Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
 • Erkende loodgieters
 • 98% binnen 24u
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Slechts €29,95- voorrijkosten
 • Loodgieter uit uw omgeving
 • Vast ontstoppingstarief
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Sifon vervangen of repareren

Wilt u uw sifon vervangen of repareren? Bij Loodgieter.nl kan dit binnen 24 uur nog geregeld zijn. Wij bieden gecertificeerde loodgieters en vaste tarieven. Wilt u snel en professioneel uw sifon vervangen? Bel dan nu naar 085- 877 0419 of vul hier het aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
 

Tarieven

Bij Loodgieter.nl snappen we dat u zo snel mogelijk geholpen wilt worden. Daarom hebben wij loodgieters verspreid door heel Nederland. Wij werken met vaste tarieven zodat u als klant kan verwachten wat u ongeveer kwijt bent. Voor meer informatie over de tarieven klikt u hier.
 

Wat is een sifon?

Een sifon (ook wel waterslot of zwanenhals genoemd) zorgt ervoor dat luchten uit het riool niet de via de afvoer de ruimte in kunnen komen. De sifon maakt het mogelijk om twee gassen door middel van een vloeistof van elkaar gescheiden te houden. De functie van een sifon is dus het weghouden van stank. Door de vorm die de sifon heeft blijft er altijd een laag water in liggen. Dat water zorgt ervoor dat de rioollucht niet het huis in komt. Soms helpt de sifon ook bij het opvangen van vuil zodat deze niet rechtstreeks het riool in loopt. Als uw sifon niet meer werkt merkt u dit doordat er een vervelende rioollucht in uw wc hangt.
 

Sifon met beluchter

Sommige sifons hebben een beluchter nodig. Of een beluchter nodig is heeft te maken met de over- of onderdruk op het afvoersysteem. Als er in één keer veel water wordt geloosd op een afvoer waar ook andere afvoeren op zijn aangesloten, kan onderdruk er voor zorgen dat al het water ook uit andere leidingen ‘gezogen’ wordt. Het systeem gaat lucht halen op plekken in het systeem waar de minste weerstand is. Om te voorkomen dat dit gebeurt, en dat er vervelend geborrel ontstaat, wordt er gebruik gemaakt van een sifon met beluchter. 
 
Sifon_beluchter

Soorten sifons

Er bestaan veel sifons met verschillende kenmerken en toepassingen. Bij Loodgieter.nl snappen we dat de keuze lastig kan zijn. Hieronder staan een aantal sifons beschreven.
 
 • Douchebaksifon
De douchebaksifon (de naam zegt het al) bestaat uit een doucheputje en een afvoeraansluiting. Deze sifons zijn beschikbaar op veel verschillende plaatsen, inbouwhoogten en verschillende diameters afvoergaten.
 
sifon_Douchebak
 • Trechtersifon
De trechtersifon heeft de vorm van een trechter. Onder de trechter is een klein bakje te zien, waar de waterblokkade in ontstaat. De trechter is open aan de bovenkant en heeft een klemverbinding aan de onderkant.
 
sifon_Trechter
 • Waterslotloos sifon
De waterslotloze sifon heeft in tegenstelling tot de andere sifons geen bochten of hoeken om water in vast te houden, maar heeft een membraan. Deze sifon heeft twee klemverbindingen en is verkrijgbaar met verschillende in- en uitlaten.
 
 sifon_Waterslotloos
 • Plugbekersifon
De bekersifon dankt zijn naam aan zijn beker vorm. De sifon heeft altijd een opening aan de bovenkant, aan de onderkant een beker en afvoer aan de zijkant. Deze sifon is beschikbaar in verschillende maten (klein, standaard, groot) en met verschillende aansluitingen.
 
sifon_Plugbeker
 • Buissifon
De buissifon heeft verschillende verschijningsvormen en staat ook wel bekend als zwanenhals of stroomsifon. Afhankelijk van de vorm wordt deze sifon een P-sifon of een S-sifon genoemd. Deze sifon is beschikbaar met verschillende aansluitingen en ook als lijmsifon.

sifon_Buis
 • Badsifon
De badsifon is vaak kleiner, platter en heeft een minder groot waterslot. Daarnaast bestaat deze sifon ook met een flexibele overloop en pop-up systeem.

sifon_Bad

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot