Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Afvoer verleggen

Plannen voor een verbouwing van keuken of badkamer? Of wilt u de wasmachine op een andere plek? Grote kans dat dan de afvoer verlegd moet worden.

Naast de buitenkraan hebben alle sanitaire en watervoorzieningen binnen en buiten het huis altijd een afvoer nodig, zodat het afvalwater naar het riool kan stromen. Zelf geen handige klusser of hulp nodig bij het verleggen van de afvoer? Onze loodgieters helpen, adviseren en verkennen graag met u de mogelijkheden.

Voor meer informatie, een offerte of een afspraak kunt u ons contactformulier invullen of bellen met 085-8770419


Hoe wordt de afvoer verlegd?

Bij een verbouwing krijgt de ruimte vaak een andere indeling en is het noodzakelijk dat de afvoer moet worden verlegd. Als de ruimte dezelfde indeling behoudt, dan is dat meestal niet het geval.

Het lijkt een simpele klus, maar het verleggen van de afvoer moet wel op de juiste manier gebeuren en er zijn wel enkele aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moet de afvoer netjes op afschot worden geplaatst om te voorkomen dat er water in de afvoer blijft staan. Bochten mogen niet te haaks zijn en soms zal er een beluchter moeten worden geplaatst om nare luchtjes te voorkomen.

Het kan ook betekenen dat er in muren, plafond of vloeren moet worden gebroken om de afvoer netjes te kunnen wegwerken. De oude afvoer moet worden verwijderd en er moet ruimte gemaakt worden om de nieuwe afvoer aan te kunnen leggen.


Stappenplan verleggen afvoer

De afvoerbuizen bestaan uit pvc-onderdelen en eindigen bijna altijd in de hoofdriolering van het huis. De afvoerbuizen zijn met elkaar verbonden door een rubberen ring of door een lijmverbinding. Ook zijn er koppelingen nodig die voorzien zijn van een rubberen afdichtingsring, deze worden strak aan elkaar geklemd en hoeven niet gelijmd te worden.

Allereerst is het belangrijk om de diameter van de afvoerleiding te weten, die u nodig heeft voor de nieuwe afvoer. De gebruikelijke maat voor een gootsteen of wasmachine is meestal 40 of mm en is een afvoer van 110 mm geschikt voor de rioleringsafvoer in de kruipruimte.

Het is belangrijk dat alle afvoerleidingen op een helling worden geplaatst, zodat het water in de juiste richting stroomt en dat er voldoende ventilatie is richting het dak om geurtjes te voorkomen. De pvc-afvoerbuizen zijn eenvoudig op maat te zagen en in combinatie met een mof, bochten, Y- en T-stukken aan elkaar te lijmen of vast te klemmen.

STAP 1
Monteer eerst de sifon op de plaats waar de afvoer van bijvoorbeeld wastafel of gootsteen komt.

STAP 2
Meet de exacte lente van de benodigde afvoerbuis en zaag deze op maat met een ijzerzaag. Zorg ervoor dat de horizontale delen van de afvoerbuis voldoende afschot hebben, het instelpunt is 1 cm per meter. U kunt dit eventueel testen met een waterpas.

STAP 3
Bevestig de afgezaagde afvoerstukken aan elkaar met behulp van een mof, T- of Y- stuk of een bocht. Om te testen worden de losse delen in elkaar geschoven om er helemaal zeker van te zijn dat de losse onderdelen goed passen.

STAP 4
Schuur de uiteinden van de pvc-openingen en de binnenkanten van de bochten en de moffen, nadat deze op maat zijn gezaagd.

STAP 5
Breng de pvc-lijm aan op de uiteinden van de losse onderdelen en schuif de onderdelen voorzichtig in elkaar. Let op! Zodra de delen eenmaal in elkaar zijn geschoven, heeft u maar een paar seconden de tijd voor een eventuele correctie. Pvc-lijm werkt namelijk zéér erg snel!

STAP 6
Schuif de sifon over de afvoer en bevestig deze aan de wastafel of gootsteen.

STAP 7
Controleer of het water goed wegstroomt en de afvoer goed aflopend is en natuurlijk of er geen lekkages zijn.

Hoeveel kost het om de afvoer te verleggen?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrij- en arbeidskosten, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. In de meeste gevallen zullen wij u eerst een offerte of een prijsindicatie geven voor het verleggen van een complete afvoer. In ieder geval weet u bij Loodgieter.nl zeker, dat onze loodgieters uw nieuwe afvoer altijd correct en netjes zullen plaatsen.


  

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Afvoer verleggen
Loodgieter Afvoer verleggen
Loodgieter Afvoer verleggen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot