Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekkage Keuken

Leidingwerk lekkage keukenDe keuken wordt in de meeste huishoudens intensief gebruikt en een lekkage is dan erg vervelend. Om verdere wateroverlast en waterschade te voorkomen is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verhelpen. In de keuken komen veel verschillende waterleidingen en afvoerbuizen samen voor de aansluiting van bijvoorbeeld, vaatwasser, kranen en koelkast met water- of ijsdispenser. Vaak is de oorzaak van de lekkage meteen duidelijk, maar soms is het moeilijk te ontdekken waar het water vandaan komt.
Kunt u het lek niet vinden of heeft u hulp nodig bij de reparatie van de lekkage, dan schakelen wij graag voor u een professionele loodgieter in om het probleem op te lossen.


Een lekkage in de keuken opsporen


Juist omdat er zoveel waterleidingen en afvoerbuizen door de keuken lopen, is de kans op lekkage altijd aanwezig, maar wat kan allemaal de oorzaak van de lekkage zijn;

De keukenkraan kan gaan lekken door een versleten pakking (“leertje”) of onjuiste montage.

De “Amerikaanse” koelkast met een water- of ijsdispenser is aangesloten op de waterleiding en kan dus ook de bron van de lekkage zijn.

De vaatwasser kan gaan lekken door verschillende oorzaken, bijvoorbeeld een verstopping of een beschadiging van de afvoerslang. Maar ook onderdelen van de vaatwasser zelf kunnen gaan lekken, denk aan de afvoerpomp of de sproeiarmen. Defecte rubbers in de deur van de vaatwasser kunnen ervoor zorgen dat de vaatwasser niet meer waterdicht afsluit en een bron van de lekkage vormen.

Een lekkage aan de gootsteen kan meerdere oorzaken hebben;

De sifon (zwanenhals) kan na verloop van tijd gaan lekken door verkeerde montage, stootschade of de rubberen afsluiting kan na verloop van tijd poreus zijn geworden. De chromen sifons zijn gevoelig voor corrosie van binnenuit en kunnen na verloop van tijd gaan lekken.

De afvoerplug kan een bron van lekkage zijn, dan is waarschijnlijk de kitrand verouderd en zal het aanbrengen van een nieuwe kitrand de oplossing zijn. Als de afvoerplug bij montage scheef in de wasbak is bevestigd en niet goed aansluit, dan kan dat ook de oorzaak zijn van de lekkage.

De overloop is aangesloten aan de sifon en de wasbak, deze kan door een verkeerde aansluiting gaan lekken. De overloop wordt meestal weinig gebruikt en daardoor kan de verkeerde aansluiting lang onopgemerkt blijven.

Een verstopping in de wasbak kan een lekkage veroorzaken bij de inlaatcombinatie van een boiler of kokend waterkraan. De opening van de inlaatcombinatie ligt lager dan de afvoer van de wasbak. Hierdoor is het mogelijk dat het water via die opening het keukenkastje inloopt. Veelal zijn er voortekenen van een komende verstopping merkbaar, als de afvoer begint te borrelen of het water langzamer wegloopt. Om erger te voorkomen is het belangrijk om snel te handelen en een ontstopper in te schakelen. U bespaart zichzelf een hoop ellende als u de lekkage kan voorkomen.

De kokend waterkraan of boiler kunnen ook een bron van de lekkage zijn, meestal veroorzaakt door de flexibele slang richting de kraan. De boiler zelf kan niet lekken, maar wel de inlaatcombinatie op de aansluiting van de afvoer.U kunt uiteraard ook eerst zelf proberen om de verstopping op te lossen, enkele tips om de klus te klaren kunt u terugvinden via de link huis-tuin-en-keukenmiddeltjes bij een verstopping.


Kunt u het lek in de keuken niet vinden?

Is er waterschade in de keuken, maar is het onduidelijk waar het water vandaan komt? De waterleidingen van het keukenblok en de vaatwasser zijn vaak netjes weggewerkt achter de kastjes of in de vloer en dan is het moeilijk aan te geven waar het lek precies zit. Met een lekdetectie onderzoek kan de loodgieter met geavanceerde apparatuur precies aangeven waar het probleem zich bevindt. Het opsporen van het lek zonder hak- en breekwerk, zodat de reparatie gericht kan plaatsvinden met zo min mogelijk schade.

Kleine lekkage keukenkraan

Een afspraak maken met de loodgieter voor de lekkage?

Heeft u het lek gevonden en zoekt u een loodgieter voor de reparatie of wilt u een afspraak maken voor een lekdetectie of ontstopping, wij plannen graag voor u een afspraak in met één van onze professionele vakmannen.
U kunt contact opnemen door het contactformulier in te vullen of bellen naar 085-8770419, dit nummer kan ook gebruikt worden voor contact via WhatsApp.


Wat kost de reparatie van de lekkage?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor de werkzaamheden, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.

 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Lekkage Keuken
Loodgieter Lekkage Keuken

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot