Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Wasmachine aansluiting maken

Een wasmachine is vrijwel door de gehele woning te plaatsen, enige vereiste is dat deze aan te sluiten is op de riolering en een water toevoer. Veelal wordt er dan ook voor gekozen om de wasmachine aansluiting op zolder te maken. Hier is vaak al een CV en  condenswaterafvoer aanwezig, wat het aansluiten op een af- en aanvoer vergemakkelijkt.

Hoogte van de wasmachine afvoer

Indien u de gewenste plaats gevonden heeft voor de montage van de wasmachine aansluiting, is het zaak om rekening te houden met de hoogte van de wasmachine afvoer. Zowel de hoogte als de diameter zijn bepalend om lekkage en verstoppingen te voorkomen.
Ideaal gezien, zit de hoogte van een wasmachineafvoer tussen de 60cm en 100cm.
 

Diameter van de wasmachine afvoer

Afvoeren komen in verschillende diameters. Een toilet bijvoorbeeld zit aangesloten op een afvoer van 110MM dik, waar regenpijpen vaak variëren tussen de 70mm en 100mm.
Keuken, wastafel en bidetafvoeren zijn 40mm of 50mm dik.
De wasmachine afvoer zal doorgaans 40mm dik zijn, dunner is zeker niet aan te raden omdat dan de kans op lekkage’s en verstoppingen groot zijn.


Kosten aanleg wasmachine afvoer

Voor het aanleggen, inkorten of verlengen van een wasmachine afvoer zijn geen vaste prijzen te noemen. Het is volledig afhankelijk van uw thuis situatie, de diameter van de bestaande afvoeren en de toegankelijkheid van de werklocatie.
Daarnaast moet ook nog rekening gehouden worden met de toevoer van de wasmachine en het eventuele doortrekken/verleggen van leidingwerk in de kruipruimte.
 
Voor vragen of meer informatie staan wij voor u klaar.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot