Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Ophangen wasbak

Is uw wasbak aan vervanging tot of bent u van plan om de badkamer te verbouwen? De ouderwets witte, ingebouwde wasbak is verleden tijd. Tegenwoordig is er veel meer keuze en is de wasbak een echte eyecatcher in de badkamer.

Gaat u voor een inbouwwasbak, mooie waskom of kiest u liever voor een vrij hangende wasbak? Heeft de robuuste, industriële look van een betonnen wasbak uw voorkeur of toch liever de elegante en luxe uitstraling van natuursteen. De mogelijkheden om ook van uw badkamer een eigen wellness-centrum te maken zijn eindeloos en er is een ruime keuze uit verschillende kleuren, uitvoeringen en materialen.

Mist u zelf de nodige kluservaring en heeft u hulp nodig bij het ophangen van de nieuwe wasbak? Onze loodgieters helpen u graag verder, adviseren u graag en bekijken met samen met u de mogelijkheden.

Voor meer informatie, advies of een afspraak kunt u hier het aanvraagformulier invullen of bellen met 085-8770419.

Vrij hangende wasbak of waskom

Een vrij hangende wasbak wordt “vrij” aan de muur van de badkamer gemonteerd en heeft geen onderkast. Het nadeel is dat de sifon en de afvoer zichtbaar zijn, wat meestal geen fraai gezicht is. Het voordeel daarentegen is dat het goed bereikbaar is bij verstoppingen en lekkages en vooral makkelijk schoon te maken is.

U kunt ook overwegen om een dubbele wasbak te plaatsen, wat vooral handig is als de badkamer regelmatig door meerdere mensen tegelijk wordt gebruikt.

Ook steeds populairder zijn de opbouw wasbakken, die boven op het wastafelblad wordt geplaatst. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren en materialen. De waskom kan eventueel gecombineerd worden met een mooi badkamermeubel om extra opbergruimte te creëren.

Wat is de ideale hoogte voor de wasbak?

De meeste wasbakken worden geïnstalleerd op een hoogte van 70-90 cm, dit gemeten vanaf het diepste deel van de wasbak tot aan de vloer. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw lengte en persoonlijke voorkeur. Uw loodgieter denkt graag met u mee om de ideale hoogte voor uw wasbak te bepalen.

Waterleiding voor wasbak aanleggen

Voor een goede werking van de wasbak is natuurlijk een watertoevoer en een afvoer naar de riolering noodzakelijk. Idealiter wordt de wasbak op dezelfde plek geplaatst als het oude model, maar misschien wilt u wel een andere badkamerindeling of wordt de nieuwe badkamer in een andere ruimte geplaatst. In dit geval is het vaak nodig om een nieuwe waterleiding aan te leggen of de bestaande waterleiding te verplaatsen.

Het mooiste is dan natuurlijk als de nieuwe waterleiding niet zichtbaar is en netjes in de muur of de vloer is weggewerkt. Als de waterleiding in een betonnen vloer of muur moet worden aangelegd, dan worden er sleuven gefreesd waarin de waterleiding kan worden gebeugeld en gesoldeerd. Het is belangrijk dat dit vakkundig en correct gebeurt, want uiteindelijk wordt de muur of vloer weer dichtgemaakt en afgewerkt en zijn de leidingen niet meer zichtbaar.

De waterleiding kan ook aan de buitenzijde van de vloer of wand worden bevestigd en uit het zicht worden onttrokken door een koof of voorzetwandje.

Afvoer voor wasbak aanleggen

Als er nog geen afvoer aanwezig is op de gewenste plek van de nieuwe wasbak, dan zal deze nog aangelegd moeten worden. Het lijkt een eenvoudige klus, maar er zijn wel enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden. De afvoer moet altijd netjes op afschot worden gemonteerd en de bochten mogen niet te haaks zijn aangelegd, zodat het afvalwater makkelijk weg kan stromen richting de riolering.


Wasbak laten ophangen door de loodgieter

U heeft de perfecte wasbak gevonden voor uw badkamer en bent nu op zoek naar een loodgieter om deze voor u op te hangen? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Wij plannen graag een afspraak in met één van onze loodgieters om u daar mee te helpen. Ook voor de aanleg van de nieuwe waterleiding of afvoer zijn wij u graag van dienst. U kunt hiervoor contact met ons opnemen door het invullen van het contactformulier of door te bellen naar 085-8770419.


Hoeveel kost het ophangen van de wasbak?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeidsuren, transparante afspraken en u weet altijd waar u aan toe bent. De tarieven worden telefonisch met u doorgenomen tijdens het maken van de afspraak en worden vervolgens per mail aan u bevestigd. Voor de aanleg van een nieuwe waterleiding of afvoer, zullen wij u in de meeste gevallen een prijsindicatie of een offerte geven. U kunt er in ieder geval altijd zeker van zijn dat onze loodgieters uw nieuwe wasbak vakkundig, nauwkeurig en correct zullen ophangen.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot