Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Verleggen waterleiding

Een verbouwing van badkamer of keuken is vaak de aanleiding om de waterleiding te laten verleggen om zo een nieuwe indeling in de ruimte te kunnen realiseren. Een mooie klus voor een handige doe-het-zelver, maar bij gebrek aan ervaring en voldoende kennis is het verstandig om deze werkzaamheden uit te besteden aan een vakman. Zeker wanneer de waterleidingen worden weggewerkt in de muur, is het belangrijk dat de waterleiding goed wordt aangesloten om lekkages in de toekomst te voorkomen.


Diverse soorten waterleiding

Bij het aanleggen van een waterleiding zal de loodgieter onder andere gebruik kunnen maken van koperen buizen. Deze zijn verkrijgbaar in twee soorten: harde en zachte koperen buizen. Bij gebruik van harde koperen buizen zal de loodgieter een buigtang gebruiken om de buizen te buigen. Bij gebruik van de zachte koperen is er geen buigtang nodig en dat maakt het eenvoudiger te monteren. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van buizen van kunststof, dit is een goedkopere optie en nog makkelijker te verwerken. De koppelingen die gebruikt worden bij de kunststof buizen, worden altijd geperst, zodat u er zeker van kan zijn dat de waterleiding goed dicht is. Uw loodgieter kan u adviseren welk materiaal de beste keuze is voor de aanleg van een nieuwe waterleiding in uw woning.


Afdoppen waterleiding

Bij een verbouwing van keuken of badkamer is het vaak nodig om de waterleiding permanent of tijdelijk af te doppen. Er zijn een aantal manieren om een waterleiding af te doppen, dit kan door middel van het plaatsen van een knelkoppeling of door het solderen van een dop aan het einde van een koperen waterleiding. Bij een kunststof leiding zal hier een eindstuk op geperst moeten worden. Om de juiste manier van afdoppen te kunnen bepalen is het belangrijk om te weten of de waterleiding voor langere tijd wordt afgesloten of wordt weggewerkt in de muur.
Of is het een tijdelijke afsluiting voor de duur van de verbouwing en wordt de waterleiding op korte termijn weer aangesloten.

Bij een tijdelijke afsluiting van de waterleiding kan er prima gebruik worden gemaakt van een knelkoppeling of een afsluitplaatje.

Wordt de waterleiding voor langere tijd of permanent afgesloten, dan is het verplicht om de afsluiting te solderen en geen knelkoppeling te plaatsen. Gebruik nooit een knelkoppeling bij waterleidingen die worden weggewerkt in de muur, deze brengen een groot risico op lekkage met zich mee en dat kan vervelende gevolgen hebben.

Laat het solderen van de waterleiding liever aan de vakman over, dan weet u zeker dat het vakkundig gebeurt en heeft u garantie op de werkzaamheden.


Waterleiding verleggen voor buitenkraan

U wilt een buitenkraan laten plaatsen, maar er is nog geen waterleiding aanwezig waar de waterkraan op kan worden aangesloten? Dan bestaat de mogelijkheid om een nieuwe waterleiding aan te leggen via de kruipruimte. Voor de veiligheid bij werkzaamheden onder de vloer, zal voor deze klus over het algemeen twee man worden ingezet, houd er rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt. Ook de materiaalkosten zullen hoger uitvallen, alle leidingen moeten netjes worden gebeugeld onder de vloer en ook de toegankelijkheid onder de vloer is van belang. Kan de loodgieter overal makkelijk bij of moet er door de fundering worden geboord of komen er graafwerkzaamheden bij kijken.


Verleggen gasleiding

Soms is het verleggen van een gasleiding noodzakelijk, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een nieuw fornuis of gashaard. Het is wel heel belangrijk dat het verleggen of aanleggen van een gasleiding deskundig wordt uitgevoerd. Een verkeerde aansluiting van de gasleiding kan grote gevolgen hebben. Gas is zeer brandgevaarlijk en kan in sommige gevallen ontploffingsgevaar opleveren. Laat deze werkzaamheden altijd uitvoeren door de expert, Loodgieter.nl maakt graag een afspraak voor u met een ervaren vakman.
Bij de aanleg van een gasleiding zal de loodgieter over het algemeen gebruik maken van koperen buizen. De gasleidingen worden aan elkaar gekoppeld met een knelkoppeling of gesoldeerd. Gasleidingen die in de muur worden weggewerkt, worden voor de extra veiligheid altijd door een pvc-mantel geleid om de buizen te beschermen tegen vochtschade.


Afspraak maken met de loodgieter?

Wilt u een water- of gasleiding laten verleggen door de specialist? Wij maken graag een afspraak voor u met de vakman die het beste aansluit bij uw wensen. U kunt hiervoor het contactformulier invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. Liever telefonisch een afspraak maken? Bel dan: 085-8770419.


Wat kost het verleggen van de leiding?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid, deze kunt u nalezen op de tarievenpagina.
Houd er rekening mee dat er bij werkzaamheden onder de vloer soms twee man zal worden ingepland, dit om de veiligheid van de loodgieters te waarborgen. Uiteraard zullen wij dit van tevoren uitgebreid met u bespreken!

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot