Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekkage buitenkraan

Een buitenkraan is ontzettend handig voor het sproeien van de tui of het wassen van de auto. Er kan gemakkelijk een tuinslang op worden aangesloten en zo de gehele tuin van water voorzien. Er is ook de mogelijkheid om een irrigatiesysteem in de tuin aan te leggen, zodat het systeem gemakkelijk met de buitenkraan verbonden kan worden. Een buitenkraan voorkomt dat u met een gieter of emmer door het huis moet lopen. Dit brengt vaak veel vuil en nattigheid met zich mee en daarmee ook een vervuilde woning. Een buitenkraan houdt het huis dus schoon! Wel is het verstandig om als de winter nadert, de buitenkraan volledig af te sluiten. Hiermee kunner lekkages en eventueel gesprongen waterleidingen worden voorkomen tijdens vriesweer. Maar wat als de buitenkraan lekt?

Oorzaak van een lekkende buitenkraan


Een lekkende buitenkraan kan verschillende oorzaken hebben. Aan buitenkranen wordt in de regel niet zo veel aandacht besteed. Hierdoor is menig woning nog voorzien van een oud type buitenkraan. In het mechaniek van oude kranen zit vaak nog een kraanleertje. Bij het opendraaien van de kraan wordt de schroefstang omhoog gedraaid en het leertje aan het einde van de stang komt los te zitten, waardoor het water kan stromen. Bij het dichtdraaien is dit andersom. Het leertje wordt vastgeperst en sluit de watertoevoer af. Het spreekt voor zich dat als de kraan jarenlang gebruikt wordt  het leertje versleten raakt en niet goed de watertoevoer meer kan afsluiten. Lekkage is dan het gevolg. Bij het monteren van de buitenkraan aan de muur wordt ook vaak teflontape om de schroefdraad gewikkeld, juist om te voorkomen dat er lekkage ontstaat. Een oorzaak kan zijn dat de teflontape is verouderd en dat er nieuwe teflontape om het schroefdraad gewikkeld moet worden.

Nieuw binnenwerk buitenkraan

Gevolgen van een lekkende buitenkraan


Een gevolg van een lekkende buitenkraan is natuurlijk waterverspilling. Het lijkt misschien niet zoveel waterverspilling als de kraan een beetje druppelt, maar bij elkaar kan dit gaan om vele liters water. Dit zorgt voor een onnodig hoge waterrekening en is zeker niet bevorderlijk voor het milieu. Een ander gevolg is dat als het gaat vriezen, de kraan ook volledig kan bevriezen. Lekkage zorgt voor een kraan die voortdurend nat is, waardoor ook onderdelen in de kraan door bevriezing stuk kunnen gaan. 

Lekkende buitenkraan

Buitenkraan repareren of vervangen


Afhankelijk van de oorzaak van de lekkage kan een buitenkraan worden gerepareerd of vervangen. Gaat het alleen om teflontape of een kraanleertje dat vervangen moet worden, dan kunt u dit eventueel zelf gemakkelijk vervangen. Heeft u nog een oude kraan die u wilt vervangen? Denk er dan over na om een vorstbestendige buitenkraan te installeren. Een lekkende vorstbestendige buitenkraan komt namelijk zelden voor. Als u zelf niet zo handig bent in het repareren of vervangen van een buitenkraan, schakel dan een loodgieter in. Een buitenkraan monteren zal een loodgieter gemakkelijk en snel kunnen uitvoeren. 

Lekkende buitenkraan Verouderde buitenkraan
Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Lekkage buitenkraan

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot