Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Het vervangen van een inbouw toilet


Wat is een inbouwtoilet?

Een inbouwtoilet, ook wel bekend als een wandcloset of hangend toilet, is een populair type toilet dat in de muur is ingebouwd en daardoor een strakke en moderne uitstraling heeft. Het inbouwtoilet bestaat uit verschillende componenten, waaronder de toiletpot, het reservoir, de inbouwunit en de drukplaat.

Bij het vervangen van een inbouwtoilet is het belangrijk om eerst de oude inbouwtoilet componenten te verwijderen. Dit kan een uitdagende klus zijn, vooral als het oude inbouwtoilet stevig is bevestigd aan de muur en de vloer. Na het verwijderen van het oude inbouwtoilet moeten de inbouwunit en de afvoerleidingen zorgvuldig worden gecontroleerd op eventuele beschadigingen en slijtage.

Vervolgens moet het nieuwe inbouwtoilet worden voorbereid en geïnstalleerd. Bij de installatie van het nieuwe inbouwtoilet is het belangrijk om te zorgen voor een goede wateraansluiting en het juiste afvoersysteem. Het monteren van de toiletpot, het spoelsysteem en de flens moet zorgvuldig gebeuren, evenals het bevestigen van het reservoir en het ophangsysteem. Een correcte montage is essentieel voor een goed functionerend inbouwtoilet.

Na het installeren van het nieuwe inbouwtoilet moet het worden getest om te controleren of alles goed werkt en er geen lekkages zijn. Het controleren van de toiletafvoer en de wateraansluiting is van groot belang om problemen te voorkomen. Als je problemen ondervindt tijdens het installatieproces of als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het altijd verstandig om een professional in te schakelen om het inbouwtoilet voor je te installeren.

In het algemeen kan het vervangen van een inbouwtoilet een uitdagende klus zijn die enige kennis van sanitair en installatiewerk vereist. Een goede installatie van een inbouwtoilet draagt echter bij aan de esthetiek en functionaliteit van de badkamer en kan bijdragen aan een succesvolle badkamerrenovatie.
 Inbouw toilet        Inbouwtoilet

Inbouwtoilet of staand toilet?

Er zijn verschillende soorten toiletten die beschikbaar zijn voor de badkamer en toiletruimte, waaronder inbouwtoiletten en staande toiletten. Een staand toilet is het meest voorkomende type toilet en is gemonteerd op de vloer. Het heeft een zichtbare watertank en het spoelmechanisme bevindt zich aan de achterkant van het toilet.

Een inbouwtoilet daarentegen is gemonteerd aan de muur en heeft geen zichtbare watertank. Het waterreservoir is ingebouwd in de muur en het spoelmechanisme bevindt zich in de drukplaat. Een van de belangrijkste voordelen van een inbouwtoilet is de esthetiek. Het heeft een strakke, moderne uitstraling omdat het geen zichtbare watertank heeft en de afvoerleidingen in de muur zijn weggewerkt. Een inbouwtoilet kan ook ruimte besparen in de badkamer, omdat het minder ruimte inneemt dan een staand toilet.

Een staand toilet kan echter ook voordelen hebben. Het is over het algemeen gemakkelijker te installeren en te onderhouden dan een inbouwtoilet omdat het een eenvoudiger ontwerp heeft. Bovendien zijn staande toiletten meestal goedkoper dan inbouwtoiletten. Bij het kiezen tussen een inbouwtoilet en een staand toilet is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van de badkamer, de stijl van de badkamer en het budget.

Een inbouwtoilet kan een geweldige optie zijn voor mensen die een moderne, gestroomlijnde badkamer willen, terwijl een staand toilet een goede keuze kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig te installeren en betaalbaar toilet. In elk geval moet je zorgvuldig overwegen welk type toilet het beste past bij jouw behoeften en wensen.
Inbouwtoilet

Verschil onder- en achteraansluiting

Een ander belangrijk verschil tussen een inbouwtoilet en een staand toilet is de locatie van de afvoeraansluiting. Een inbouwtoilet heeft meestal een afvoeraansluiting aan de achterkant van het toilet, terwijl een staand toilet kan worden geleverd met een onder- of achteraansluiting.

Een onderaansluiting betekent dat de afvoer van het toilet onder het vloerniveau is gemonteerd. Dit is een goede optie als je een ouder huis hebt waarbij de afvoerleidingen onder de vloer zijn gemonteerd. Bij een inbouwtoilet met een achteraansluiting moet de afvoerleiding worden verplaatst om het toilet aan te sluiten, wat kan leiden tot extra kosten en arbeid.

Een achteraansluiting betekent dat de afvoer van het toilet zich aan de achterkant van het toilet bevindt. Dit is een goede optie als de afvoerleidingen zich achter de muur bevinden. Bij het installeren van een inbouwtoilet met een achteraansluiting moet een gat in de muur worden gemaakt om de afvoerleiding aan te sluiten. Dit kan extra werk en kosten met zich meebrengen, maar het kan ook een goede optie zijn als je de afvoerleidingen niet wilt zien en een strakke, naadloze uitstraling wilt creëren.

Het is belangrijk om te weten welk type afvoeraansluiting je nodig hebt voordat je een toilet koopt. Als je niet zeker weet welk type afvoeraansluiting je nodig hebt, kun je het beste een loodgieter raadplegen om te bepalen welk type het beste past bij jouw specifieke situatie.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot