Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Kraan monteren

Wilt u een nieuwe kraan in uw badkamer, keukenkraan vervangen of een buitenkraan laten monteren in de tuin? Of heeft u misschien problemen met een lekkende kraan? Loodgieter.nl is u graag van dienst voor het monteren en repareren van alle soorten kranen in en om uw woning.


Door de werkzaamheden aan uw kranen uit te besteden aan een ervaren loodgieter, voorkomt u eventuele lekkages en heeft u garantie op de werkzaamheden.


Mengkraan monteren

Tegenwoordig zijn de meeste woningen voorzien van een mengkraan in de keuken of badkamer. Mengkranen worden geleverd in meerdere uitvoeringen, maar de meest voorkomende is de standaard mengkraan met twee knoppen. Een knop voor het warme water en een knop voor het koude water.
Ook wordt de thermostaat mengkraan veel gemonteerd, waar met de ene draaiknop de hoeveelheid water bepaald kan worden en met de andere draaiknop de temperatuur van het water wordt geregeld. De thermostaat mengkranen zijn vaak begrensd op een temperatuur van 50°C.


Kokend water kraan monteren

Direct een kopje thee en de pasta kan zo in de pan, deze kokend water kranen zijn een luxe aanwinst voor de keuken. Alle kokend water kranen zijn voorzien van een veilig kinderslot, want veiligheid voorop! U wilt tenslotte niet het risico lopen dat u of de kinderen zich per ongeluk kan verbranden.

Maar hoe werkt zo’n kokend waterkraan nou eigenlijk?
Een kokend water kraan heeft een opslagreservoir van enkele liters en is aangesloten op de waterleiding. Het opslagreservoir wordt zo dicht mogelijk bij de kraan in het keukenkastje geplaatst. Het water in het reservoir wordt in korte tijd aan de kook gebracht en op een constante temperatuur van 110°C gehouden. Het opslagreservoir is goed geïsoleerd en het water zal niet afkoelen, waardoor u de hele dag de beschikking heeft over direct kokend water. Na het gebruik van kokend water, zal het reservoir zich automatisch bijvullen en het water weer op temperatuur brengen.


Gekoeld water kraan monteren

In plaats van kokend water geeft de gekoeld water kraan altijd direct gekoeld water. U kunt zelfs kiezen voor een gekoeld water kraan met bruisend water, deze worden onder andere geleverd door Grohe.


Slimme kraan monteren

Een slimme kraan is een zeer handige uitvinding, die u nu nog voornamelijk terugvindt in openbare toiletruimtes. Denk bij een slimme kraan aan bediening d.m.v. een sensor, touch-functie of zelfs uw stem. Een slimme kraan is begrijpelijk een stuk prijziger dan een normale mengkraan, maar is wel hygiënisch en bespaart veel water. Ook de temperatuur en de hoeveelheid water zijn eenvoudig aan te passen met bij een slimme kraan.


Buitenkraan monteren

De aanwezigheid van een buitenkraan is altijd handig om even de tuin te kunnen sproeien, plantjes water te geven of de auto te wassen. Samen met uw loodgieter bepaalt u de meest geschikte plek om de buitenkraan te monteren en kunt u kiezen tussen een gewone buitenkraan of een vorstvrije. Uw loodgieter zal u adviseren over de mogelijkheden bij uw woning.


Kraan monteren op een muurplaat

Wilt u de kraan laten monteren op een muurplaat? Dat is geen probleem. De muurplaat staat tussen de leiding en de kraan die gemonteerd moet worden, denk hierbij aan een douchekraan, badkraan of keukenkraan. Bijna alle kranen die tegen de muur worden gemonteerd zijn verbonden door middel van een schroefdraadverbinding. De muurplaat wordt aan de muur bevestigd en de kraan kan er direct op worden geschroefd. Bij deze schroefdraadverbinding wordt teflontape gebruik om een waterdichte verbinding te maken.
Wilt u er zeker van zijn dat de montage van de kraan goed en vakkundig wordt uitgevoerd en de kans op een lekkage minimaal is, maak dan een afspraak met uw loodgieter.


Montage op welke muurplaat?

Muurplaten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. De meest geschikte voor u is afhankelijk van het type kraan dat u gemonteerd wilt hebben en of de leidingen buiten de muur lopen of zijn weggewerkt. Bij leidingen die buiten de muur lopen, zal een opbouw muurplaat worden gebruikt. Zijn de leidingen weggewerkt in de muur, dan wordt er gebruik gemaakt van een inbouw muurplaat.
Na de montage zal de muurplaat een stukje buiten de wand steken en kan ervoor gekozen worden om een verlengstuk te plaatsen op de muurplaat. Als u een kraan heeft aangeschaft, die niet ver genoeg de muur uitsteekt om over de badrand te komen, dan kan er gebruik gemaakt worden van dat verlengstuk. Het aansluitpunt wordt op deze manier verder buiten de muur geplaatst en kunt heerlijk van een warm bad genieten met de kraan van uw keuze.


Wat kost het monteren van de kraan?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en arbeidsuren, transparante afspraken en u weet altijd precies waar u aan toe bent. Onze tarieven worden altijd eerst telefonisch met u doorgenomen en vervolgens krijgt u een bevestiging via de mail. Onze tarieven kunt u ook altijd terugvinden op onze tarievenpagina.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?
Belt u dan naar 085-8770419 of vult u hier het contactformulier in, wij helpen u graag verder. 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot