Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Hoe herken je een lekkage aan de vloerverwarming?


Een ware nachtmerrie voor mensen met vloerverwarming in de woning is het risico op lekkage. Hoewel vloerverwarming vele voordelen biedt, is het grote nadeel dat de leidingen niet zichtbaar zijn en een lekkage vaak (te) laat wordt ontdekt. Lekkages aan de vloerverwarming zijn op verschillende manieren te herkennen.

Een eerste teken van lekkage van de vloerverwarming kan zijn dat de cv-ketel drukverlies aangeeft en de druk blijft teruglopen na het bijvullen. Vaak bent u er dan redelijk op tijd bij en kan de reparatie bijtijds worden uitgevoerd zonder dat er al te veel vervolgschade is opgetreden.

In sommige gevallen is de lekkage aan de vloerverwarming te herkennen aan de daaruit voortgekomen schade, watervlekken die optrekken of verkleurde voegen.

Na constatering van een lekkage aan de vloerverwarming is het belangrijk om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen om verdere schade te voorkomen.


Oorzaken van een lekkende vloerverwarming

Een lekkage van de vloerverwarming kan diverse oorzaken hebben. Veel voorkomend is het loslaten van een koppeling, dit kan een gevolg zijn van een fout bij de montage. Ook een doorboorde leiding komt regelmatig voor. Vaak is dan meteen duidelijk dat er een leiding is geraakt, maar dit kan ook vrij ongemerkt gebeuren en wordt de lekkage pas na verloop van tijd ontdekt.

Doorboorde vloerverwarming Roestige verdeel unit


De gevolgen van een lekkende vloerverwarming

Juist omdat een lekkende vloerverwarming vaak laat wordt ontdekt, kunnen de gevolgen groot zijn. Buiten de materiële schade kan een lekkage ook grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Door het verhoogde vochtigheidspercentage kan er schimmelvorming ontstaan en dat kan leiden tot allergische klachten, irritaties aan de ademhalingsorganen of allergische reacties. Het is dus van groot belang om een lekkage aan de vloerverwarming zo spoedig mogelijk op te sporen en te laten repareren.


Opsporen van de lekkage aan de vloerverwarming

Tegenwoordig is er gelukkig de mogelijkheid om de lekkage op te sporen zonder hak- en breekwerk. Door middel van een lekdetectie-onderzoek kan de specialist vrij nauwkeurig bepalen waar de lekkage zich bevindt. Door de gedetailleerde locatie van de lekkage te bepalen, hoeft er maar een klein deel van de vloer te worden uitgebroken en dit scheelt aanzienlijk in de herstelkosten.
Meer informatie kunt u nalezen op onze pagina lekdetectie en wat onze vakmannen voor u kunnen betekenen.

Lekdetectie lekkende verwarmingsleiding


Lekkage vloerverwarming voorkomen

De vloerverwarming werkt niet naar behoren of geeft niet het gewenste rendement? Vloerverwarming is niet helemaal vrij van onderhoud en het is raadzaam om elke vier jaar de leidingen te laten doorspoelen om te voorkomen dat deze dichtslibben of verstoppen. Ook verstopte leidingen kunnen uiteindelijk een lekkage veroorzaken. “Onderhoud is behoud”.


Reparatie van de vloerverwarming

Het is verstandig om bij een lekkage aan de vloerverwarming een vakman in te schakelen. Zowel een eventuele lekdetectie als ook de reparatie zijn specialistische werkzaamheden met de daarbij behorende apparatuur.

Wilt u een afspraak maken om de lekkage op te sporen of weet u waar het lek zich bevindt en wilt u graag een vakman om dit te repareren? U kunt ons contactformulier invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Heeft u door de leiding van de vloerverwarming geboord en met spoed een vakman nodig, neem dan contact op via 085-8770419. Uiteraard zijn wij ook bij niet spoedeisende werkzaamheden bereikbaar op dit nummer.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot