Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Lekkage buitenkraan

Een buitenkraan is ontzettend handig als je een tuin hebt. Je kunt er gemakkelijk een tuinslang op aansluiten en zo de gehele tuin van water voorzien. Je hebt ook de mogelijkheid om een irrigatiesysteem in je tuin aan te leggen, zodat het systeem gemakkelijk met de buitenkraan verbonden kan worden. Een buitenkraan voorkomt dat je met een gieter of emmer door het huis moet. Dit brengt vaak veel vuil en nattigheid met zich mee en daarmee ook een vervuilde woning. Een buitenkraan houdt je huis dus schoon! Wel is het verstandig om als de winter nadert, de buitenkraan volledig af te sluiten. Hiermee kun je lekkages en eventueel gesprongen waterleidingen voorkomen tijdens vriesweer. Maar wat als je al last hebt van een buitenkraan die lekt?

Oorzaak van een lekkende buitenkraan


Een buitenkraan die lekt kan verschillende oorzaken hebben. Aan buitenkranen wordt in de regel niet zo veel aandacht besteed. Hierdoor is menig woning nog voorzien van een oud type buitenkraan. In het mechaniek van oude kranen zit vaak nog een kraanleertje. Bij het opendraaien van de kraan wordt de schroefstang omhoog gedraaid en het leertje aan het einde van de stang komt los te zitten, waardoor het water kan stromen. Bij het dichtdraaien is dit andersom. Het leertje wordt vast geperst en sluit de watertoevoer af. Het spreekt voor zich dat als je de kraan jarenlang gebruikt het leertje versleten raakt en niet goed de watertoevoer kan afsluiten. Lekkage is dan het gevolg. Bij het monteren van de buitenkraan aan de muur wordt ook vaak teflontape om de schroefdraad gewikkeld, juist om te voorkomen dat er lekkage ontstaat. Een oorzaak kan zijn dat de teflontape is verouderd en dat er nieuwe teflontape om het schroefdraad gewikkeld moet worden.

Nieuw binnenwerk buitenkraan

Gevolgen van een buitenkraan die lekt


Een gevolg van een lekkende buitenkraan is natuurlijk waterverspilling. Het lijkt misschien niet zoveel, als de kraan een beetje druppelt, maar bij elkaar kan dit gaan om vele liters water. Dit zorgt voor een onnodig hoge factuur en is zeker niet bevorderlijk voor het milieu. Een ander gevolg is dat als het gaat vriezen, je kraan ook volledig bevriest. Lekkage zorgt voor een kraan die voortdurend nat is, waardoor ook onderdelen in de kraan door bevriezing stuk kunnen gaan. 

Lekkende buitenkraan

Buitenkraan repareren of vervangen


Afhankelijk van de oorzaak van de lekkage kun je een buitenkraan repareren of vervangen. Gaat het alleen om teflontape of een kraanleertje dat vervangen moet worden, dan kun je dit zelf gemakkelijk vervangen. Heb je nog een oude kraan die je wilt vervangen? Denk er dan over na om een vorstbestendige buitenkraan te installeren. Een vorstbestendige buitenkraan die lekt, komt namelijk zelden voor. Als je zelf niet zo handig bent in het repareren of vervangen van een buitenkraan, schakel dan een loodgieter in. Een buitenkraan monteren zal een loodgieter gemakkelijk en snel kunnen uitvoeren. 

Lekkende buitenkraan Verouderde buitenkraanLoodgieter Lekkage buitenkraan

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot