting te maken van de reparatiewerkzaamheden willen wij graag weten waar de kraan precies lekt.
Blijft de kraan druppelen, lekt deze op de aansluiting of onder de wastafel of het aanrecht.
Bij oudere kranen zijn versleten pakkingen vaak de oorzaak van het blijven druppelen van de kraan. Dit is een relatief makkelijke klus en zal door onze loodgieter snel worden hersteld.

Buitenkranen zijn gevoelig voor vorstschade, dan is bijna altijd ons advies om gelijk te vervangen.
Uw kranen zitten misschien vast door de kalkaanslag, vaak is dan vervanging het advies.

Lekkende keukenkraan


Wat is het merk van uw kraan?

Kranen van de A-merken (bijvoorbeeld Grohe, HansGrohe, Hothbath), geven vaak zelf al 5 jaar fabrieksgarantie op de onderdelen. Maar het voordeel van een A-merk kraan is ook dat de onderdelen na de 5 jaar garantie nog na te bestellen zijn. Mogelijkheid tot reparatie is dus groter als u een defect aan een A-merk kraan heeft. Bij de kranen van de bouwmarkt is het leveren van onderdelen vaak een stuk lastiger en soms zelfs onmogelijk.


Hoe oud is uw kraan?

De levensduur van een kraan is gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar. Het advies van Loodgieter.nl is om een kraan ouder dan 10 jaar te laten vervangen. De reparatiekosten wegen vaak niet op tegen de kosten van een nieuwe kraan.
Bij eventuele vervanging van de kraan adviseren wij om een A-merk kraan terug te plaatsen, De meeste kranen worden elke dag intensief gebruikt en bij eventuele lekkages is er bij de A-merken meer kans op reparatie dan bij merkloze kranen van de bouwmarkt. Bij de duurdere kranen is er ook na de vijf jaar fabrieksgarantie grotere kans op reparatie, omdat de loodgieter gericht de onderdelen kan bestellen. Bij mankementen van veel merkloze kranen zijn de onderdelen moeilijk of niet leverbaar, waardoor de kraan uiteindelijk toch vervangen moet worden en u uiteindelijk duurder uit bent.
Veelal kunnen wij de kraan nog repareren, maar in sommige gevallen is het goedkoper om deze te vervangen.

Douchekraan vervangen

Problemen met uw radiatorkraan?

De meeste radiatorkranen worden minder intensief gebruikt dan bijvoorbeeld de kraan in uw keuken of badkamer. Wanneer deze op de juiste temperatuur is afgesteld, zal deze nog minimaal bediend worden. Toch kan deze gaan lekken of vast gaan zitten. Afhankelijk van uw klachten wordt reparatie of vervanging geadviseerd.

Lekkende radiatorkraan

Wat kost een reparatie aan de kraan?

Wij hanteren vaste tarieven voor de voorrijkosten en arbeid, welke u kunt terugvinden op onze tarievenpagina. Zodra uw klacht bij ons bekend is, kunnen we voor u een inschatting maken van de benodigde onderdelen.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot