Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Doorboorde waterleiding?

Heeft u tijdens het klussen per ongeluk door de waterleiding geboord?

De waterleiding is een zeer kwetsbaar onderdeel van de woning en een doorboorde waterleiding kan flinke waterschade veroorzaken. Maar geen paniek, draai als eerste de hoofdkraan dicht om de watertoevoer naar de woning af te sluiten. De hoofdkraan vindt u over het algemeen in de meterkast of in de buurt van de watermeter.

Nu de hoofdkraan afgesloten is en u van de eerste schrik bent bekomen, is het verstandig om een loodgieter in te schakelen om de waterleiding zo snel mogelijk te laten repareren.

Voor het maken van een afspraak voor uw doorboorde waterleiding, kunt u hier ons contactformulier invullen. Bij spoed heeft u waarschijnlijk liever telefonisch contact en kunt u ons bereiken op 085-8770419, dan plannen wij zo spoedig mogelijk een afspraak voor u in.

Tip: Spuit het water na het doorboren van de waterleiding, niet te hard in het rond? Vul dan alvast een paar flessen of emmers met water, voordat u de hoofdkraan afsluit. Dan heeft u in ieder geval drinkwater of een kopje koffie voor uw loodgieter, totdat de waterleiding is gerepareerd.

Doorboorde of beschadigde waterleiding, maar waar zit het lek?

In de buurt van de hoofdkraam stroomt het leidingwater via de hoofdwaterleiding het huis binnen en vertakt van daaruit naar verschillende kamers. De aftakkingen naar de keuken, badkamer en de cv-installatie zijn de meest kwetsbare punten van de watervoorziening. Doordat de waterdruk in de waterleiding varieert kunnen op deze plekken kleine scheurtjes en zwakke plekken ontstaan. U hoeft dus niet altijd recht door de waterleiding heen te boren om een lekkage te veroorzaken. Als u tijdens het klussen deze bijzonder zwakke plekken raakt, kunnen er scheurtjes ontstaan en uiteindelijk dus lekkage.

Spuit het water u om de oren, dan is het direct duidelijk dat er een waterleiding is geraakt en kunt u gelijk actie ondernemen. Maar bij het raken van een zwakke plek, kan een lekkage langere tijd onopgemerkt blijven en merkt u het pas als er vochtplekken ontstaan of de watermeter door blijft lopen, terwijl alle kranen gesloten zijn.

Water “kruipt” en zoekt altijd de weg van de minste weerstand. De plek waar de lekkage uiteindelijk zichtbaar wordt, hoeft dus zeker niet de bron van de lekkage te zijn. Vochtplekken geven een indicatie, maar zeker niet altijd de exacte locatie. Een reparatie van de waterleiding op korte termijn is wel noodzakelijk om verdere vervolgschade aan de woning te voorkomen, maar eerst moet wel de oorzaak en locatie van de lekkage worden gevonden. Mocht ook uw loodgieter met het blote oog de bron niet kunnen vaststellen, dan kan er een lekdetectie-onderzoek worden uitgevoerd. Met behulp van bijvoorbeeld infraroodtechniek kan de exacte locatie van de schade worden vastgesteld, waarna uw loodgieter heel gericht en zonder onnodig hak- en breekwerk de reparatiewerkzaamheden kan uitvoeren. Het beschadigde stukje leiding kan nu worden verwijderd en vervangen voor een nieuw stuk waterleiding, indien nodig met nieuwe soldeer-, pers- of knelkoppelingen.


Welk type waterleiding heeft u doorboord?

Om uw waterleiding te kunnen repareren is het belangrijk dat de loodgieter op de hoogte is van het soort materiaal, type en afmeting van uw waterleiding.

LODEN WATERLEIDING
Een loden waterleiding wordt soms nog aangetroffen in oudere woningen, maar mag tegenwoordig niet meer worden aangelegd. Lood heeft de vervelende eigenschap om langzaam op te lossen. Looddeeltjes kunnen dan loskomen van de leiding, waardoor het loodgehalte in het drinkwater stijgt. Een te hoog loodgehalte in het drinkwater is zeer slecht voor de gezondheid en geeft een risico op loodvergiftiging.

STALEN WATERLEIDING
Ook een waterleiding van gegalvaniseerd staal kan in uw oudere woning nog aanwezig zijn. Staal werd vroeger vaak gebruikt, omdat het een relatief goedkoop en duurzaam materiaal is, maar heeft het nadeel dat er uiteindelijk roestvorming in de waterleiding kan ontstaan

KOPEREN WATERLEIDING
Heeft u geen nieuwbouwwoning, dan is de kans het grootst dat u door een koperen waterleiding heeft geboord. Koper is degelijk, ongevoelig voor roestvorming en vormt dus ook geen risico voor de gezondheid.

KUNSTSTOF WATERLEIDING
Kunststof waterleidingen worden tegenwoordig steeds vaker aangelegd. Het is een betaalbaarder materiaal dan een koperen waterleiding en heel makkelijk aan te leggen, maar het grote nadeel is de kwetsbaarheid. Een kunststof waterleiding zal veel eerder beschadigen dan andere materialen.

Om de loodgieter zo goed mogelijk voorbereid en met de juiste tangen en waterleiding op uw adres te krijgen, proberen wij telefonisch en met foto’s al te achterhalen welk type waterleiding u heeft doorboord. Mocht dat niet duidelijk of zichtbaar zijn, dan is dat zeker geen ramp. De meest voorkomende perstangen en materialen heeft de loodgieter standaard in de bus en sommige systemen zijn compatibel en uitwisselbaar met elkaar.


Afspraak maken met de loodgieter?

Het is verstandig om een beschadigde of doorboorde waterleiding te laten repareren door een ervaren loodgieter. U kunt het uiteraard zelf proberen, maar het kan een moeilijke klus zijn en u heeft hoogstwaarschijnlijk niet de juiste gereedschappen in huis. Daarnaast is het belangrijk dat de reparatie vakkundig wordt uitgevoerd en permanent wordt opgelost. Vaak zitten de leidingen in vloer, muur en plafond en worden deze na de reparatie weer dichtgemaakt, dus dan wilt u wel zeker weten dat de reparatie niet van tijdelijke aard is.

Voor het maken van een afspraak kunt u hier ons aanvraagformulier invullen, maar heeft u liever direct telefonisch contact, dan kunt u ons bereiken op 085-8770419.

 


Koperen waterleiding doorboort Kunststofwaterleiding doorboort


 


Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot