Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Lekkage douche

Het opsporen van een lekkage van de douche kan een vrij lastige klus zijn. Er zijn meerdere oorzaken die voor de lekkage in de douche kunnen zorgen. De meest voorkomende oorzaken zijn;
                                                                                                            Douchekraan lekkage

Beschadigingen voegen en tegelwerk
Beschadigde kitranden douche
Niet goed afgesloten rozetten douchekraan
Beschadigde kitrand doucheputje
Lekkende mengkraan of doucheslang
Lekkage in de waterleiding
Opsporen van een lekkage in de douche

Een lekkage in de douche kan meerdere oorzaken hebben, de volgende problemen komen regelmatig voor in de douche en zijn meestal vrij eenvoudig op te lossen;


Controleer de voegen en het tegelwerk

Bekijk of er zichtbare beschadigingen in de voegen of het tegelwerk te zien zijn. Als er sprake is van loszittende of beschadigde voegen of tegels, dan heeft vocht de mogelijkheid om doorgelaten te worden en kan een lekkage ontstaan. Beschadigingen aan het tegelwerk zijn niet altijd met het blote oog zichtbaar. Tik zachtjes met een schroevendraaier tegen het tegelwerk. Hoort u een hol geluid achter een van de tegels, dan kan de lekkage veroorzaakt zijn door deze losse tegel.

Oplossing: Heeft u gebreken geconstateerd aan de tegels? Dan is dit waarschijnlijk de veroorzaker van de lekkage en kan dit eenvoudig opgelost worden door de tegel(s) te vervangen.


Controleer de kitranden van de douche

Ook een beschadigde kitrand in de douche kan de oorzaak zijn van een lekkage van de douche. Controleer daarom regelmatig de kitranden op eventuele beschadigingen om te lekkage te voorkomen. Bekijk of er ruimte is tussen het kitwerk en de ketel, dit kan eventueel voorzichtig met behulp van een aardappelschilmesje. Controleer ook regelmatig het kitwerk rondom het doucheputje. Als er ruimte tussen de tegel en het kitwerk zit, dan is het goed mogelijk dat dit de oorzaak van de lekkage is.

Oplossing: Het is van belang om de beschadigde kitranden te verwijderen en een nieuwe laag waterbestendige siliconenkit aan te brengen.


Controleer de rozetten van de douchekraan

Niet goed afgesloten rozetten kunnen lekkage en waterschade tot gevolg hebben. Verwijder de rozetten van de douchekraan en check of de ruimte tussen het schroefdraad en de tegel volledig is opgevuld met siliconenkit. Ziet u openingen of scheurtjes in het kitwerk, dan kan via deze openingen de lekkage zijn ontstaan.

Oplossing: Dit kan vrij eenvoudig hersteld worden door de oude kitlaag te verwijderen en een nieuwe laag waterbestendige siliconenkit aan te brengen.

Lekkage douche

Controleer de mengkraan en de doucheslang

Ook de mengkraan en de doucheslang kunnen de oorzaak van de lekkage in de douche zijn. De mengkraan kan gaan lekken door een versleten pakking of koppelingen die niet goed ingetaped zijn.

Oplossing: Uw loodgieter kan een lekkende kraan of doucheslang vrij eenvoudig voor u repareren of vervangen.


Controleer de watermeter

Zijn bovenstaande oorzaken uitgesloten? Dan is het controleren van de watermeter het laatste wat u zelf nog kan doen voordat u een afspraak maakt met de loodgieter. Noteer de watermeterstand voordat u naar bed gaat en gebruik in de tussentijd geen water. Controleer ’s ochtends als u wakker wordt wederom de watermeterstand. Als de stand is veranderd, dan is het duidelijk dat er ergens een lekkage in de waterleiding zit. Maak dan een afspraak met de loodgieter of lekdetectie-specialist om verdere waterschade te voorkomen.


Lekkage van de waterleiding

Een lekkage in de waterleiding is vaak moeilijk op te sporen, omdat deze grotendeels zijn weggewerkt in muren en de vloer. Het achterhalen van de bron van de lekkage, kan om die reden erg lastig zijn. Gelukkig is er de mogelijkheid om met geavanceerde lekdetectie-onderzoeken de bron van de lekkage in de douche op te sporen. Dit voorkomt onnodig hak- en breekwerk en scheelt tijd en herstelkosten.
Lekkage douche


Lekkage douche voorkomen

Om een lekkage in de douche te voorkomen is het belangrijk om de badkamer goed te onderhouden en regelmatig schoon te houden. Zo krijgt vuil geen kans om zich in de kitranden, voegen of doucheputje te hechten. Vuil kan namelijk schimmel veroorzaken en de schimmel kan op den duur zorgen voor scheuren en beschadigingen.


Afspraak maken met de loodgieter of lekdetectie-specialist?

Heeft u een lekkage in de douche en wilt u zo snel mogelijk een afspraak maken met de loodgieter of lekdetectie-specialist? Maak dan gebruik van ons contactformulier, dan maken wij zo spoedig mogelijk een afspraak met een geschikte vakman. Spoed of liever telefonisch contact? Dan zijn wij bereikbaar op 085-8770419.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot