Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Laat een lekkage snel repareren


Een lekkage in de woning kan voor veel overlast en ongemak zorgen. Of het nu een kleine of een grote lekkage is, het is belangrijk dat een lekkage altijd snel wordt opgelost. Bij het voortduren van een lekkage kunnen er namelijk vochtproblemen en waterschade ontstaan. Dit is te voorkomen als u tijdig een loodgieter inschakelt. Een grote lekkage geeft in het algemeen acuut grote problemen en het zal direct duidelijk zijn wat de oorzaak is. Maar veel vaker zal het om een kleine lekkage gaan, die pas na verloop van tijd wordt ontdekt. Een loodgieter schakelt u daarom niet alleen in om een lek te dichten. Als u vochtproblemen ervaart, dan moet de lekkage worden opgespoord. Een loodgieter heeft hiervoor de juiste apparatuur.


Lekkage in de keuken

Een lekkage in de keuken? Dan kan het zijn dat u een probleem heeft met de kraan, de waterleidingen naar de kraan of dat er een probleem is met een keukenapparaat. De keukenkraan is één van de belangrijkste elementen in de keuken en zorgt ervoor dat u water in keuken heeft en dat u kunt koken. De keukenkraan wordt dan ook intensief gebruikt, wat na verloop van tijd tot een lekkage in de keuken kan leiden. Een lekkende kraan veroorzaakt ergernis, maar er is ook kans op kalkvorming. Hierdoor wordt het uiterlijk van de kraan ontsiert en kan het mechaniek aan de binnenzijde beschadigd raken. Niet altijd is het nodig om de kraan te vervangen. In sommige gevallen kan de loodgieter de kraan nog repareren. Als de schade onherstelbaar is, kan de loodgieter een nieuwe kraan voor u plaatsen. De vaatwasser kan ook voor een lekkage in de keuken zorgen. Dit kan te maken hebben met de aansluiting van de watertoevoer of de waterafvoer, maar nog vaker zal de pomp of een ander onderdeel in de vaatwasser stuk zijn. Ook in reparaties van de vaatwasser is een loodgieter ervaren. Heeft u problemen met lekkage aan een boiler of geiser? Schakel dan ook een loodgieter in.

Lekkage keukenafvoer

Lekkages in de badkamer


De badkamer blijft een ruimte dat gevoelig is voor lekkages. Mede door de vele waterleidingen die door de badkamer lopen, kan een lekkage in de badkamer gemakkelijk ontstaan. In de badkamer loopt een waterleiding voor de douche, het bad, de wastafel en eventueel het toilet. Een lekkage opsporen kan dan lastig zijn. Vooral als het een lekkage betreft in een leiding die in de muur of vloer loopt. Met een lekdetectie kan de loodgieter de lekkage in de badkamer gemakkelijk vinden en repareren. Al zal dit bij een lekkende leiding in de vloer of muur wel voor wat breekwerk kunnen zorgen. Ook in de badkamer zijn er diverse kranen, zoals de badkraan, douchekraan en wastafelkraan, waar lekkage aan kan ontstaan. Net zoals een lekkende keukenkraan geldt, dat de loodgieter hier kan kijken of een kraan nog te repareren is, of dat de kraan volledig vervangen moet worden.

Lekkage Badkamer

Lekkages aan het dak of plafond


Heb u een lekkage bij het plafond? Dan zou dit kunnen komen door een waterleiding die door het plafond loopt en die lekt, maar in veel gevallen houdt een lekkage bij het plafond ook een lekkage aan het dak in, waarbij vocht door het dak, naar het plafond lekt. Een hellend dak is meestal bekleed met dakpannen. Tenzij u dakpannen bent verloren of als dakpannen stuk zijn of niet goed liggen, is een hellend dak relatief goed beschermd tegen lekkage. Een voordeel is ook dat water gemakkelijk van een hellend dak stroomt. Bij een plat dak daarentegen, is er wat meer risico op een daklekkage. De meeste platte daken zijn bedekt met bitumen. Na verloop van tijd kan bitumen beschadigd raken of kunnen de naden loslaten, waardoor vocht naar binnen kan sijpelen. Afhankelijk van de leeftijd van het bitumen, kan de loodgieter enkel het gedeelte waar een scheur in het bitumen zit vervangen. Als bitumen 20 jaar of ouder is, kunt u nadenken om de gehele dakbedekking te laten vervangen. Een lekkage van het dak kan overigens ook ontstaan door problemen aan de dakgoten. Als een dakgoot niet goed is gemonteerd of verstopt raakt met bladeren en vuil, loopt het water al snel over de dakgoot en kan het gemakkelijk onder het dak terechtkomen. Zelf de dakgoten regelmatig schoonmaken kan al veel problemen voorkomen. Bij een kapotte of fout aangesloten dakgoot, kan de loodgieter de goot weer opnieuw installeren.

Lekkage  muur

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage
Loodgieter Lekkage

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot