Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekkage afvoer

Natte plekken op het plafond, loslatend behang of beschadigd stucwerk, een lekkage in de afvoer kan behoorlijk wat schade veroorzaken. Om verdere vervolgschade aan de woning en de gezondheid te voorkomen is het belangrijk om de lekkage zo spoedig mogelijk te herstellen.

Maar om een lekkage op te kunnen lossen is de eerste stap om de bron van de lekkage op te sporen.

Een lekkage van de afvoer komt het meeste voor in:


In de badkamer
In de keuken
In het toilet
In dakgoot & regenpijp
In de riolering


Soms is het gelijk duidelijk waar de lekkage vandaag komt, denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkage van de sifon onder de wasbak of een lekkage aan de dakgoot of regenpijp. Maar vaak wordt een lekkage pas ontdekt als de eerste waterschade is ontstaan en is het niet duidelijk waar het water vandaan komt. Om dan de bron van de lekkage op te sporen kunnen wij een afspraak voor een lekdetectie voor u inplannen. Met geavanceerde apparatuur kan de lekkage worden opgespoord, zonder onnodig hak- en breekwerk, zodat de herstelwerkzaamheden hierna heel gericht kunnen worden uitgevoerd.


Opsporen lekkage afvoer

Een lekkage aan de rioleringsbuis in de kruipruimte is meestal duidelijk zichtbaar, maar mocht dit niet het geval zijn dan kan er een camera-inspectie worden uitgevoerd. Met geavanceerde apparatuur kan er dieper in de leidingen worden gekeken en zo exact de locatie van de lekkage worden gelokaliseerd. De reparatie dan kan heel gericht op de juiste plek worden uitgevoerd en eventuele graaf- of breekwerkzaamheden tot het uiterst noodzakelijke worden beperkt. Niet zichtbare lekkages aan de afvoer kunnen, afhankelijk van de situatie, worden getraceerd door een rookproef of detectie met kleurstof uit te voeren. Door de rook of kleurstof door de leidingen te blazen, zal de lekkage vrij snel worden opgespoord en kan deze gericht worden hersteld. Maar ook een lekdetectie met infraroodtechniek, endoscoop, camera of een uitgebreide vochtmeting behoren tot de mogelijkheden om de lekkage op te sporen. Ter plaatse zal de loodgieter bekijken welke lekdetectie-methode het meest geschikt is om te gebruiken bij de lekkage aan uw afvoer. Nadat de bron van de lekkage is opgespoord, zal met u worden overlegd welke reparatiewerkzaamheden er moeten worden uitgevoerd. Indien mogelijk zal de loodgieter de reparatie direct voor u uitvoeren of anders een offerte of vervolgafspraak maken.


Lekkage hemelwaterafvoer

De dakgoot en regenpijp zijn belangrijk om het hemelwater af te kunnen voeren naar de riolering. De meest voorkomende dakgoten en regenpijpen zijn gemaakt van pvc of zink en deze materialen zijn door invloed van weer en wind na verloop van tijd gevoelig voor slijtage en lekkage. Dakgoten zijn ook een ideale verzamelplaats voor bladeren, mossen en nestmateriaal. Als de goten niet regelmatig worden schoongemaakt, dan kan dit een verstopping en lekkages leiden. Om een lekkage aan de hemelwaterafvoer te voorkomen is het belangrijk om de dakgoten regelmatig te laten reinigen.

Houd er wel rekening mee dat het reinigen een klus op hoogte is en dus altijd de nodige risico’s met zich meebrengt. In de meeste situaties is het verstandiger om een specialist in te schakelen om de dakgoot voor u te reinigen. Tijdens het reinigen wordt dan gelijk de huidige staat van de dakgoot nagekeken en indien nodig een reparatie uitgevoerd.


Oorzaken lekkage afvoer

De afvoer is kwetsbaar voor beschadigingen en verstoppingen en water zal altijd een weg naar buiten zoeken. De oorzaak van een lekkage in de afvoer is niet altijd duidelijk, dit kan bijvoorbeeld liggen aan een montagefout, schade bij een verbouwing, verzakkingen of een verstopping. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus spoel geen etens- en vetresten door de keukenafvoer of toilet om verstoppingen te voorkomen. Ook het gebruik van chemische ontstoppings- en reinigingsmiddelen wordt afgeraden. Deze middelen zijn bijtend en agressief en kunnen schade aan de afvoer aanrichten en zelfs lijmverbindingen van de pvc-leidingen oplossen, dit kan schade en een lekkage tot gevolg hebben.


Afspraak maken voor de lekkage aan de afvoer?

Waterlekkages komen altijd ongelegen en u wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben. Wij maken graag een afspraak voor u met één van onze loodgieters om deze reparatie voor u uit te voeren of het lek op te sporen. U kunt hier ons contactformulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Liever bellen? Wij zijn bereikbaar op 085-8770419.


Wat kost de reparatie van de afvoer?

Loodgieter.nl hanteert altijd vaste tarieven voor de werkzaamheden van de loodgieter. U kunt deze nalezen op de tarievenpagina, maar ook tijdens het telefonisch maken van de afspraak worden de tarieven met u besproken en vervolgens per mail aan u bevestigt. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en komt u nooit voor nare verrassingen te staan!


Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Lekkage afvoer
Loodgieter Lekkage afvoer

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot