Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Alles wat je moet weten over urinoirs en wat een loodgieter voor je urinoir kan doen

Wat is een urinoir?

Een urinoir is een sanitair apparaat dat wordt gebruikt om urine op te vangen en af te voeren. Het wordt vaak gebruikt in openbare toiletten, maar ook in sommige woningen en bedrijfspanden. Urinoirs zijn ontworpen om het gemakkelijk te maken om te urineren zonder het gebruik van een toilet en verminderen zo de wachttijd in drukke sanitaire ruimtes en ze nemen ook een stuk minder ruimte in beslag. Een urinoir is een eigenlijk een staand toilet voor mannen die een kleine boodschap willen doen. Urinoirs zijn NIET gemaakt voor de grote boodschap! Waar je bij een normaal toilet een grote doorgang hebt, heb je bij een urinoir een veel kleinere doorgang met gaten ter grootte van een pen in het porselein of roestvrij-staal.

De installatie van een urinoir

Het installeren van een urinoir vereist een loodgieter met ervaring in sanitair installaties. De loodgieter moet de juiste afvoer- en waterleidingen installeren om ervoor te zorgen dat het urinoir goed werkt. Dit is belangrijk omdat een slecht geïnstalleerd urinoir kan leiden tot lekkages, stankoverlast, verstoppingen en andere problemen. Het is daarom belangrijk om een professionele loodgieter in te huren om de installatie van een urinoir te verzorgen. Een urinoir wordt net als een normaal toilet aangesloten op de riolering.

RVS urinoir  Porseleinen urinoir

Hoe loodgieters helpen bij het ontstoppen van urinoirs

Urinoirs zijn onderhevig aan verstoppingen als gevolg van ophoping van urinesteen en andere afvalstoffen. Urinesteen is een lichaamsstof die wordt uitgescheiden bij het urineren. Die stenen kunnen aan elkaar vast hechten en echt zo hard als steen worden. Wanneer een urinoir verstopt raakt, kan dit leiden tot ongemak voor gebruikers en een onaangename geur. Loodgieters kunnen helpen bij het ontstoppen van urinoirs door het gebruik van professionele gereedschappen zoals ontstoppingsveren en hogedrukreinigers. Wanneer dat niet mocht werken wordt er gebruik gemaakt van een kettingklopper. Deze tools helpen bij het verwijderen van verstoppingen zonder schade aan te richten aan het urinoir of de afvoerpijpen. Wel dient hiervoor het urinoir van de muur gehaald te worden om zo direct bij de afvoer te komen. Een verstopping aan het urinoir is niet zelf te verhelpen en de verstopping aan het urinoir dient echt door een rioleringsservice gedaan te worden. Deze kunt u uiteraard ook via loodgieter.nl regelen.

Hoe loodgieters helpen bij het oplossen van stankoverlast van urinoirs

Urinoirs kunnen stankoverlast veroorzaken, vooral in drukbezochte openbare toiletten. De oorzaak van de geur kan variëren van onvoldoende reiniging tot onvoldoende beluchting en ventilatie. Loodgieters kunnen helpen bij het oplossen van stankoverlast van urinoirs door de oorzaak van de geur te achterhalen en vervolgens passende maatregelen te treffen. Dit kan variëren van het vervangen van de urinoirafvoer tot het installeren van betere beluchting en ventilatiesystemen. U moet dan denken aan het plaatsen van een sifon of zwanenhals. Ook dit is geen klus die u zelf kunt uitvoeren maar dient over te laten aan een rioleringsdienst.

Urinoirs zijn een belangrijk onderdeel van moderne sanitaire voorzieningen en worden steeds vaker geïnstalleerd in openbare ruimtes en bedrijfspanden. Loodgieters spelen een cruciale rol bij de installatie en het onderhoud van urinoirs. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat urinoirs correct zijn geïnstalleerd om problemen zoals lekkages en verstoppingen te voorkomen. Bij problemen met urinoirs, zoals stankoverlast of verstoppingen, is het raadzaam om een professionele loodgieter in te schakelen om het probleem snel en adequaat op te lossen.


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot