Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Langzaam vullend inbouw reservoir

Vult het inbouwreservoir van uw toilet zich langzamer dan normaal, maar hoort u het water wel lopen? Meestal is dit een goede indicatie dat het membraan in de vlotterkraan gescheurd of verkalkt is en vervangen moet worden. Het membraan sluit de watertoevoer af van het reservoir richting de toiletpot en is bevestigd aan de onderzijde van het binnenwerk. Het grote nadeel van een inbouwreservoir is dat het binnenwerk moeilijk bereikbaar is en vervanging van het membraan toch wel enige kluservaring vereist.

Mocht u het zelf willen proberen, dan is het wel belangrijk dat u het juiste membraan voor uw merk toilet aanschaft. Het merk is vaak terug te vinden op de voorkant van het bedieningspaneel van uw inbouwtoilet. Bekende merken zijn: Geberit, Wisa, Grohe en Villeroy en Boch. Hier zijn dan de originele vlotters voor te bestellen. Helaas zijn er ook merkloze inbouwreservoirs. Vaak komen deze reservoirs uit een bouwmarkt. Er is dan op de voorkant van het bedieningspaneel geen merk te vinden. Hiervoor zal de loodgieter dan een universele vlotter kunnen plaatsen. Deze werken uiteraard ook prima.

Wilt u deze reparatie liever laten uitvoeren door een ervaren loodgieter? Dat kan natuurlijk ook en dan plannen wij graag een afspraak voor u in. U kunt hier ons contactformulier invullen of bellen naar 085-8770419. Graag horen wij van u welk merk waterreservoir u heeft, zodat de loodgieter met het juiste membraan bij u op bezoek komt. Mocht dat onduidelijk zijn, dan bestaan er gelukkig ook nog universele membranen om de vlotterkraan te repareren.


Hoe werkt het inbouwreservoir nou eigenlijk?

Onderdelen slijten nou eenmaal op den duur en een gescheurd of verkalkt membraan is dan bijna altijd de oorzaak van een langzaam vullend inbouwreservoir. Maar ook de andere onderdelen van het inbouwreservoir kunnen slijten of defect gaan en ervoor zorgen dat het reservoir niet meer volloopt of misschien wel juist blijft doorlopen. Maar hoe werkt een inbouwreservoir nou eigenlijk?

De moderne toiletten met inbouwreservoir zijn aangesloten op de waterleiding voor het doorspoelen en reinigen van de toiletpot. Achter het toilet zit, netjes weggewerkt, het waterreservoir aangesloten op de toiletpot met een verticale buis. Het inbouwreservoir wordt gevuld met water door de vlotterkraan en zal leegstromen zodra de bedieningsknop wordt ingedrukt. U spoelt het toilet door en het water stroomt in één keer weg door het ventiel onder in het waterreservoir. Zodra het waterreservoir leeg is, sluit het ventiel de opening weer af. Als het water in het reservoir wegstroomt, zakt ook de vlotter mee naar beneden in het reservoir. Aan de vlotter zit een hendel die samen met de vlotter naar beneden daalt en er automatisch voor zorgt dat de vlotterkraan opengaat. Het waterreservoir vult zich weer met water en de vlotter stijgt met het waterniveau mee omhoog. Eenmaal weer op het hoogste punt aangekomen, zal de hendel het kraantje weer afsluiten. Het inbouwreservoir is weer gevuld en klaar voor het volgende toiletbezoek.

Een inbouwtoilet oogt vaak veel mooier dan een losstaand toilet en reparaties aan een langzaam vullend reservoir of doorlopend toilet zijn gelukkig goed op te lossen door de loodgieter. Het vervangen van de vlotter of het bodemventiel zijn meestal de oplossingen voor deze problemen. Het nadeel van een inbouwreservoir is dat lekkages van het reservoir vaak niet te verhelpen zijn zonder de boel open te breken. Mocht u erachter komen dat uw reservoir lek is, hou er dan rekening mee dat u aan een nieuw inbouwtoilet toe bent.

Wat kost de reparatie van het inbouwreservoir

Loodgieter.nl maakt graag heldere afspraken en hanteert altijd een vast tarief! Deze worden met u besproken tijdens het maken van de afspraken en u krijgt vervolgens een bevestiging via de mail. De tarieven kunt u ook altijd terugvinden op onze tarievenpagina.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot