Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Leidingen wegwerken

Radiatorleiding wegwerkenDoor een woning lopen tientallen meters leidingen. Het grootste deel van het leidingnetwerk betreft de centrale verwarming. In alle ruimtes hangen één of meerdere radiatoren, die door middel van een leiding met elkaar en uiteindelijk met de cv-ketel verbonden zijn. Ook zijn er veel waterleidingen in de badkamer, waarmee de douche, bad, toilet en badkamermeubel mee zijn verbonden. Leidingen dienen correct te zijn aangesloten, anders kunnen er problemen ontstaan. Denk aan het tikken van de centrale verwarming en radiatoren die niet warm worden. De kunst is nu om leidingen goed aan te sluiten, maar ook dusdanig, dat leidingen niet zichtbaar zijn. Want leidingen in het zicht zijn geen mooi gezicht. De leidingen wegwerken is dan zeker een uitdaging dat slim aangepakt moet worden.

Waarom leidingen wegwerken?


U kunt natuurlijk een cv-ketel laten plaatsen en de cv-leidingen laten voor wat het is. Maar leidingen zichtbaar in beeld is één van de grootste irritaties bij het inrichten van een woning. Niet altijd is dit te voorkomen. Bij veel radiatoren worden leidingen dan ook subtiel laag aan de grond gemonteerd, zodat deze zo weinig mogelijk in zicht zijn. Maar het mooiste is natuurlijk dat leidingen helemaal niet in het zicht zijn. Dit is esthetisch het mooist, maar ook praktisch, want als leidingen niet in de ruimte zichtbaar zijn, heb je ook meer ruimte over. In de meeste gevallen zijn leidingen nodig voor bijvoorbeeld radiatoren, maar als u na een renovatie de radiatoren verplaatst of de badkamer verbouwt, kun u ook met restanten van oude leidingen blijven zitten. Om optimaal van de vrijgekomen ruimte te profiteren, zult u ook deze leidingen weg moeten werken.

Leidingen in de muur of vloer wegwerken


De allerbeste manier om leidingen weg te werken is door ze in de muur, de vloer of het plafond weg te werken. Hoewel dit een stijlvolle wijze is voor het wegwerken van waterleidingen en radiator leidingen, is deze methode ook het meeste werk. Deze methode is daarom uitermate geschikt om uit te voeren als u een nieuwe centrale verwarming gaat aanleggen. Tijdens een renovatie van de woning zijn de muren en vloeren kaal en is het gemakkelijker om sleuven te frezen. Maar achteraf leidingen in muren en vloeren wegwerken kan natuurlijk ook. U moet dan wel rekening houden met een behoorlijke renovatie, waarbij leidingen ook aangepast moeten worden. Immers veel leidingen lopen voor de muur of het plafond langs en zullen dan verlegd moeten worden om een positie in een sleuf in de muur of vloer te krijgen. Soms moet u tijdelijk zelfs radiatoren weghalen, om het mogelijk te maken om sleuven te frezen. Bestaande radiator leidingen wegwerken in de vloer of de muur kan dus wel, maar de werkzaamheden zijn te vergelijken met het aanleggen van een nieuwe centrale verwarming.

(voor)                                                                                    (na)
Leidingwerk werken - Voor Leidingwerken - NA

Een profiel om de leidingen


Wanneer u nu nog radiator- en waterleidingen in de badkamer in het zicht hebt, dan is het ook te verbergen door middel van een profiel of een koof. Dit scheelt een renovatie van de woning, door alle leidingen in de muur of vloer te frezen. Een profiel om de leiding aanbrengen is het aanbrengen van een ombouw. Het grootste voordeel van het aanbrengen van een profiel is dat u geen leidingen naar de muur of de vloer hoeft te verleggen. Er moet alleen wel de ruimte zijn om een profiel aan te brengen. Dit kan heel gemakkelijk met houten platen, die u dan kunt schilderen in de kleuren van de muur. Op deze wijze kunt u ook de leidingen, voordat u deze gaat verbergen achter een profiel, volledig isoleren. Hiermee voorkomt u onnodig warmteverlies en ook van de isolatie is niet meer te zien.

Zelf doen of leidingen laten wegwerken door een loodgieter?


Leidingen in de muur en de vloer wegwerken is best wel een specialistische klus. Vooral als u bestaande leidingen moet omleggen, heeft u te maken met veel bochtenwerk. Het is daarom zeker aan te raden om op deze wijze leidingen te laten wegwerken door een loodgieter. De loodgieter heeft hier ervaring mee, dus levert vakwerk en heeft ook de juiste materialen. U weet zeker dat de sleuven netjes recht gefreesd worden en leidingen goed weggewerkt. Ook een profiel aanbrengen kunt u uitbesteden als u zelf niet zo handig bent.

Kosten leidingen wegwerken


De kosten voor leidingen wegwerken zijn niet zomaar even aan te geven. Dit kan per klus sterk variëren. Het hangt vooral af van de hoeveelheid leidingen die u wilt laten wegwerken en of er veel veel hoeken en bochten in de leidingen zitten. Daarnaast zult u rekening moeten houden met de arbeidskosten voor het inhuren van de loodgieter. Het beste is om een offerte op te vragen bij uw loodgieter. Dan kan er op basis van de hoeveel en lengtes van de leidingen een goede inschatting worden gemaakt van de kosten.


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot