Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Lekkend hoekstopkraantje

Lekkende kranen, waterleiding of doorlopend toilet, iedereen krijgt er wel een keer mee te maken. Bij lekkages is het noodzakelijk om snel op te treden. Zodoende voorkom je schade aan de woning en voorkom je een hoge rekening van uw water leverancier. Gelukkig zijn in de meeste (nieuwbouw)woning verschillende hoekstopkraantje geplaatst bij de meest voorkomende zaken welke defect kunnen raken. Denk hierbij aan het uw kranen, toiletten en fonteintjes. Door het dichtdraaien van de hoekstopkraan is hiermee de directe noodzaak van de lekkage eraf en wordt verdere schade beperkt.

Wat is een hoekstopkraantje?

Een hoekstopkraantje is niets anders dan een afsluiter van een waterleiding zonder dat daarbij de hoofdkraan dicht gedraaid hoeft te worden. Deze wordt veelal geplaatst voor de verschillende kranen binnen de woning zoals bij wastafels, toiletten en andere sanitaire voorzieningen.

Wat veroorzaakt een lekkend hoekstopkraantje?

Een lekkend hoekstopkraantje kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals slijtage van de interne componenten, beschadiging van de klepzitting, onjuiste installatie of eenvoudigweg door ouderdom. Als een hoekstopkraantje begint te lekken, kan dit leiden tot ernstige waterschade en hoge waterrekeningen.

Wat zijn de gevolgen van een lekkend hoekstopkraantje?

Hoe klein deze type kraantjes ook zijn, ze kunnen een grote impact hebben als deze niet goed functioneren. Wanneer het water niet afgesloten kan worden als de kraan begint te lekken is dit zonder van al het drinkwater wat verloren gaat, maar als de kraan of leiding geknapt is en al het water lekt op de vloer kan dit een flinke kostenpost met zich mee gaan brengen. Het is dan ook belangrijk om de hoekstopkraan die niet goed functioneert direct te laten vervangen. Let hierbij wel op dat u de daadwerkelijke hoofdkraan van de woning dan dichtdraait.

Lekkend hoekstopkraantje laten vervangen door een erkende loodgieter

Een lekkend hoekstopkraantje is een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot waterschade en andere problemen, zoals een onnodig hoge waterrekening. Daarom is het verstandig om een erkende loodgieter in te schakelen, omdat deze beschikt over de nodige kennis, ervaring en gereedschappen om het probleem op de juiste manier te verhelpen.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot