Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Toilet loopt door

Uw toilet is één van de belangrijkste stukken sanitair in uw huis, als deze doorloopt is dit vervelend, vooral vanwege de grote verspilling van water, gelukkig kunnen wij hiermee helpen.


Toilet doorspoelen

Bij het doorspoelen van uw toilet gaat uw wc door een proces om het water de pot in te laten gaan vanuit de stortbak en vervolgens de stortbak weer te vullen. Om te weten wat er mis kan zijn met uw toilet wanneer hij doorloopt is het ook belangrijk om te weten hoe het werkt als er niets mis is. De onderdelen en hun werking zijn hieronder weergegeven.


Bodemventiel

Een bodemventiel kan gezien worden als de stop voor het water reservoir van uw toilet, als het omhoog is kan het water eruit en spoelt het door. Wanneer de bodemventiel op zijn plek blijft, komt er geen water uit het reservoir en spoelt het dus ook niet door.

Bodemventiel houder

Een bodemventiel houder is simpelweg een stukje om het bodemventiel nog redelijk op zijn plek te houden. Zonder houder zou het bodemventiel kunnen drijven, de houder zorgt er dus gewoon voor dat hij wel omhoog kan, maar niet kan drijven.

Bodemventiel korf

Net als met de bodemventiel houder, is de bodemventiel korf gewoon een onderdeeltje om het bodemventiel op zijn plek te houden. In plaats van zorgen dat het bodemventiel niet te ver omhoog kan, zorgt de korf ervoor dat hij niet naar de zijkanten kan afwijken, hierdoor komt hij altijd weer netjes op zijn plek terecht.

Vlotter

De vlotter is een onderdeeltje dat gebruikt wordt om aan te voelen hoeveel water er nog in de stortbak zit. Zo kan de vlotter aangeven aan de vlotterkraan wanneer het reservoir vol zit of juist leeg is.

Vlotterkraan

De vlotterkraan is een onderdeeltje wat samengaat met de vlotter, dit onderdeeltje heeft eigenlijk als enige taak het bijvullen van het reservoir. Dit doet hij wanner dat door de vlotter wordt aangegeven.

Werking doorspoelen toilet

Nu dat we weten wat elk onderdeel doet, is het makkelijk om even uit te leggen hoe het doorspoelen van uw toilet nou eigenlijk in zijn werking gaat. Het is namelijk heel simpel, u drukt de knop in om door te spoelen, hierdoor gaat het bodemventiel omhoog, het water loopt dan weg totdat hij merkt dat er geen water meer is. Intussen in het bodemventiel alweer omlaag gezakt met de houder en korf om hem op zijn plek te houden en stroomt het reservoir vol door de vlotterkraan.
 

Doorlopend toilet


Bij een doorlopend toilet kunnen er verschillende onderdelen defect zijn, zoals uw bodemventiel of vlotter. Gelukkig kunnen wij deze voor u vervangen.  

Bodemventiel vervangen

Een kapot bodemventiel is één van de meest voorkomende toilet defecten waardoor uw toilet zou doorlopen. Een bodemventiel kan verkalken, of ironisch genoeg zelfs uitdrogen wat er gebeurt wanner dit zich voordoet is dat het bodemventiel vervormd, door deze vervorming loopt het water er simpelweg onderdoor en blijft uw toilet dus doorlopen. Deze kan door ons vervangen worden, in het geval van een bodemventiel is dit een slechts een kleine opgave, het is een klus die eigenlijk altijd wel binnen een uur gepiept is, ook is een bodemventiel zelf is niet zo prijzig het kost meestal zelfs maar een paar euro, dus valt dit allemaal wel voor een redelijke prijs te doen.
Tarieven

Vlotter vervangen

Een vlotter kan verkalken, of door vuil niet meer goed functioneren. Dit zorgt ervoor dat de vlotter zijn werk niet meer goed kan doen, hij blijft dan namelijk gewoon hangen, dan blijft de watertoevoer ook open staan en loopt uw toilet dus gewoon door. Ook dit onderdeel kunnen wij vervangen als het defect is. Een defecte vlotter is helaas wel iets prijziger dan een defect bodemventiel. De klus is nog steeds binnen een uur geklaard, dus dat valt nog mee. 
Tarieven

Binnenwerk van toilet


Vlotter wc afstellen

Het kan ook zo zijn dat uw vlotter verkeerd staat afgesteld, hierdoor zal er simpelweg teveel water inkomen waardoor het door de overloop terug het toilet in loopt. Bij een staand of opbouw toilet kunt u bij de vlotter een stelschroef zien staan. Hiermee is het makkelijk om uw vlotter af te stellen, het kan bij een ouder type zo zijn dat er een piepschuim drijver rondom de vlotter zit. Deze kan links of rechtsom gedraaid worden om de vlotter af te stellen.

Gröhe inbouwtoilet blijft doorlopen

Eigenlijk is zo goed als elk toilet het zelfde qua werking van het doorspoelen. Alleen bij Gröhe is er een afwijkend mechanisme. Gröhe spoelt namelijk door op pneumatische wijze in plaats van mechanische wijze. Dit betekent dat er doormiddel van luchtdruk een mechanisme in werking wordt gezet wat het bodemventiel omhoog haalt. Natuurlijk als er hier iets mee mis is, kunnen wij dat ook verhelpen, het is alleen wel fijn als u van tevoren vermeld dat u een Gröhe toilet heeft.

Doorlopend toilet luchtdruk

Kosten doorlopend toilet

Wij kunnen uw toilet repareren voor een goedkoop prijsje, er wordt bij ons altijd op regiebasis gerekend. Dus hoe lang de loodgieter bezig is met de klus is hoeveel u betaald in uurtarief. Eigenlijk is een doorlopend toilet in 9 van de 10 keer een makkelijk op te lossen probleem, dit kan dan dus verholpen worden binnen een uur, hier komen dan alleen nog de materiaalkosten bij van het kapotte onderdeel en deze kunt u vinden onder het bijbehorende kopje van dat onderdeel.
Kosten doorlopend toilet


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot