Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Inbouw toilet vervangen

Of je nou voor een staand toilet of een hangend toilet kiest, de toiletruimte is één van de belangrijkste ruimtes binnen de woning die dagelijks nodig is.
Wanneer je je staande toilet wilt vervangen voor een hangend toilet komt hier wel het één en ander bij kijken. Dergelijke aanpassingen van je afvoer, betonboren, het plaatsen van een voorzet muur en het betegelen kost tijd en geld.
 
Ondanks de benodigde investering, krijg je een toilet ruimte met een hangend toilet een moderne, strakke afwerking. Doordat het waterreservoir achter de muur is weggewerkt en het toilet niet fysiek op de grond staat, oogt de ruimte hierdoor groter en geeft een gevoel van luxe.
 

Hangend toilet vervangen

Voor het vervangen van hangend toilet hoef je niet heel handig te zijn. Een hangend toilet rust op de draadeindes welke uit de muur komen, deze zitten op hun beurt weer vast aan het inbouwframe.
Belangrijk is dat de hartafstand van de draadeindes goed opgemeten worden, in de meeste gevallen komen deze overeen door de gestandaardiseerde maatvoering, maar een enkele kan wel eens afwijkend zijn.
Indien u van plan bent een hangend toilet te vervangen moet u wel rekeninghouden met een nieuwe aansluit set, buiten de rubbers zitten hier ook de hulzen bij die over het draadeinden gedraaid dienen te worden en het toilet wordt ingehangen.
 

Stortbak wc vervangen

Het vervangen of repareren van een losse stortbak is relatief simpel, echter wordt bij een inbouw toilet vaak gesproken over het reviseren van het reservoir. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat een reservoir zijn water door blijft lopen, of dat het  een eeuwigheid lijkt te duren alvorens deze vult.  Zoals vermeld zit het  waterreservoir van een hangend toilet achter de voorzetwand, deze vervangen is dan ook een uiterst red middel. Wanneer u een toilet heeft laten plaatsen van de bekende merken, zoals bijvoorbeeld Wisa, Plieger of Geberit dan is kans groot dat dat revisie mogelijk is.
Het repareren en/of vervangen van een aantal onderdelen in het waterreservoir kunnen ervoor zorg dragen dat het toilet weer jaren goed functioneert.
 

Binnenwerk inbouwtoilet vervangen

Een doorlopend toilet kan erg vervelend zijn en leiden tot soms uitzonderlijke hoge rekening van de waterleverancier.
De oorzaak van een doorlopend, of langzaam vullend toilet, kan verschillende oorzaken hebben.
Één van de meest voorkomende oorzaken is de vlotter die niet goed meer functioneert.
De vlotter staat in verbinding met de vlotterkraan, wanneer het water zakt in het reservoir zakt de vlotter mee, hierdoor zal de vlotterkraan aanslaan en de vlotter weer omhoog komen totdat deze niet verder kan, de vlotterkraan slaat dan uit. Wanneer de vlotter, of vlotterkraan, niet meer goed functioneren kan het zijn dat deze blijft vullen, het overtollige waterkomt dan in het toilet.
Buiten de vlotter(kraan) kan het ook zijn dat het bodemventiel of de bodemklep niet meer goed functioneren. Het bodemventiel bepaald de hoeveelheid water welke het toilet in komt bij een spoeling. Na gelang van tijd kan dit ventiel krom gaan trekken, doordat deze dan een ovale form krijgt, blijft er altijd een kleine opening en zal het water door blijven lopen.
Gelukkig hebben de bekende merken als Wisa, Plieger en Geberit een goede aftersales en kunnen langdurig onderdelen worden besteld.
 
 
 
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot