Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Een lekkage aan de gootsteen?Los geraakte afvoer


De gootsteen in de keuken wordt intensief gebruikt en een lekkage is dan zeer hinderlijk. Meestal is een reparatie vrij eenvoudig uit te voeren, maar heeft u niet die twee rechterhanden, dan is het inschakelen van een loodgieter een goed idee. Zo heeft u garantie op de werkzaamheden en weet u zeker dat de reparatie goed wordt uitgevoerd.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie over de lekkage. Ook ontvangen wij graag foto’s van de huidige situatie om de werkzaamheden beter te kunnen inschatten. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.
U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar ook kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.


Wat te doen bij een gootsteenlekkage

Een lekkage aan de gootsteen kan meerdere oorzaken hebben, belangrijk is om als eerste de bron te vinden van de lekkage.

Lekkage sifon
Een sifon (ook wel zwanenhals) genoemd, houdt de vieze geurtjes vanuit het riool tegen. De sifon houdt altijd een laagje water in de bocht vast, daardoor kan de hinderlijke geur niet verder omhoogkomen. Sifons reinigen zichzelf, doordat elke keer dat de kraan wordt opengedraaid er een vers laagje water aangevuld wordt. Onmisbaar dus, maar wel gevoelig voor lekkages. De sifon kan gaan lekken door verkeerde montage, eventuele “stootschade” of wanneer de rubberen afsluiting door ouderdom poreus is geworden. De chromen sifons zijn mooi om te zien, maar gevoelig voor corrosie van binnenuit na verloop van tijd.

Lekkage afvoerplug
Wanneer de afvoerplug de bron van de lekkage is, dan kan het zijn dat de kit verouderd is en er een nieuwe kitrand moet worden aangebracht. Ook als deze scheef in de wasbak is bevestigd en niet goed aansluit, kan het de oorzaak zijn van de lekkage.

Lekkage overloop
De overloop is aangesloten aan de wasbak en de sifon, deze kan gaan lekken door een verkeerde aansluiting. De overloop is ervoor gemaakt, dat wanneer u bijvoorbeeld per ongeluk zou vergeten dat de wasbak aan het vollopen is en de kraan blijft aanstaan, dat niet onverhoopt de keuken blank komt te staan. Het water zal dan via de overloop het riool inlopen. De overloop wordt over het algemeen weinig gebruikt en een verkeerde aansluiting kan daardoor lang onopgemerkt blijven.

Lekkage kokend waterkraan (quooker) of boiler
Een lekkage van de koken waterkraan kan veroorzaakt worden door de flexibele slangen richting de kraan. Deze slangen hebben niet het eeuwige leven en moeten ook altijd vervangen worden als de boiler of kraan vervangen wordt. Ook de inlaatcombinatie kan gaan lekken, waar deze is aangesloten op de afvoer. De inlaatcombinatie zorgt ervoor dat wanneer de boiler opwarmt het overtollige water wordt geloosd via de riolering. Het is eigenlijk een soort beveiliging voor de boiler. Door het harde water in Nederland, komt het regelmatig voor dat deze afvoer verkalkt raakt en dus gaat lekken. Hier kan een waterontharder eventueel de oplossing bieden. Op www.loodgieter.nl/waterontharder kunt u lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Verstopping in de wasbak
Heeft u een kokend waterkraan of een boiler, dan kan een eventuele verstopping in de afvoer leiden tot lekkage bij de inlaatcombinatie. De opening van de inlaatcombinatie ligt lager dan de afvoer van de wasbak, waardoor het water via die opening in het keukenkastje kan lopen. Vaak zijn er al voortekenen van een aankomende verstopping merkbaar. De afvoer begint soms te borrelen of het water loopt langzamer weg dan normaal. Het is dan belangrijk om snel te handelen en via Loodgieter.nl een ontstopper in te schakelen. Er blijft u een hoop narigheid bespaart als u kan voorkomen dat het water in uw keukenkastje terecht komt.

 Verstopte_gootsteen 

Wat zijn de kosten van een reparatie?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor de voorrijkosten en arbeid, welke u kunt terugvinden op onze tarievenpagina. Zodra uw klacht bij ons bekend is, kunnen we voor u een inschatting maken van de benodigde onderdelen.
  

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot