Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Vlotter

Één van de belangrijkste onderdelen van uw wc is uw vlotter, dit onderdeel wordt namelijk gebruikt om de stortbak bij te vullen en dus ook om door te spoelen.

Vlotter loopt langzaam of blijft hangen

Vuil en kalkaantasting van uw reservoir is één van de grootste vijanden van de vlotter, het kan ervoor zorgen dat de vlotter langzaam gaat lopen of zelfs blijft hangen. Dit heeft vanzelfsprekend gevolgen bij het doorspoelen van uw toilet, het toilet kan bijvoorbeeld door blijven lopen. Als u merkt dat kalkaanslag uw vlotter heeft aangetast kunt u er gelukkig wel wat aan doen. U kunt zelf proberen de vlotter schoon te maken, dit kan bijvoorbeeld met azijn. Zorg er wel voor dat u de vlotter eerst uit uw toilet haalt voordat u dit probeert, het is namelijk zo dat azijn de rest van de onderdelen in uw toilet aan kan tasten en dit kan terzijnertijd ook weer voor ongewenste problemen zorgen. Als u merkt dat het probleem opgelost is, of u durft het zelf toch niet aan om eventuele vervolgschade te voorkomen dan kunt u bij ons altijd nog een vakman in te schakelen om dit probleem voor u te verhelpen.

Vlotter afstellen


Het afstellen van uw vlotter is een belangrijke mogelijkheid die u heeft, dit afstellen zorgt er namelijk voor hoeveel water uw wc gebruikt bij het doorspoelen en kan daarbij zelfs een reden zijn dat uw toilet door blijft lopen. Als vlotter zo afgesteld staat dat hij teveel water gebruikt bij het doorspoelen dan is het namelijk zo dat uw toilet door gaat lopen. Daarbij kan hij ook te weinig water geven wat voor andere problemen kan zorgen bij het doorspoelen, namelijk dat uw ontlasting niet goed wegspoelt. U kunt zelf makkelijk de vlotter afstellen door de bijbehorende stelschroef te vinden, of bij sommige oude toiletten een bijbehorende piepschuim drijver, rondom de vlotter.

Vlotter vervangen


Ook al is het vervangen van de vlotter een redelijk simpele taak, raden wij het toch altijd aan om het door een vakman te laten doen. Het zelf vervangen van een vlotter klinkt aantrekkelijk en goedkoop, maar in de realiteit gaat er vaak iets fout en daarbij iets kapot. Als dit gebeurt bent u vaak duurder uit en later klaar dan als u gelijk een vakman had ingeschakeld. Wanneer u bij ons een vakman regelt, is het handig voor ons als we even foto’s hebben van de stortbak en het gehele toilet, met bijbehorend merk. Hiermee kunnen wij alvast even kijken of we de goede onderdelen op voorraad hebben of dat deze nog besteld moet worden.

Vlotter kosten

Hoeveel het kost om een vlotter te vervangen hangt van een paar dingen af, natuurlijk is één van die dingen hoeveel de vlotter zelf kost. De prijs van een vlotter kan variëren en is afhankelijk van het merk en type, belt u gerust voor een prijsindicatie. Daarbij komen dan nog de kosten van de werkzaamheden. Het vervangen van een vlotter is gelukkig wel een kleine klus en daarbij waarschijnlijk binnen het eerste uur klaar. Dit betekent dus dat u dan meestal alleen het eerste uur hoeft te betalen. Onze tarieven hiervoor kunt u zien op onze site via de link hieronder.
Tarieven

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot