Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekkage opsporen

Een onzichtbare lekkage kan grote gevolgen hebben, zeker wanneer het niet duidelijk is waar de lekkage vandaan komt. Voor het opsporen van de bron van de lekkage kan een lekdetectie-onderzoek dan de redder in nood zijn. Zonder onnodig hak- en breekwerk kan met geavanceerde apparatuur de locatie van de lekkage bijna precies worden vastgesteld, waarna een specialist de herstelwerkzaamheden heel gericht kan uitvoeren.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor het opsporen en herstellen van een lekkage? Graag ontvangen wij van u zo veel mogelijk informatie van de situatie en eventuele foto’s. U kunt telefonisch een afspraak maken op 085-8770419 of hier het contactformulier invullen.


Wat kan de bron van de lekkage zijn?

Lekkage aan de afvoer

Voedselresten, haar, vet en vuil kunnen de afvoer in keuken en badkamer flink verstoppen met alle gevolgen van dien. Maar ook een breuk in de afvoer door invloeden van buitenaf kunnen de bron van  de lekkage zijn, eventueel veroorzaak door verzakkingen of werkzaamheden.
Als de lekkage niet direct zichtbaar is, dan zijn beschadigingen in het riool of de afvoer vaak wel te lokaliseren door middel van een rioolinspectie. Een rioolinspectie kan door de loodgieter worden uitgevoerd met behulp van een camera-inspectie of een rookproef. Bij een onzichtbare lekkage aan de afvoer kan er eventueel ook met kleurstoffen gekeken waar de afvoer lekt. Op deze manier kan de loodgieter alle mankementen precies in kaart brengen, aansluitend kan de reparatie gericht worden uitgevoerd op de juiste locatie. Geen onnodig hak- en breekwerk en dit bespaart u veel tijd en geld aan herstelwerkzaamheden.

Lekkage afvoer geconstateerd middels endoscopie

Lekkage aan de cv-installatie

Lekkage CV leidingZakt de waterdruk van de cv-installatie regelmatig en moet u steeds bijvullen om een koude douche te voorkomen? Nergens een druppel water te zien, maar toch zit er ergens een lekkage waar het water uit de cv-installatie lekt. Het probleem kan zich bevinden in de cv-ketel zelf en dan is vaak de warmtewisselaar of het expansievat of overstort de oorzaak van het drukverlies. Als dit is uitgesloten door de loodgieter, dan zit er waarschijnlijk ergens een lekkage in het leidingwerk van de cv-ketel. Om de bron van de lekkage te kunnen traceren kan een lekdetectie-onderzoek met infrarood of traceergas worden uitgevoerd. Zodra de bron gelokaliseerd is kan de loodgieter de leiding gericht herstellen en verdere waterschade voorkomen.

Lekkage aan het dak

Een daklekkage is vaak een hele lastige lekkage om de bron te kunnen achterhalen. Water kruipt en de natte plek op het plafond, waardoor u heeft ontdekt dat het dak lekt, is vaak niet de plek van de bron van de lekkage. Bij een daklekkage is met het blote oog meestal niet te zien wat de oorzaak ligt. De dakpannen kunnen zijn verschoven door eventuele stormschade, de dakgoot kan verstopt zijn, maar ook kan het zijn dat de dakisolatie niet correct is aangebracht. Om vervolgschade te beperken en de juiste oorzaak vast te stellen, kan ook hier een lekdetectie een uitkomst zijn. Met behulp van een rooktest of endoscoop kan de expert binnen korte tijd de bron van de daklekkage opsporen. De oorzaak van de lekkage wordt gemarkeerd, vervolgens kan de reparateur de herstelwerkzaamheden zonder onnodig hak- en breekwerk uitvoeren.


Gaslekkage

Van alle mogelijk voorkomende lekkages in de woning is een gaslekkage wel de meest onwenselijk en spoedeisende. Ruikt u een gaslucht in de woning of is er een gaslek vatgestel na plaatsing van een slimme meter door de energieleverancier? Een gaslek vereist directe actie om gevaarlijke situaties te vermijden. Een gaslek dient zo spoedig mogelijk te worden opgespoord en hersteld om de veiligheid te kunnen garanderen.
Door het afpersen van de gasleidingen kan de loodgieter constateren of er een gaslekkage in de gasleiding zit. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met een gasdrukmeter, waarmee eventuele drukdaling in de gasleiding kan worden gemeten.


Lekkage aan de vloerverwarming

Ook een lekkage aan de vloerverwarming kan worden getraceerd zonder onnodig hak-en breekwerk. Met professionele thermografische apparatuur kan de loodgieter de bijna exacte locatie van de lekkage vaststellen. Voor de reparatie wordt er dan maar een klein stukje vloer opengemaakt en dit scheelt aanzienlijk in de herstelkosten.


Lekkage aan de waterleiding

Thermografisch beeld warm waterleidingVochtkringen op het plafond, loskomend behang of schimmelvorming op de muur. Klagende buren over waterschade afkomstig van uw woning? Onzichtbare lekkages aan de waterleiding worden vaak pas ontdekt, nadat de eventuele waterschade zichtbaar is geworden. De zichtbare waterschade zegt echter niets over de locatie van de lekkage, aangezien het water alle kanten op “kruipt”. Om niet op de verkeerde plekken plafond of muren open te hoeven breken is ook nu een lekdetectie-onderzoek een goede optie. Met behulp van bijvoorbeeld infraroodtechniek kan de bron van de lekkage nauwkeurig worden vastgesteld. De reparatiewerkzaamheden kunnen dan gericht worden uitgevoerd door de loodgieter en dat scheelt u weer in de kosten.


Lekkage aan de riolering

Een lekkage aan de rioleringsbuis in de kruipruimte is meestal visueel duidelijk waarneembaar en kan door de loodgieter redelijk eenvoudig hersteld worden. Als het niet zichtbaar is wat de bron van de lekkage is, dan is een rioolinspectie de uitkomst. Met professionele apparatuur kan een ontstoppingsbedrijf dieper in de leidingen een camera-inspectie uitvoeren en zo precies de locatie van de schade aan de riolering. De reparatie kan dan direct op de juiste locatie worden uitgevoerd en eventuele graafwerkzaamheden tot het uiterst noodzakelijke beperken.


Wat kost een lekdetectie-onderzoek?

Loodgieter.nl hanteert ook voor een lekdetectie-onderzoek een vast tarief, zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent!

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot