Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
 • Erkende loodgieters
 • 98% binnen 24u
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Slechts €29,95- voorrijkosten
 • Loodgieter uit uw omgeving
 • Vast ontstoppingstarief
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Grohe Red


Waarom een Grohe RED installeren?

Het gemak van direct kokend water uit de kraan, een kopje thee is zo gezet, spaghetti kan direct de pan in en een eitje is snel gekookt. De Grohe RED is eenvoudig te installeren in de meeste keukens, zeer gebruiksvriendelijk en veilig in gebruik door het “kinderslot”. De veiligheid van een kinderslot zit standaard op de Grohe RED kokend waterkranen. De kraan moet altijd eerst ontgrendeld worden voordat er kokend water uit de kraan komt. Ook de uitlopen van de kranen zijn goed geïsoleerd, waardoor deze niet te heet kunnen worden.


Welke mogelijkheden biedt de Grohe RED?

Grohe RED Mono
Allereerst is er de optie om een kokend waterkraan te plaatsen naast de al aanwezige keukenkraan: de Grohe RED Mono. Op deze manier heeft u twee kranen in de keuken, één kraan voor het koude en warme water en een extra kraan voor direct kokend water.
Neemt deze mogelijkheid te veel ruimte in beslag, dan kunt u kiezen voor de 3-in-1 kokend waterkraan: de Grohe RED Duo, deze kraan levert naast koud en warm water ook het direct kokend water.

Grohe RED Duo
Wilt u liever een keukenkraan die naast kokend, heet water ook regulier warm en water geeft? Dan kunt u de reguliere keukenkraan laten vervangen door de Grohe RED Duo, deze kraan heeft alles in één! Ook de Grohe RED Duo kraan kan de functie van de boiler overnemen en maakt de boiler overbodig.

Grohe Blue
Buiten de kokend waterkraan RED heeft Grohe ook de Grohe BLUE in het assortiment. Met de Grohe BLUE beschikt u elk moment van de dag over gekoeld, gefilterd en bruisend water. De Grohe RED en BLUE zijn ook samen te combineren en zijn verkrijgbaar in diverse varianten en uitvoeringen.


De handige panvul functie van Grohe RED

De Grohe RED serie biedt een handige panvul functie. Hiermee kan in één keer tot drie liter kokend, heet water worden getapt. Zodra de panvul functie is ingeschakeld kunt u de knop loslaten en zal de kraan blijven lopen. Hierdoor heeft u beide handen vrij om de pan vast te kunnen houden.


Past de Grohe RED kraan in mijn keuken?

De Grohe RED serie kan in iedere keuken worden ingebouwd, zowel in bestaande als in nieuwe keukens. De boiler kan onder de kraan in het keukenkastje worden geplaatst en de kraan kan vaak makkelijk worden geplaatst op de plek waar de huidige keukenkraan staat.


De voordelen van een Grohe RED kokend waterkraan:

 • Direct kokend, heet water uit de keukenkraan
 • Gebruiksvriendelijk kinderslot
 • De straal stopt direct na loslaten van de knop
 • Waterkoker is overbodig
 • Geen waterverspilling, u kookt nooit meer te veel water
 • Verkrijgbaar in diverse varianten en designs


Kokend waterkraan, energiezuinig?

Sommige leveranciers geven aan dat kokend waterkranen energiezuinig zijn, maar dat is moeilijk te bewijzen. De waterkoker en de kokend waterkraan vragen evenredig veel energie om het water aan de kook te kunnen brengen. Zodra het water in de waterkoker kookt zal de waterkoker daarna afslaan en geen energie meer vragen. Daarentegen zal het reservoir van de kokend waterkraan energie blijven vragen om het water op temperatuur te houden. Het nadeel van de waterkoker is dan wel dat er waarschijnlijk veel meer water is gekookt, dan er daadwerkelijk wordt gebruikt. Bij de kokend waterkraan tapt u altijd de gewenste hoeveelheid water en daarmee voorkomt u verspilling. Ook is de zuinigheid van de kokend waterkraan zeer afhankelijk van het aantal liter water dat er per dag wordt verbruikt. Bij meerdere keren aanvullen en opwarmen wordt het energieverbruik uiteraard hoger.

Een kokend waterkraan is een hele mooie toevoeging voor de keuken, maar schaf deze niet aan met het oog op energie- of waterbesparing, geniet vooral van de luxe en het gemak van direct kokend water.

Wilt u een kokend waterkraan laten installeren of repareren door één van onze loodgieters? Wij zijn u graag van dienst. U kunt hiervoor het contactformulier invullen, maar u kunt ook contact met ons opnemen via 085-8770419
 
 
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot