Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekdetectie


Voordelen van een lekdetectie 

Lerkkage warm waterleidingKleine lekkages kunnen grote gevolgen hebben, zeker als het niet duidelijk is waar de lekkage precies vandaan komt. Voor het opsporen van de bron van uw lekkage kan een lekdetectie-onderzoek voor u de uitkomst zijn. Zonder hak- en breekwerk kan de locatie van de lekkage vastgesteld worden, waarna een specialist de herstelwerkzaamheden gericht kan uitvoeren.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie betreffende uw lekkage. Ook ontvangen wij graag foto’s om de situatie goed in te kunnen schatten. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en apparatuur bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar ook kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.

Heeft u een lekkage aan de afvoer?

De afvoer is kwetsbaar voor verstoppingen en water zoekt altijd een weg naar buiten, maar ook een breuk in de afvoer kan de bron van de lekkage zijn. Werkzaamheden in de straat, verbouwingen of verzakkingen, meerdere mogelijkheden die de oorzaak kunnen zijn van de lekkage.
Lekkages in het riool en de afvoer zijn precies te lokaliseren door middel van een rioolinspectie. Een rioolinspectie kan worden uitgevoerd door middel van een camera-inspectie of rookproef. Bij een lekkage aan een afvoer waarbij u niet zeker weet welke afvoer het betreft, kan er eventueel met kleurstoffen gekeken worden welke afvoer er lekt. De expert kan op deze manier alle mankementen in kaart brengen, zodat reparatie gericht kan worden uitgevoerd op de juiste locatie. Er hoeft geen onnodig leidingwerk te worden opgegraven, dit bespaart u veel geld aan herstelwerkzaamheden.

Lekkage afvoer

Heeft u een lekkage aan uw cv-installatie?


Staat u regelmatig onder de koude douche, omdat de waterdruk van uw cv-installatie weer gezakt is? Moet u regelmatig bijvullen, maar is er nergens een druppel water te zien? Mogelijk bevindt het probleem zich in uw cv-ketel en is er een probleem met de warmtewisselaar in de ketel. Indien dit uitgesloten is, dan zit er waarschijnlijk ergens een lek in de leidingen. Om dit lek te kunnen traceren is een lekdetectie met infrarood of traceergas een goede oplossing. Uw loodgieter kan de leiding dan gericht herstellen en verdere waterschade voorkomen.


Heeft u een lekkage aan het dak?


Een lekkage aan het dak is veelal de lastigste lekkage om te achterhalen waar het probleem zich bevindt. Met het blote oog is meestal niet na te gaan waar de oorzaak ligt. Dakpannen kunnen verkeerd liggen, dakgoot kan verstopt zitten, maar ook kan het zijn dat de isolatie van het dak niet correct is aangebracht. Om de juiste oorzaak vast te kunnen stellen en om verdere schade te beperken, is ook hier een lekdetectie een uitkomst. Met een rooktest of endoscoop kan de expert binnen korte tijd de bron van uw lekkage traceren. Deze plek wordt gemarkeerd, zodat de reparateur de herstelwerkzaamheden zonder onnodig hak- en breekwerk kan uitvoeren.

Lekkage dakgoot Dakgoot thermobeeld

Vermoedt u een gaslek?


Ruikt u een gaslucht in uw woning of is er een gaslek geconstateerd bij het plaatsen van een slimme meter? Bij een gaslek dient er direct ingegrepen te worden om gevaarlijke situaties te vermijden. Het gaslek moet zo spoedig mogelijk worden opgespoord en hersteld om uw veiligheid te kunnen garanderen.
De expert kan door middel van het afpersen van de gasleidingen constateren of er een gaslekkage in uw gasleidingen zit. Dit gebeurt met een gasdrukmeter waarmee de drukdaling in de gasleidingen kan worden gemeten.


Heeft u een lekkage aan de vloerverwarming?


Zonder de vloer te moeten openbreken kan ook uw lekkage in de vloerverwarming worden gelokaliseerd. Met thermografische apparatuur kan de lekkage worden vastgesteld. Dit scheelt enorm in de herstelkosten, aangezien er maar een klein stuk van de vloer wordt opengemaakt.


Heeft u een lekkage aan uw waterleiding?


Vaak ontdekt u de lekkage door de kringen op het plafond, loskomend behang of de vochtplekken op de muur. Of uw buren klagen over waterschade afkomstig van uw woning. De zichtbare schade zegt echter niets over de bron van de lekkage, aangezien water “kruipt”. Om niet op de verkeerde plekken de muren open te breken is een lekdetectie een goede optie. Door middel van bijvoorbeeld infraroodtechniek is de bron nauwkeurig vast te stellen. Herstelwerkzaamheden kunnen dan gericht worden uitgevoerd en dat scheelt u weer in de kosten.

Koud water thermo


Heeft u stankoverlast in uw woning?


Ervaart u een onaangename geur in uw woning of zelfs stankoverlast? Dit kan zeer hinderlijk zijn, maar ook hier kan een lekdetectie voor u de oplossing zijn. Bij een rioollucht denkt u waarschijnlijk als eerste aan een mankement van de riolering, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Ook bouwkundige gebreken, vocht en schimmels kunnen de stank veroorzaken. Een detectie kan worden uitgevoerd middels een rookproef, deze kan eventuele gebreken in de afvoer aantonen. Ook is er de mogelijkheid tot een camera-inspectie of infrarood-controle. Zodra de oorzaak van het probleem is vastgesteld, kunnen de herstelwerkzaamheden worden ingezet.


Wat kost een lekdetectie?


Loodgieter.nl hanteert ook voor lekdetectie vaste tarieven, zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent!
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot