Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Vaatwasser aansluiten

 

Hulp nodig bij het aansluiten van uw vaatwasser?


Vaatwasser installerenU heeft een nieuwe vaatwasser gekocht, maar u heeft misschien niet voldoende kluservaring om deze zelf aan te sluiten? Of misschien zijn de aansluitingen en het leidingwerk nog niet geschikt voor de vaatwasser? Laat dan de klus uitvoeren door een vakman van Loodgieter.nl, wij zijn u graag van dienst.
U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en eventueel foto’s van de huidige situatie bijvoegen. Maar ook kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.


Zijn alle voorzieningen aanwezig om de vaatwasser aan te sluiten?


Toe- en afvoer
Voordat de vaatwasser kan worden geïnstalleerd is het belangrijk om te controleren of de af- en aanvoerleidingen lang genoeg zijn. Deze moeten in ieder geval lang genoeg zijn om bij uw wasmachinekraan te kunnen komen.

Sifon
Heeft uw sifon onder de gootsteen al een vaatwasser-aansluiting? Zo niet, dan moet deze nog vervangen worden voor een sifon met vaatwasser-aansluiting. U kunt er ook voor kiezen om de vaatwasser aan te sluiten op een afvoerbuis, deze mogelijkheid kunt u overleggen met uw loodgieter.

Elektra
Hoeveel groepen heeft u beschikbaar en wat staat er op de groep waar de vaatwasser op aangesloten moet worden? Mocht u hier twijfels over hebben, laat u dan adviseren door een elektricien.

Wasmachine aansluiting maken
 

Wasmachinekraan


Voor de aanvoer van het water dient er een wasmachinekraan in de buurt van uw vaatwasser te zitten. Immers, zonder water geen schone vaat!
Indien er in de keuken geen wasmachinekraan aanwezig is, moet er eerst een aftakking van de bestaande leiding worden gemaakt, waarop de wasmachinekraan geplaatst kan worden. De wasmachinekraan wordt middels een muurplaat op de juiste plaats gemonteerd, zodat de watertoevoer altijd makkelijk bereikbaar is voor het geval deze moet worden afgesloten. Dit kan nodig zijn in geval van bijvoorbeeld een reparatie aan de vaatwasser.


Waterleiding


Incidenteel moet er, voordat de vaatwasser kan worden geïnstalleerd, nog een waterleiding worden aangebracht. Dit is meestal zo op het moment dat de vaatwasser niet in de buurt komt te staan van het gootsteenkastje, waarin de afvoer en waterleidingen van de keuken zich normaliter bevinden. De waterleiding kan, indien mogelijk, dan onder de vloer door of langs de plint naar de plek van de vaatwasser gelegd worden. Het enige waar dan goed naar gekeken moet worden, is of de afvoer ook naar deze plek gebracht kan worden. De afvoer moet altijd op afschot liggen, dus het is helaas niet altijd mogelijk om een afvoer op de gewenste plek te krijgen. Omdat er tegenwoordig vaak met kunststof waterleidingen wordt gewerkt, is het van belang dat wij foto’s van de leidingen in het gootsteenkastje ontvangen. Als er kunststof leidingen zijn gebruikt, zal er met een speciale perstang gewerkt moeten worden om de waterleiding hierop aan te sluiten.
Onze vakmannen denken graag met u mee over de meest passende oplossing


Kan Loodgieter.nl ook een inbouwvaatwasser aansluiten?


Loodgieter.nl zegt niet snel “nee” tegen een klus, maar hier moeten wij u helaas teleurstellen….
De problematiek die de frontpanelen van de keuken vaak met zich meebrengt en al het stelwerk en de eventuele aanpassingen van het keukenblok zelf, heeft ons doen besluiten om geen inbouwvaatwassers meer te plaatsen. Als wij geen klanttevredenheid kunnen garanderen, dan gunnen wij de klus aan iemand die dat wel kan. Wij raden u een Witgoedspecialist aan voor de installatie.


Kan Loodgieter.nl mijn tweedehands vaatwasser aansluiten?


Dat is uiteraard geen enkel probleem, maar wij geven geen garantie op het apparaat. Uiteraard krijgt u wel garantie op het leidingwerk dat door de loodgieter is aangesloten.


Minivaatwasser


Voor het plaatsen van een minivaatwasser zijn dezelfde aansluitingen vereist als voor de grote versie. Ook hierbij kunnen wij u helpen. Vaak past een minivaatwasser wel in een keukenkastje, zodat de vaatwasser uit het zicht geïnstalleerd kan worden. Dit is dan geen inbouwvaatwasser.


Wat kost het aansluiten van mijn vaatwasser?


Een indicatie van de kosten is afhankelijk van wat er aangelegd moet worden en de materiaalkosten. De prijs kan variëren, omdat een vaatwasser die direct naast het gootsteenkastje wordt aangesloten, sneller en makkelijker te installeren is en minder aansluitmateriaal nodig heeft, dan wanneer de leidingen door 2 of meer keukenkastjes moeten worden gelegd. 

Loodgieter.nl hanteert voor de voorrijkosten en arbeidsuren vaste tarieven.

Vaatwasser Vaatwasser aansluiting realiseren

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot