Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

lekkage stortbak

Stortbak wc lekt

Na het doortrekken van de wc hoor je ineens wat druppelen. Heel vervelend, een lekkage van de stortbak van de wc. Gelukkig gebeurt het alleen bij het doortrekken, maar het is toch zaak dat hier snel een loodgieter naar komt kijken. De lekkage van de stortbak kan komen doordat er een aansluiting van de valpijp lekt. Ook kan het zo zijn  dat de stortbak zelf lekt of dat de valpijp gewoonweg defect is geraakt.
Als de stortbak zelf lekt is deze niet te repareren en zal vervangen moeten worden.  stortbakken komen alleen voor bij staande toiletten. Dit zijn toiletten, de naam zegt het al, die op de grond staan. Uiteraard heb je bij inbouw toiletten ook stortbakken, alleen zitten deze verborgen in de muur. Als deze lek raken, heb je wel een serieus probleem te pakken.  Dan moet Er een flinke verbouwing plaatsvinden waardoor  je een redelijke herstel post hebt. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.
 

Vervangen stortbak

Zoals aangegeven zal  de stortbak vervangen moeten worden als deze lek is. Dit is niet te repareren. Het enige wat er te repareren valt zou de valpijp zijn. De valpijp is het pijpje wat tussen de stortbak en het toilet zit. Hierdoor stroomt het water de toiletpot in. Vroeger had je nog stortbakken die wat hoger hingen in het toilet, tegen het plafond aan, dan had je een hele lange valpijp.  Tegenwoordig Zie je dit niet zo heel vaak meer, misschien dat het in de wat oudere woningen nog voor kan komen. 
Als de stortbak vervangen moet worden is het belangrijk om te weten wat het merk van de stortbak is. De bekende merken zoals Wisa, Plieger, Geberit, Villeroy en Boch, Grohe en Sphinx produceren nog steeds stortbakken voor vervanging.  Het vervangen van de stortbak moet wel goed gebeuren zodat er geen lekkage achterblijft. Hierbij kan Loodgieter.nl u prima van dienst zijn. 
wij raden ook altijd aan om het hoekstopkraantje te vervangen bij vervanging van de stortbak. Het hoekstopkraantje is het kraantje waarmee u de watertoevoer afsluit naar de stortbak toe. Dit kraantje bevindt zich altijd naast de stortbak.
 

Duoblok toilet

 Het kan zo zijn dat uw toilet en stortbak al aan de oude kant zijn en dan is het wellicht een raadzaam om het geheel te vervangen. Tegenwoordig hebben we in loodgietersland duoblok toiletten. Een duoblok toilet is een toilet wat op de grond staat waarbij de stortbak direct op de toiletpot is gemonteerd. Dit is dus net even anders dan bij een losse stortbak en losse pot waarbij de stortbak aan de wand gemonteerd zit. Een duoblok toilet ziet er zo ook veel strakker uit, want het vormt een geheel.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot