Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Waterleiding gesprongen

 

Wat te doen bij een gesprongen waterleiding?

Gesprongen buitenleiding
Sluit allereerst de hoofdkraan af. Deze bevindt zich over het algemeen in de buurt van de meterkast of in ieder geval bij de watermeter. Hiermee sluit u de watertoevoer naar de woning af.
Tip; Als het water niet te hard in de rondte spuit, vul dan voordat u de hoofdkraan afsluit een paar emmers of flessen met water. U heeft dan in ieder geval drinkwater tot de leiding is gerepareerd.


Met spoed op zoek naar een loodgieter?


Loodgieter.nl is u graag van dienst om met spoed een professionele loodgieter bij u uit de buurt in te schakelen, bel naar 085-8770419.

Is het geen spoed, dan kunt u ook een afspraak maken via ons contactformulier. Wij ontvangen van u dan graag wat meer informatie over de aard van de lekkage. Ook ontvangen wij graag foto’s om de situatie goed in te kunnen schatten. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en apparatuur bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.
Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kan ook gebruikt worden om ons foto’s te sturen via WhatsApp.


Diverse oorzaken van een gesprongen waterleiding


Vlak bij de hoofdkraan stroomt het water via de hoofdwaterleiding de woning binnen en vertakt zich van daaruit naar de verschillende ruimtes.  Deze vertakkingen naar de keuken, badkamer en cv-installatie zijn de zwakkere plekken van de waterleiding, omdat hier de druk van het water wisselt. Op deze zwakkere plekken kunnen scheurtjes ontstaan, wat kan resulteren in een lekkage. Dit hoeft u niet direct te bemerken, maar na verloop van tijd kunnen er vochtplekken ontstaan of u merkt dat de watermeter blijft doorlopen, ondanks dat de tappunten dicht staan.
Een waterleiding kan springen door verstoppingen, verkalking, slijtage of invloeden van buitenaf, dan is direct ingrijpen noodzakelijk om verdere waterschade en waterverspilling te voorkomen.
De buitenkraan is ook een veelvuldige oorzaak van het springen van de waterleiding. Als deze in de koude wintermaanden niet is afgesloten, bestaat de kans dat de leiding naar de kraan toe bevriest en het water gaat uitzetten, met alle risico’s van dien. Om dit te voorkomen is het verstandig om de buitenkraan in de winter af te sluiten en de leiding leeg te laten lopen. Voorkomen is altijd beter dan genezen.
Ook de hoge waterhardheid in Nederland kan problemen geven aan de leidingen. Het leidingwater in Nederland bevat relatief veel kalk en dat heeft de eigenschap zich te hechten aan de leidingen en uiteindelijk in een verstopping kan resulteren. Als het water op een gegeven moment geen kant meer op kan, dan wordt de druk in de leiding zo groot, dat deze kan springen. De installatie van een waterontharder in de woning kan deze kalkaanslag voorkomen. Het plaatsen van een waterontharder zal de hardheid van het water enorm verminderen en de kalkaanslag in de leidingen tegengaan. 

Op www.loodgieter.nl/wateronthardervindt u meer informatie over waterontharders en hoe wij u hierbij van dienst kunnen zijn.

 Spuitende waterleiding gesprongen waterleiding

Waterleiding lekt, maar is niet duidelijk waar


Sommige lekkages zijn overduidelijk met het blote oog waarneembaar, maar soms is het niet helemaal duidelijk waar het precies lekt. Water gaat immers de weg van de minste weerstand, wat betekent dat de lekkage ergens anders vandaan kan komen, dan waar deze zichtbaar is. De watermeter blijft doorlopen of er ontstaan vochtplekken in de muren of de vloer. Reparatie is noodzakelijk om verdere waterschade te voorkomen, maar eerst moet de locatie van de lekkage achterhaald worden. Om onnodig hak- en breekwerk te voorkomen is een lekdetectie-onderzoek een goede optie. Met een lekdetectie-onderzoek kan de expert binnen korte tijd de bron van uw lekkage traceren. Deze plek wordt gemarkeerd, zodat de reparateur de herstelwerkzaamheden zonder onnodig hak- en breekwerk kan uitvoeren.

Op www.loodgieter.nl/lekdetectie kunt u meer informatie vinden over lekdetectie en hoe wij u hierbij van dienst kunnen zijn.


Het voorkomen van leidingschadeBevroren buitenleiding


Sluit in de koude wintermaanden de buitenkraan af en laat de waterleiding leeglopen, dit kan u een hoop ellende besparen. Als het goed is heeft u op de afsluitkraan van de waterleiding een aftapper zitten om de buitenkraan te ontdoen van water. Mocht u hierover twijfelen, dan kunnen wij u daarbij uiteraard adviseren.


Wat kost reparatie van de waterleiding?


Wanneer u ons een duidelijke omschrijving kan geven van het probleem en eventueel foto’s van de situatie bij kan voegen, dan kunnen wij een inschatting maken van de te verwachten kosten. Loodgieter.nl hanteert voor de voorrijkosten en arbeidsuren vaste tarieven, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Waterleiding gesprongen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot