Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Sanitair

Aansluiten van een wastafel

Naast een douche of eventueel een bad, is de wastafel een belangrijke plek in de badkamer. Hier heb je beschikking over water en een spiegel. Het stelt je in staat om ontspannen jezelf op te maken of te scheren. In de meeste gevallen zijn wastafels verwerkt in een wastafelmeubel. Dit is een wastafelombouw in de vorm van een kast en dikwijls hangt er ook een kast aan de bovenzijde met een spiegel. Soms is de badkamer te klein voor een wastafelmeubel, dan hangt er enkel een wasbak met een spiegel. Bij het aansluiten, zal de wastafel met stevige bouten aan de muur moeten worden gemonteerd. De belangrijkste aansluiting is de aansluiting voor de kraan voor warm en koud water. Wanneer je de wasbak stevig en goed gemonteerd wilt hebben, schakel dan een professionele loodgieter in, die ruime ervaring heeft met het aansluiten van wastafels.


Het toilet aansluiten

Het toilet of de wc, kan als aparte ruimte aanwezig zijn, maar kan ook als sanitair onderdeel uitmaken van de badkamer. Toiletten kunnen op diverse wijzes geïnstalleerd worden. Zo zijn er klassieke staande toiletten, waarbij het closet op de vloer staat, maar er zijn ook hangende toiletten. In het laatste geval is de stortbak meestal ingebouwd en mooi weggewerkt. Het ophangen van hangende toiletten vergt dan ook wat meer werk, want er moet een voorzetwandje gebouwd worden. Bij het installeren van een toilet moet de stortbak aangesloten worden op de toiletkraan, zodat het closet doorgespoeld kan worden. Tevens moet er een afvoer worden aangebracht. Afhankelijk van het soort closet is dit een afvoer die de grond inloopt of door de muur. Ben je zelf niet zo vertrouwd met een wc aansluiten? Neem dan contact op met een loodgieter.


Wat is een Sanibroyeur?

Heb je behoefte aan een wc-vertrek op een plek waar dit eigenlijk niet mogelijk is? Als op die plek namelijk geen brede afvoer aanwezig is, dan kun je hier geen reguliere closet plaatsen. Tenzij je natuurlijk gaat verbouwen. Maar juist om grote verbouwingen te voorkomen, kun je ook een sanibroyeur laten installeren. Maar wat is dit eigenlijk? Kortweg gezegd is dit een vermaler die je achter je staande closetpot plaatst, of die mee ingebouwd wordt bij een hangende wc. Het voordeel hiervan is, dat de vermaler afvalwater, toiletpapier en ontlasting heel fijn en compact maalt. Hierdoor is het mogelijk om je toiletwater en afval door een smalle afvoerbuis te spoelen. Het is wel belangrijk dat er een stopcontact in de buurt is, zodat de vermaler daarop aangesloten kan worden. Laat je sanibroyeur vakkundig installeren door een loodgieter en je hebt alle vrijheid om je wc-vertrek te creëren waar je maar wilt.


Geniet van direct heet water

Heb je snel kokend heet water nodig voor bijvoorbeeld een kopje thee? Je zult wel eerst de waterkoker moeten aanzetten en moeten wachten totdat het water kookt. Dit kan nu ook anders met de quooker. Dit is een kraan, waaruit direct kokend heet water komt. Je vult je glas met heet water en je hebt direct thee. Wil je pasta koken? Dit kan heel snel, want je vult de pan met kokend heet water uit de quooker en je pasta wordt direct gekookt. Met deze heetwaterkraan ga je heel veel tijd in de keuken besparen. En de kraan geeft niet alleen kokend heet water, je kunt hem ook gebruiken voor normaal warm en koud water. Met luxere modellen, is het zelfs mogelijk om koud bruisend water uit de kraan te krijgen. Voor een goed werkende quooker, moet deze goed zijn aangesloten, zodat je hier optimaal van heet water kunt profiteren. Laat hiervoor de loodgieter langskomen, die de installatie goed en vakkundig voor je uitvoert.


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot