Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Gasslang vervangen

Het op tijd vervangen van uw gasslang is een veiligheidsmaatregel.
De meeste rubberen gasslangen zitten achter het fornuis weggevouwen.
De hoge temperaturen achter het fornuis kunnen ervoor zorgdragen dat een rubberen gasslang uitdroogt. Hierdoor ontstaan scheurtjes en kunnen gaslekkages ontstaan.
Het is dan ook belangrijk dat de gasslang regelmatig gecontroleerd wordt op (haar)scheurtjes, dit is eenvoudig zelf te doen door de gasslang te buigen. Eventuele aanwezige (haar)scheurtjes worden hierdoor direct zichtbaar.
 
Mocht u toch uw twijfels hebben of deze vervangen moet worden, controleert u dan de “aanduiding vervangingsjaar” op de slang. Fabrikanten drukken namelijk het productiejaar en de uiterlijke datum waarop deze vervangen moet worden op de slang.
Indien u deze niet meer terug kan lezen, kunt u als vuistregel stellen dat dit vaak 1 keer in de 5 jaar vervangen dient te worden. Gasslangen gaan in principe 5 tot 10 jaar mee.
 

RVS gasslang vervangen

Een RVS gasslang is veel duurzamer en kan voor alle (kook)toestellen worden gebruikt.
In tegenstelling tot de rubberen gasslang welke alleen gebruikt mag worden bij vrijstaande gasfornuizen. Door de RVS mantel is deze, veelal geelkleurige gasslang, hitte bestendig en onderhoudsvrij en gaat zodoende de rest van uw leven mee.
 

Gasslang rvs of rubber

Wij raden u aan, in verband met de veiligheid, te allen tijde voor een RVS gasslang te kiezen.
Hoewel deze iets duurder is in de aanschaf, is deze gasslang onderhoudsvrij en kan bij alle installaties geplaatst worden. Rubberen gasslangen daarentegen mogen bijvoorbeeld niet bij een inbouw gaskooktoestel, gasfornuis of oven gebruikt worden. In verband met de vrijkomende hitte is er kans op uitdroging en het scheuren van de slang.
 

Gasslang controleren

Mocht u toch nog een rubberen gasslang hebben, controleer deze dan met regelmaat.
Dit is simpelweg te doen door de gasslang lichtjes te buigen, eventuele (haar)scheurtjes kunnen dan zichtbaar worden. Indien dit het geval is dient deze direct te vervangen worden.

Zelf vervangen gasslang

Zelf vervangen lijkt een eenvoudige klus en dat is het ook. Het gaat echter wel om gas en gas kan mits onjuist gebruikt levensgevaarlijk zijn. Sluit voordat u zelf de gasslang wil vervangen eerst de hoofdkraan van het gas of en ontsteek daarna nog even het fornuis zodat ook het laatste gas uit de slang kan. Vervolgens kunt u aan de slag. Nadat u de slang hebt vervangen, draait u dan de hoofdkraan weer aan en ontsteek het gas. Hoor u iets sissen of ruikt u gas, sluit dan direct de hoofdkraan, zet een raam open zodat het gas kan vervliegen en bel ons.

Voelt u zich niet comfortabel bij het vervangen, dan begrijpen wij dat maar al te goed. Belt u dan met Loodgieter.nl en wij regelen direct dezelfde dag nog een loodgieter!
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot