Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085-8770419
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Laat een lekkage snel repareren


Een lekkage in je woning kan voor veel overlast zorgen. Of het nu een kleine lekkage is of een grote lekkage, het is belangrijk dat lekkages snel worden opgelost. Bij het voortduren van lekkages kunnen er namelijk allerlei vochtproblemen ontstaan. Dit is te voorkomen als je tijdig een loodgieter inschakelt. Een grote lekkage geeft in het algemeen acuut grote problemen en het zal direct duidelijk zijn wat de oorzaak is. Maar veel vaker zal het om een kleine lekkage gaan, dat je pas na verloop van tijd ontdekt. Een loodgieter schakel je daarom niet alleen om een lek te dichten. Als je vochtproblemen ervaart, dan moet je de lekkage opsporen. Een loodgieter heeft hiervoor de juiste apparatuur.


Lekkages in de keuken


Heb je een lekkage keuken? Dan kan het zijn dat je een probleem hebt met je kraan, de waterleidingen naar de kraan of dat er een probleem is met een keukenapparaat. De keukenkraan is één van de belangrijkste elementen uit de keuken en zorgt ervoor dat je water in keuken hebt en dat je kunt koken. De keukenkraan wordt dan ook intensief gebruikt, wat tot een lekkage keuken kan leiden. Een lekkende kraan veroorzaakt irritatie, maar er is ook kans op kalkvorming. Hierdoor wordt het uiterlijk van de kraan ontsiert en kan de mechaniek aan de binnenzijde beschadigd raken. Niet altijd is het nodig om de kraan te vervangen. In sommig gevallen kan de loodgieter de kraan nog repareren. Als schade onherstelbaar is, kan de loodgieter een nieuwe kraan voor je plaatsen. De vaatwasser kan ook voor lekkage keuken zorgen. Dit kan te maken hebben met de aansluiting van de watertoevoer of de waterafvoer, maar nog vaker zal de pomp of een ander onderdeel in de vaatwasser stuk zijn. Ook in reparaties van de vaatwasser is een loodgieter ervaren. Heb je problemen met lekkage aan een boiler of geiser? Schakel dan ook een loodgieter in.


Lekkages in de badkamer


De badkamer blijft een ruimte dat gevoelig is voor lekkages. Mede door de vele waterleidingen die door de badkamer lopen, kan lekkage badkamer gemakkelijk ontstaan. In de badkamer is er een waterleiding voor de douche, het bad, de wastafel en eventueel het toilet. Een lekkage opsporen kan dan lastig zijn. Vooral als het een lekkage betreft in een leiding die in de muur of vloer loopt. Met lekdetectie zal de loodgieter de lekkage badkamer gemakkelijk vinden en kunnen repareren. Al zal dit bij een lekkende leiding in de vloer of muur wel voor wat breekwerk kunnen zorgen. Ook in de badkamer zijn er diverse kranen, zoals de badkraan, douchekraan en wastafelkraan, waar lekkage aan kan ontstaan. Net zoals een lekkende keukenkraan geldt, dat de loodgieter hier kan kijken of een kraan nog te repareren is, of dat de kraan volledig vervangen moet worden.


Lekkages aan het dak of plafond


Heb je een lekkage plafond? Dan zou dit kunnen komen door een waterleiding die door het plafond loopt en die lekt, maar in veel gevallen houdt een lekkage plafond ook een lekkage dak in, waarbij vocht door het dak, naar het plafond lekt. Een hellend dak is meestal bekleed met dakpannen. Tenzij je dakpannen bent verloren of als dakpannen stuk zijn of niet goed liggen, is een hellend dak relatief goed beschermd tegen lekkage. Een voordeel is ook dat water gemakkelijk van een hellend dak stroomt. Bij een plat dak daarentegen, is wat meer risico op lekkage dak. De meeste platte daken zijn bedekt met bitumen. Na verloop van tijd kan bitumen beschadigd raken of kunnen de naden loslaten, waardoor vocht naar binnen kan sijpelen. Afhankelijk van de leeftijd van het bitumen, kan de loodgieter enkel het gedeelte waar een scheur in het bitumen zit vervangen. Als bitumen 20 jaar of ouder is, moet je nadenken om je gehele dakbedekking te laten vervangen. Een lekkage dak kan overigens ook ontstaan door problemen aan de dakgoten. Als een dakgoot niet goed is gemonteerd of verstopt raakt met bladeren en vuil, loopt het water al snel over de dakgoot en kan het gemakkelijk onder dak terechtkomen. Zelf de dakgoten regelmatig schoonmaken kan al veel problemen voorkomen. Bij een kapotte of fout aangesloten dakgoot, kun je de loodgieter de goot weer opnieuw laten installeren.

Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot