Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Waterslag

Waterslagdemper plaatsen?

Wanneer plaatst u nou een waterslagdemper? Een waterslagdemper gaat u plaatsen als u last heeft van wat harde bonken in de waterleidingen of als de waterleidingen aan het trillen/klapperen zijn. Een waterslagdemper is ook niet echt meer dan een soort bol waar een luchtkussentje in zit die het verschil in de druk opvangt dat ontstaan bij het sluiten van een watertoevoer. Dit komt vaak voor bij bijvoorbeeld vaatwassers, mengkranen en wasmachines. Zo kan bijvoorbeeld de kraan van de wasbak in de keuken dicht gaan en dan kan er een waterleiding het drukverschil niet goed aan wat er ontstaat. U kunt dan een harde bonk horen of je hoort dat de waterleidingen gaan klapperen. Een waterslagdemper monteren is dan de juiste oplossing. Wilt u nou geen risico’s lopen? Dan willen wij als loodgieter.nl u graag verder helpen. Neemt u dan contact met ons op en dan proberen bij het probleem zo snel mogelijk op te lossen!

Waar waterslagdemper plaatsen?

U moet de waterslagdemper zo dicht mogelijk plaatsen bij de veroorzaker van de waterslag. Dat is dus bij het klapperende of bonkende geluid. Als de wasmachine het probleem is, dan moet u de waterslagdemper plaatsen tussen de wasmachine en de wasmachinekraan in. Dit doe je omdat het dan dicht bij de veroorzaker zit en dan kan de waterslagdemper direct het drukverschil opvangen. Als er iets is gebeurt bij een kraan word er gebruikt gemaakt van een T-stuk. Dat wordt tussen de leidingen gezet. Bij bijvoorbeeld een wasmachine is er een speciaal T-stuk dat direct aangesloten kan worden aangesloten op de wasmachineslang. Heeft u nou ergens anders deze problemen? Belt u dan even gerust naar loodgieter.nl en dan lossen we samen het probleem op.

Verschillende materialen bij waterslag

Waterslagen worden van diverse materialen gemaakt. Zo wordt het bijvoorbeeld gemaakt van metalen (Zoals aluminium en zetwerk), kunststof, steenachtige of beton materialen (zoals bakstenen, hardsteen, raamdorpelstenen). Bij beton of steen hebben mensen het vooral over een raamdorpel, terwijl mensen het bij kunststof of metalen vaak over waterslag hebben. De steenachtige raamdorpels hebben vaan bij de onderzijde een soort zogenaamde waterhol of druiphol. Daardoor kan het water niet langs de onderzijde kruipen en zo kan het in een gevel gaan trekken. Aan de onderzijde zijn metalen waterslagen voorzien van een lekrand.

 


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot