Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

regenpijp aanleggen


Een goede afwatering is belangrijk voor het behoud en de veiligheid van het dak. Hellende daken hebben het voordeel dat het water zo van het dak kan lopen, maar platte daken voeren het water minder goed af. Indien water langere tijd op het platte dak blijft liggen, kan dat leiden tot een kortere levensduur, lekkages en in extreme gevallen tot het doorzakken van het dak. Bij platte daken is het dus nog belangrijker dat het regenwater zo snel mogelijk wordt afgevoerd.
Zowel bij hellende daken als bij platte daken kan het zijn dat de bestaande regenpijp niet afdoende is om het water af te voeren, dan is er de mogelijkheid om een extra regenpijp bij te plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer de dakgoot niet goed op afschot ligt en een extra afvoer goedkoper is dan de hele dakgoot op goed afschot te leggen. Of aanleg van een extra afvoer, omdat er een schot in de afwatering zit tussen u en de buren. U voorkomt met de aanleg van een extra afvoer dat de dakgoot het water niet aankan en het water naar binnen slaat onder de dakpannen en lekkage in de woning kan veroorzaken.
Na jaren kan de regenpijp door de invloed van het weer poreus worden of verkleuren. Ook verzakkingen kunnen de regenpijp beschadigen en scheuren veroorzaken. Het is voor het behoud van uw woning en het voorkomen van waterschade belangrijk om de regenpijp dan te laten vervangen.
Denkt u bij het vervangen of aanleggen van een nieuwe regenpijp ook eens aan de mogelijkheid om een regenton of het plaatsen van een bladvanger boven in de regenpijp. Dit voorkomt verstoppingen in de regenpijp, vooral een goede optie als u in een boomrijke buurt woont.

Welk materiaal regenpijp kiest u?


Bij het aanleggen van een regenpijp, kunt u kiezen uit vier materialen; PVC, zink, aluminium of een koperen regenpijp. De materialen hebben alle vier verschillende eigenschappen, levensduur, prijs en uitstraling.

Pvc-regenpijp


De meest geplaatste en goedkoopste regenpijp is van PVC. De gemiddelde levensduur van een pvc-regenpijp is 10 tot 12 jaar, daarna is de kans groot dat er slijtage gaat optreden en vervanging of reparatie nodig zal zijn. PVC is stevig en kan goed tegen alle weersomstandigheden en heeft weinig onderhoud nodig. Ook een voordeel van pvc-regenpijpen is, dat deze in vele kleuren te verkrijgen is, zo kunt u een eigen uitstraling aan uw woning geven. PVC is minder duurzaam dan de andere materialen, maar een prima optie.


Zinken regenpijp


Een zinken regenpijp is een wat duurder materiaal en wordt veel geplaatst bij de huizen in het duurdere segment, vanwege de mooie, luxe uitstraling. Een zinken regenpijp is sterk en van hoge kwaliteit en heeft een levensduur van zeker meer dan 30 jaar. Zink krijgt na verloop van tijd de kenmerkende blauwgrijze laag op de pijp, deze zorgt voor de bescherming van de pijp en geeft een mooie uitstraling. Een zinken hemelwaterafvoer is veel minder gevoelig voor lekkage dan PVC. Een natuurlijk en duurzaam product dus, zeker het overwegen waard, als de regenafvoer vervangen of aangelegd moet worden. Een zinken regenpijp is niet geschikt voor huizen met een rieten dak. Uit het riet komen na verloop van tijd zuren vrij, die het zink kunnen aantasten.
Aluminium regenpijp
Een aluminium regenpijp is ook een mooi alternatief en heeft zijn eigen voordelen. Aluminium gaan vrij lang mee, zijn krasbestendig en kan goed tegen alle weersomstandigheden. Een aluminium regenpijp kan naadloos geleverd worden, dat geeft een mooie, strakke uitstraling aan de woning. Bijkomend voordeel is, dat deze regenpijpen verkrijgbaar zijn in elke RAL-kleur van uw keuze. Ook kunt u de keuze maken tussen een ronde of vierkante aluminium regenpijp. De kosten van een aluminium regenpijp liggen in het midden van PVC en zink.


Koperen regenpijp


Door de mooie uitstraling is koper een veel gebruikt materiaal bij huizen in het duurdere segment en rieten daken. Een koperen regenpijp geeft een luxe, exclusieve uitstraling aan de woning. De levensduur en prijs van koper staat gelijk aan een zinken regenpijp. In tegenstelling tot de zilverachtige kleur van een zinken of aluminium dakgoot, staat koper bekend om de bruinachtige kleur. Door de weersinvloeden van neerslag en lucht wordt er op koper een natuurlijke, beschermende corrosie laag gevormd. Bij beschadiging herstelt deze corrosie laag zichzelf, waardoor het materiaal goed beschermd blijft. Na verloop van tijd verandert de kleur van roodbruin naar het kenmerkende patina-groen. Bij rieten daken blijft het koper wel de originele bruine kleur behouden door de zuren die het riet afgeeft, dus in tegenstelling tot zink is voor dit soort woningen een koperen regenpijp een prima optie.

Samenvattend is de keuze van materiaal voor uw nieuwe regenpijp een kwestie van persoonlijke smaak en budget.


Wat kost het aanleggen van een regenpijp?


De kosten van de aanleg van een regenpijp is moeilijk aan te geven zonder verdere informatie. Om een indicatie of een offerte te kunnen maken, ontvangen wij van u graag wat meer informatie en eventuele foto’s.
Als er op hoogte moet worden gewerkt, zal de klus om veiligheidsredenen soms moeten worden uitgevoerd door twee man. Afhankelijk van uw situatie plannen wij één of twee loodgieters in, maar dit wordt uiteraard eerst met u besproken. Wij hanteren voor de voorrijkosten en arbeid vaste tarieven, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken met één van onze loodgieters? U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar u kunt ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot