Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

U wilt de buitenkraan vervangen?


De tuin sproeien, auto wassen of de ramen lappen, een buitenkraan is toch wel heel erg handig! Maar wat als de buitenkraan blijft druppelen, lekt vanuit het spindel of niet meer goed afsluit, tijd om de buitenkraan te vervangen!
Een handige klusser draait daar zijn/haar hand niet voor om, maar indien u dit toch liever aan de ervaren loodgieter overlaat, dan is Loodgieter.nl u graag van dienst om een afspraak voor u in te plannen om de klus te laten uitvoeren.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en eventuele foto’s bijvoegen. Maar ook kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085 019 2188, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.

Redenen om de buitenkraan te vervangen


Ondanks dat de meeste buitenkranen niet intensief gebruikt worden, kunnen deze toch veel verschillende defecten vertonen. Het open en dicht draaien gaat stroef of er komt geen water meer uit de kraan. Misschien sluit uw kraan niet meer goed af of zit deze los in de muurplaat. Wellicht heeft u geen klachten, maar zou het prettig zijn als de tuinslang op de buitenkraan kan worden aangesloten.

Versleten buitenkraan

Met spoed een loodgieter nodig voor de buitenkraan?


Een kraan aan de buitenzijde van de woning is heel handig voor het sproeien van de voortuin en het wassen van uw auto, maar heeft ook een keerzijde. Elke voorbijganger kan uw kraan openzetten of erger, dit kan grote problemen veroorzaken, zeker als u langere tijd van huis bent.
Of wat als u bent vergeten de buitenkraan af te sluiten in het koude winterseizoen. De kans op bevriezing is groot, waardoor de kans op schade groot is en het water eruit kan spuiten.

En nu u toch de buitenkraan laat vervangen, kiest u dan voor de standaard buitenkraan of toch voor de vorstvrije buitenkraan.

Lekkende buitenkraan 

Standaard buitenkraan laten vervangen?


De standaard buitenkraan heeft meerdere uitvoeringen. Wilt u bediening met een spindel, krukbediening of bediening met een sleutel? De buitenkraan met spindel bestaat in verschillende uitvoeringen. Een buitenkraan met een sleutel is een mooie optie voor uw voortuin. Wanneer de kraan gebruikt wordt, moet de kraan met de sleutel open en dicht gezet worden. Na gebruik kunt u de sleutel van de kraan verwijderen en deze op een vaste plek bewaren. Op deze manier kan uw buitenkraan niet worden opengezet zonder uw goedvinden.
Het advies voor een buitenkraan is om deze in de winter af te sluiten door de stopkraan dicht te draaien, deze zit meestal in de buurt van uw watermeter. Zorgt u er verder voor dat er geen water meer in de leiding zit, wat voor schade kan zorgen wanneer het bevriest. Zo komt u zonder schade de winter door!
 

Is een vorstvrije buitenkraan een optie?


Het voordeel van deze buitenkraan zit al in de benaming, vorstvrije of anti-vries buitenkraan. Het afsluiten van deze kraan is in de winter niet nodig, reden daarvoor is dat het afsluiten van het water niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant van de gevel plaatsvindt. Kans op bevriezing is hierdoor nihil!
Het voordeel van een vorstvrije buitenkraan is duidelijk, maar niet alle woningen zijn geschikt om een vorstvrije buitenkraan te kunnen plaatsen. Een vorstvrije buitenkraan dient met een rechte leiding door de muur te worden aangesloten, deze komt dan aan de binnenkant van de muur uw woning binnen. Misschien wel direct uw keuken in en is dit geen optie. Normale buitenkranen worden onder de vloer, via de kruipruimte aangelegd. Dit is helaas geen mogelijkheid voor een vorstvrije buitenkraan.
Ook belangrijk voor het plaatsen van een vorstvrije buitenkraan is de inbouwdiepte. Enkele vorstvrije buitenkranen hebben een vereiste inbouwdiepte van bijvoorbeeld 12 cm tot 40 cm, uw gevel dient dus minstens 12 cm en maximaal 40 cm dik te zijn.
Mocht uw woning ongeschikt blijken te zijn voor plaatsing van een vorstvrije buitenkraan, dan is er altijd nog de mogelijkheid om te kijken of er een afsluitkraan voor de buitenkraan geplaatst kan worden. Bespreekt u zeker deze mogelijkheid met uw loodgieter, zij denken graag met u mee!
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Buitenkraan vervangen
Loodgieter Buitenkraan vervangen
Loodgieter Buitenkraan vervangen
Loodgieter Buitenkraan vervangen
Loodgieter Buitenkraan vervangen
Loodgieter Buitenkraan vervangen
Loodgieter Buitenkraan vervangen
Loodgieter Buitenkraan vervangen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot