Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Lekkage waterleidingDoorboorde waterleiding

Een lekkage aan de waterleiding kan verschillende oorzaken hebben, misschien heeft u per ongeluk tijdens het klussen de waterleiding geraakt of ligt de oorzaak bij vorstschade of een verstopping. Wat de oorzaak ook is, belangrijk is om zo snel mogelijk actie te ondernemen en de waterleiding te laten repareren en verdere waterschade en verspilling te voorkomen.


Gesprongen waterleiding?

Bij een gesprongen waterleiding is het belangrijk om gelijk de hoofdkraan af te sluiten om de watertoevoer naar de woning te stoppen. De hoofdkraan is meestal te vinden in de meterkast of in de buurt van de watermeter.

Spuit het water niet te hard uit de leiding, dan is het handig om alvast een paar flessen of emmers met water te vullen voordat de hoofdkraan wordt afgesloten. Zo heeft u in ieder geval voldoende drinkwater tot de leiding is gerepareerd.

Ook bij de buitenkraan bestaat het risico op een gesprongen waterleiding als deze niet tijdig wordt afgesloten tijdens de vorstperiode. De leidingen kunnen bevriezen en het achtergebleven water zet dan uit en dat kan behoorlijke schade veroorzaken. Sluit dus in de wintermaanden altijd de buitenkraan af en vergeet vooral niet om de waterleiding helemaal leeg te laten lopen, dat voorkomt een hoop ellende. Bij de meeste buitenkranen vindt u bij de afsluiter om het water uit de waterleiding te laten lopen.

Grote delen van Nederland hebben een vrij hoge waterhardheid in het leidingwater en dat kan op den duur problemen geven aan de leidingen en lekkages veroorzaken. De hoge concentratie kalk kan zich hechten aan de leidingen en uiteindelijk een verstopping of vernauwing veroorzaken. Doordat het water niet meer goed door de leiding kan stromen, kan de druk in de leiding te groot worden en bestaat het risico dat deze kan springen. Het plaatsen van een waterontharder is de beste oplossing om dit te voorkomen, dan wordt kalkaanslag voorkomen en de waterhardheid aanzienlijk lager.

Wilt u meer informatie over de voordelen van een waterontharder? Op onze pagina www.loodgieter.nl/waterontharder kunt u nog veel meer voordelen en informatie nalezen.

Gesprongen flexibele leiding Gesprongen waterleiding buitenkraan 


Lekkage aan de waterleiding, maar waar zit het lek?

Het leidingwater stroomt via de hoofdwaterleiding de woning binnen en vertakt zich van daaruit naar de verschillende ruimtes in de woning. Deze vertakkingen richting de keuken, badkamer en de cv-installatie zijn de kwetsbaarste plekken met het grootste risico op lekkages. In deze waterleidingen wisselt de druk van het water behoorlijk en kunnen er op deze zwakkere plekken mettertijd scheurtjes ontstaan, die uiteindelijk kunnen gaan lekken. Vaak blijft dit vrij lang onopgemerkt en komt het pas aan het licht als er vochtplekken ontstaan of de watermeter blijft doorlopen, terwijl er geen tappunt open staat.

Vooral als u last heeft van een bonkende waterleiding, dan zijn dit de kwetsbare punten waar lekkage kan ontstaan, hou deze leidingen dus vooral goed in de gaten. Die flinke knal in de waterleiding wordt meestal veroorzaakt door het ineens stopzetten van de watertoevoer van de vaatwasser of wasmachine. Dit kan op den duur schadelijk zijn voor de waterleiding en de oorzaak blijken te zijn van een lekkage. Om dit te voorkomen kan Loodgieter.nl u hierbij helpen door een waterslagdemper te plaatsen.

Bij sommige lekkages is het direct duidelijk wat de oorzaak is eb is dit met het blote oog waarneembaar. Helaas leert de praktijk dat het vaak helemaal niet duidelijk is wat de bron van de lekkage precies is. Water heeft de eigenschap om de weg van de minste weerstand te nemen en “kruipt”, dit houdt in dat de lekkage ergens anders vandaan kan komen, dan waar deze waarneembaar is. Eventuele vochtplekken geven wel een indicatie van de lekkage, maar vaak niet de exacte locatie van het probleem.

Om verdere vervolgschade te voorkomen, is het belangrijk om als eerste de oorzaak en de bron van de lekkage te op te sporen. Een lekdetectie-onderzoek is dan een perfecte methode om zonder onnodig hak- en sloopwerk de bron op te sporen. Een lekdetectie-expert kan met professionele, geavanceerde apparatuur bijna exact de bron van de lekkage traceren. Deze plek wordt gemarkeerd en de herstelwerkzaamheden kunnen daarna heel gericht worden uitgevoerd.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheid van een lekdetectie-onderzoek en hoe wij u hierbij kunnen helpen? Lees dan verder op onze pagina www.loodgieter.nl/lekdetectie.

Thermobeeld koudwaterleiding

Reparatie van een lekkende waterleiding

De waterleiding hoeft niet altijd te lekken om een reparatie noodzakelijk te maken. Ook het preventief repareren van een beschadigde waterleiding door klus- of stootschade is verstandig om te laten doen. Door deze beschadigingen kunnen er zwakke plekken in de leiding ontstaan, die uiteindelijk kunnen resulteren in een lekkage. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen!

De loodgieter zal het beschadigde stuk waterleiding verwijderen en vervangen door een nieuw stuk waterleiding, Deze wordt aan het bestaande stuk waterleiding bevestigd met nieuwe pers-, knel- of soldeerkoppelingen. Bent u zelf niet die handige klusser? Laat de reparatie dan liever over aan de vakman, dan weet u zeker dat de waterleiding vakkundig wordt hersteld.


Een afspraak maken met de loodgieter en de kosten?

Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken om de lekkende waterleiding te laten repareren? Neem dan gerust contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of te bellen naar 085-8770419.

Loodgieter.nl maakt graag heldere afspraken en hanteert altijd een vast tarief, deze zijn na te lezen op onze tarievenpagina.

 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Lekkage waterleiding
Loodgieter Lekkage waterleiding
Loodgieter Lekkage waterleiding
Loodgieter Lekkage waterleiding
Loodgieter Lekkage waterleiding
Loodgieter Lekkage waterleiding

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot