Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Uw toilet vakkundig laten vervangen Gebroken toilet pot

Is uw huidige toilet vies door kalk- of urine aanslag, of simpelweg gescheurd of gebarsten door ouderdom, dan dient deze vervangen te worden.
Voor het vervangen van het toilet bent u gebonden aan de bestaande afvoer, tenminste als u overbodig hak- en breekwerk wilt voorkomen.

Alvorens het vervangen van de toiletpot, dient u dus eerst rekening te houden met het type toilet(afvoer).
Voor een hangend toilet is dit redelijk vanzelfsprekend en zijn de afvoeraansluitingen over het algemeen redelijk gestandaardiseerd.
Staande toiletten hebben verschillende afvoertypes, dat kan een AO of een PK aansluiting zijn.
Een AO aansluiting gaat onder het toilet door de grond in richting de riolering, zodoende ziet u in de badkamer en/of toilet ruimte geen zichtbare afvoer.
De PK aansluiting daarentegen heeft een achter uitvoer, hierdoor zal de aansluiting op de riolering vaak uit de muur komen.

Duoblok toilet plaatsen

Het duoblok toilet werd in het verleden het meest geplaatst, wat logisch is.
Het toilet is makkelijk te plaatsen, verschillende keuzes met betrekking tot het uiterlijk, voordelig in aanschaf en veelal goedkoper dan het aanschaffen en monteren van een hangend toilet.
Het grote verschil in een los toilet of een duoblok toilet, zit hem met name in het reservoir en de uitstraling. Bij een duoblok toilet zit het water reservoir direct op het toilet vast. Doordat hiervoor hetzelfde materiaal gebruikt wordt krijgt dit een luxueuze uitstraling. Ook het onderhoud is erg eenvoudig, haal simpelweg de deksel van het reservoir en deze kan schoongemaakt worden. Het eventuele vervangen van onderdelen is hierdoor dan ook in een handomdraai gebeurd.

Toilet verwijderd Toilet geplaatst

WC aansluiten op waterleiding

Of u nou een losse stortbak met toilet, duoblok of hangend toilet heeft, één ding hebben alle toiletten nodig; water. Om door te kunnen spoelen,dient het reservoir gevuld te zijn met water. Echter kunt u niet rechtstreeks de waterleiding in het reservoir hangen, of deze rechtstreeks op het reservoir monteren.
Dit gaat door middel van een hoekstopkraan. Let bij de montage wel op dat niet alle reservoirs de aansluiting aan dezelfde zijde hebben zitten. Sommige modellen zijn “modulair” waarbij rekening gehouden is dat aan beide zijdes van het reservoir het hoekstopkraantje aangesloten kan worden.

Toilet vervangen kosten

Het vervangen  van een toilet hoeft niet veel te kosten. Eigenlijk kunt u het zo gek maken als u zelf wilt.
Zo zijn er hele leuke, standaard modellen van Plieger en Sphynx. Wilt u een iets luxere uitvoering, dan zijn er nog merken als Duravit, Geberit en Villeroy en Boch.  Indien u vragen heeft over de mogelijkheden bij u thuis, neem dan gerust contact op, of vraag een offerte aan.
 
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Toilet vervangen
Loodgieter Toilet vervangen
Loodgieter Toilet vervangen
Loodgieter Toilet vervangen
Loodgieter Toilet vervangen
Loodgieter Toilet vervangen
Loodgieter Toilet vervangen
Loodgieter Toilet vervangen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot