Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Wastafel

De standaard witte, ingebouwde wasbak is verleden tijd. Tegenwoordig is er zoveel meer keuze en wordt de wastafel van uw badkamer een echte eyecatcher. Wilt u een vrij hangende wastafel, inbouwwastafel of een mooie waskom? Gaat u voor de industriële, robuuste look van de betonnen wasbak of de chique uitstraling van natuursteen of Solid Surface? De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak de complete look af met een mooie kraan en verander de badkamer in uw eigen wellness-centrum.


Vrij hangende wastafel of waskom

Vrij hangende wastafels worden “vrij” aan de badkamermuur opgehangen en hebben geen onderkastje. Het nadeel is dat de sifon en afvoer zichtbaar is, wat niet mooi is. Voordeel is dat het onderhoudsvriendelijk en goed bereikbaar bij een eventuele verstopping of lekkage. Ook kan er een keuze gemaakt worden om een dubbele wasbak te plaatsen, dit is handig wanneer er regelmatig meerdere mensen tegelijk van de badkamer gebruik maken.

Een trend zijn de opbouw waskommen, deze worden gewoon op het wastafelblad geplaatst. Waskommen zijn leverbaar in allerlei soorten, maten en kleuren, voor elk wat wils. Voor extra opbergruimte voor de handdoeken of toiletspullen is het een optie om dit te combineren met een badkamermeubel.

Gebroken wastafel vooraanzichtWastafel vervangen


Welk materiaal wastafel

Keramiek
Een wastafel van keramiek is een populair product. Keramiek is gemaakt van klei met een laag coating, is makkelijk in onderhoud en krasvast. Door de gladde laag op de wastafel is deze makkelijk te reinigen en heeft vuil weinig kans. Schoonmaken kan met elk soort product, maar gebruik liever geen schuursponsjes, dit kan het keramiek aantasten.Let er bij de aanschaf van een keramieke wastafel dat de afmeting bij levering iets kan afwijken. Keramiek kan namelijk uitzetten bij de productie. Koop de wastafel iets kleiner dan de beschikbare ruimte, hou altijd een kleine marge aan. Keramieke wastafels zijn verkrijgbaar in mat en glans en kunnen geleverd worden in zwart en witte uitvoering. Houd er rekening mee dat een zwarte wastafel gevoeliger is voor vuil en kalkaanslag.

Natuursteen
De natuurstenen wastafel is zeer populair, wegens de robuuste en natuurlijke uitstraling. Omdat het een natuurproduct is, zal elke wastafel uniek zijn.
Belangrijk bij een natuurstenen wastafel is om een goed impregneermiddel te gebruiken. Een natuurstenen wastafel komt met een doffe gloed uit de verpakking. Met impregneermiddel komt de echte, natuurlijke kleur naar boven en beschermt gelijk tegen vuil en kalk. Afhankelijk hoe vaak de wastafel gebruikt wordt, moet het impregneren om de zoveel tijd herhaald worden om de wastafel te beschermen. Schoonmaken kan makkelijk met een zachte doek en niet-agressief schoonmaakmiddel, zoals groene zeep.

Solid Surface
De moderne Solid Surface wastafel wordt gemaakt uit één stuk composiet, is ontzettend sterk en heeft geen coating nodig. Makkelijk te reinigen met een niet-agressief schoonmaakmiddel en zelfs krassen kunnen verwijderd worden met een schuurpapiertje.

Mineraalmarmer
Een wastafel van mineraalmarmer is sterk en heeft een strakke uitstraling. Deze wastafel wordt geleverd met een beschermende coating. Voordeel is dat een wastafel van mineraalmarmer in een exacte maat geleverd wordt en niet afwijkt van wat u heeft besteld. Een combinatie van mineraalpoeder en hars wordt in een mal gegoten, waardoor u ook exact krijgt wat u heeft besteld.
Mineraalmarmer kan niet goed tegen zure schoonmaakmiddelen, gebruik ook bij mineraalmarmer liever geen schuursponsje om beschadigingen te voorkomen.

Betonnen wastafel
Een betonnen wastafel geeft een mooie, natuurlijke en robuuste uitstraling aan de badkamer. Omdat het een natuurproduct is, kan de kleur van de geleverde wastafel afwijken van die in de showroom. Elke wastafel is uniek en zal een eigen tekening op het oppervlak laten zien.
Beton kan niet goed tegen zure of agressieve schoonmaakmiddelen, gebruik liever een zachte doek en groene zeep. Agressieve schoonmaakmiddelen, zoals chloor of schoonmaakazijn, kunnen vlekken op het beton veroorzaken.


Het wastafelblad

Een mooie wastafel verdient ook een mooi wastafelblad en daarin is er ook enorm veel te kiezen. Zo kunt u kiezen voor een onderhoudsvriendelijk blad van keramiek, kunststof of Solid Surface of de robuuste uitstraling van een betonnen wastafelblad. Maar ook een mooi houten wastafelblad behoort tot de mogelijkheden.


De ideale wastafelhoogte

De meeste wastafels worden geplaatst op een hoogte tussen de 70-90 cm, gemeten vanaf het diepste punt van de wasbak tot de grond. Uiteraard is dit persoonlijk en afhankelijk van uw lengte. Onze loodgieters kijken graag met u mee wat voor u de ideale wastafelhoogte is.


Afspraak maken met een loodgieter?

U heeft de perfecte wastafel gevonden en zoekt een loodgieter om deze voor u te installeren? Geen probleem, wij maken graag voor u een afspraak met één van onze vakmannen. U kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier of bellen naar 085-8770419.

 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Wastafel
Loodgieter Wastafel
Loodgieter Wastafel
Loodgieter Wastafel
Loodgieter Wastafel
Loodgieter Wastafel
Loodgieter Wastafel
Loodgieter Wastafel

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot