Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Met behulp van de loodgieter een perfect werkende keuken


De keuken behoort tot één van de belangrijkste ruimtes in huis. Uiteraard kan dit wel afhankelijk zijn van de soort keuken. Een open keuken zal veel meer bij de leefruimte worden betrokken dan een afgesloten keuken. Dat de keuken steeds meer onderdeel uitmaakt van de leefruimte is ook een trend die steeds vaker wordt toegepast. Als je dit ook wilt of je keuken is inmiddels al gedateerd, dan is een verbouwing een goede oplossing. Tijdens het verbouwen van je keuken krijg je te maken met enkele specialistische klussen, zoals leidingen en het aansluiten van diverse apparatuur en keukenonderdelen. In dit soort gevallen kan een loodgieter je ter hulp zijn. Je bent dan gegarandeerd van vakwerk en goede aansluitingen.


Aansluiten of (ver)leggen van leidingen


In de keuken krijg je te maken met twee soorten leidingen. Dit is de waterleiding en de gasleiding. Nu zal gas tegenwoordig niet altijd meer in iedere keuken aanwezig zijn als je kiest voor koken op een keramische of inductie kookplaat. Als je een nieuwe keuken gaat plaatsen en de locatie van het kookgedeelte en de gootsteen blijft ongewijzigd, dan valt het nog mee. Je kunt dan de keukenkraan of het fornuis op de bestaande leidingen aansluiten. Het wordt anders als de indeling van je nieuwe keuken wijzigt. Je fornuis of kookplaat komt op een andere plek te staan en ook het aanrecht wordt anders ingedeeld, waardoor de keukenkraan op een ander plek komt. Zowel de waterleiding als de gasleiding zal dan van de oude locatie naar de nieuwe locatie moeten worden verlegt. Ook al ben je misschien best handig, leidingen leggen is een specialistische klus die je het beste door een loodgieter laat uitvoeren. Vooral een gasleiding zal goed en veilig aangesloten moeten worden om gaslekken te voorkomen. Gelukkig hebben loodgieters ruime ervaring met het verleggen en aanleggen van leidingen, zodat je ook daadwerkelijk een perfecte aansluiting mag verwachten.


De vaatwasser aansluiten


Vaatwassers zijn een handige hulp in de keuken. Hoeveel mensen herinneren zich niet de ruzies met broertjes en zusjes over de afwas? Vaatwassers maken een einde aan de discussie ‘wie doet nu de afwas?’ Je laadt alles in vaatwasmachine en na een tijdje komt de vaat er weer brandschoon uit, zonder dat je hier enige moeite voor hebt hoeven doen. Maar is de plek waar je de vaatwasser wilt plaatsen wel voorzien van een waterleiding en een waterafvoer? Dit is namelijk een vereiste bij vaatwassers, anders heb je er niets aan. Als je niet weet hoe je een leiding en waterafvoer naar je vaatwasmachine krijgt, kun je de hulp inroepen van een loodgieter. De loodgieter legt professioneel een aan- en afvoerleiding voor water voor je aan en kan ook je vaatwasser hierop aansluiten.


De keukenkraan installeren


De keukenkraan is één van de belangrijkste onderdelen in de keuken. In de keuken heb je voortdurend water nodig en de kraan is de enige voorziening hiervoor. Daarnaast kan een kraan een design-element in de keuken zijn. Je kunt een keukenkraan aanpassen aan de stijl van de keuken, of juist een uiterst luxueuze keukenkraan kiezen dat een blikvanger in de keuken wordt. Het aansluiten van een kraan is niet heel moeilijk, maar als je niet zo handig bent is het wel zo verstandig om dit door een loodgieter te laten uitvoeren. Met een goed geïnstalleerde keukenkraan voorkom je lekkages en kalkvorming.


Een nieuwe trend in de keuken: de Quooker


Een kokendwaterkraan in de keuken is een heuse trend geworden. Je verkrijgt hiermee direct kokend water, zonder dat je zelf water hoeft te koken. Er zijn verschillende soorten modellen van de Quooker-kraan verkrijgbaar, zodat deze altijd bij je keukeninterieur past. Naast kokend water kan de Quooker ook dienen als leidingwaterkraan, waar je gewoon koud en warm water mee verkrijgt. Er zijn tegenwoordig ook modellen verkrijgbaar voor het tappen van koud bruisend water. Het aansluiten van de Quooker is niet altijd gemakkelijk, want er moet onder het aanrecht, in het keukenkastje een boiler geplaatst worden en zelfs een dubbele boiler als je ook koud bruisend water wilt tappen. Ook dit kan een loodgieter voor je doen, zodat jij straks geniet van kokend water rechtstreeks uit je keukenkraan.

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Keuken
Loodgieter Keuken
Loodgieter Keuken
Loodgieter Keuken
Loodgieter Keuken
Loodgieter Keuken
Loodgieter Keuken
Loodgieter Keuken

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot