Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Direct handelen: draai de hoofdkraan dicht!

Waterleiding doorboort plafondU heeft uw waterleiding doorboord en er komt water uit de leiding, wat nu? Draai direct de hoofdkraan dicht. Deze zit 9 van de 10 keer in de meterkast. Dit voorkomt verdere lekkage en dat  het  water blijft door lopen. Nu de eerste noodzaak is opgelost gaan we kijken hoe we dit probleem kunnen oplossen. In 99 van de 100 gevallen heeft u namelijk een loodgieter nodig.
Simpelweg omdat dit een moeilijke klus is en u vaak niet de juiste gereedschappen hiervoor heeft. Daarnaast moet de reparatie ook permanent zijn en niet van tijdelijke aard.
Immers, vaak zitten de leiding in de muur of plafond en deze worden weer dichtgemaakt.

Dan: regel een loodgieter

Uiteraard belt u direct met ons en regelen wij dezelfde dag nog een loodgieter. En dat voor het normale tarief. Wij kennen geen spoedtarief.
In sommige gevallen wel een avond of weekendtarief, maar vaak regelen wij ook nog eens het normale tarief voor u.
Wij zorgen dat er dus dezelfde dag nog een loodgieter bij u langskomt want wij snappen hoe ontwrichtend het afsluiten van uw water kan zijn voor een huishouden.

Welk merk/type leiding heb ik doorboord?

Er zijn verschillende soorten materialen waterleiding. De meest voorkomende is een koperen waterleiding. Daarnaast zijn er echter ook kunststof leidingen. Er zijn verschillende merken leidingen die allemaal weer een verschillende tang nodig hebben om te persen. Zo zijn er merken als: Henco, Uponor, VSH, SDP, Rehau, Frankische, Multitubo en Pipelife Radopress. Binnen die merken is er weer sprake van verschillende soorten als alupex, meerlagenbuis of flexibele buis. Om er voor te zorgen dat de loodgieter zo goed mogelijk voorbereid en met de juiste tangen komt proberen wij aan de hand van vragen aan de telefoon en foto’s te achterhalen wat voor soort leiding u heeft. De meeste loodgieters hebben meerdere soorten tangen standaard bij zich dus als we er niet achter komen: geen ramp, de loodgieter gaat u alsnog helpen. Ook zijn sommige van deze systemen compatibel en uitwisselbaar met elkaar.

Koperen waterleiding doorboort Kunststofwaterleiding doorboort


Waterleiding in de vloer of muur doorboord

Zoals eerder aangegeven worden de meeste leiding in de muur of het plafond doorboord. Wilt zoveel mogelijk kosten besparen, probeer dan rondom de leiding de vloer/ plafond uit te hakken en ruimte te maken voor de loodgieter. De loodgieter moet die sowieso doen om de leiding te kunnen repareren en hiermee bespaart u de loodgieter tijd en u dus kosten. Doet dit pas na overleg met loodgieter.nl om eventuele onnodige schade te voorkomen.


Afmetingen waterleiding

Er worden over het algemeen een standaard aantal maten gebruikt voor waterleiding, te weten de volgende diameters:
Hoofdwaterleiding 22 mm
Aftakking op de hoofdleiding 15 mm
Douche-, bad– en keukenkraan 15 mm
Toilet, toiletkraan en wastafelkraan 12 mm

Soms staan er nog leesbare teksten op de buis. Bijv 22x2. Dit betekent een diameter van 22 mm en een buiswanddikte van 2 mm.
 
Kortom, een doorboorde waterleiding repareert u niet zelf, maar laat u door de vakman repareren. Bel daarom loodgieter.nl

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord
Loodgieter Waterleiding doorboord

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot