Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekkage badkamer

Lekkage badkamer afvoerMeestal wordt een lekkage in de badkamer pas laat ontdekt, vooral als de lekkage in de badkamer niet meteen zichtbaar is. Als bijvoorbeeld de afvoer van de wastafel lekt, is dit natuurlijk zichtbaar aan een natte plek of plasje water onder de wasbak. Ook komt het voor dat er een lekkage van de afvoer optreedt na het gebruik van ontstoppingsmiddel in een verstopte afvoer van bijvoorbeeld de douche. Het kan dan gebeuren dat het agressieve middel de lijm wegvreet van de verbindingsstukken van de pvc-afvoer en dan loopt het water zo naar de ondergelegen verdieping, waar zich dan ook vaak de meterkast bevindt. Dan is het leed vaak niet te overzien en zal de loodgieter zeker langs moeten komen om de lekkage te verhelpen, want dan kan de badkamer helemaal niet meer gebruikt worden.

Het kan ook zo zijn dat er een lekkage in de badkamer ontstaat die niet gelijk opgemerkt wordt. Vaak verschijnt er dan ineens een natte plek in het plafond van de ondergelegen verdieping. Of er verschijnt een natte plek in de muur van de aangrenzende kamer. Dan is de lekkage vaak al een tijdje aan de gang en zal er snel een loodgieter langs moeten komen om de lekkage op te sporen.
Het vervelende van een waterlekkage is dat water de weg van de minste weerstand zoekt. Hierdoor kan de daadwerkelijke lekkage op een heel andere plek zitten, dan waar de lekkage zichtbaar is in plafond of muur.

Manieren om de lekkages op te sporen

Uiteraard kan Loodgieter.nl deze lekkages aanpakken. Dit kan op twee manieren aangepakt worden:

1) Loodgieter.nl regelt voor u zo spoedig mogelijk een loodgieter die op zoek gaat naar de lekkage. De loodgieter kan dan met zijn ervaring gaan kijken waar de lekkage vandaan komt. Het kan natuurlijk zo zijn dat hij met al zijn ervaring ziet waar de lekkage vandaan komt en kan dan waarschijnlijk met minimaal breekwerk de lekkage verhelpen. Hierdoor zal er dan weinig herstelschade zijn. Het zou ook kunnen zijn dat de loodgieter niet in één keer de oorzaak kan vinden. Hij zal dan misschien wat meer in de muur, vloer of badwand moeten openbreken. Hierdoor zal de herstelschade wat groter zijn. Een loodgieter kan immers niet door muren of plafonds kijken.

Ontbrekend voegwerk Slecht kitwerk


Koud water lekker2) Loodgieter.nl regelt voor u zo spoedig mogelijk een partner in lekdetectie. Als de lekdetectiespecialist bij u langs komt, kan hij met de volgende meettechnieken bij u aan de slag gaan: vochtmeting, thermografie, gasdetector, kleurstof, bodemmicrofoon, endoscopie, leiding lokalisator, traceergas, rookproef, druktest met water, druktest met traceergas, rioolcamera of visuele inspectie. Om de lekkage met een of meerdere van deze meettechnieken op te sporen, heeft het voordeel dat er niets opengebroken hoeft te worden en er na dit onderzoek dus minimale of geen herstelschade is ontstaan. Na het onderzoek ontvangt u een uitgebreide rapportage, waarbij duidelijk is waar de lekkage zich precies bevindt. Hierna kan Loodgieter.nl direct een loodgieter voor u regelen die heel gericht te werk kan gaan en de lekkage met minimale herstelschade voor u kan oplossen zonder dat de vloer, de muur en wellicht ook uw bad moet worden opengebroken.

Vochtmeter Druktest

Verzekering

In veel gevallen zullen de kosten die bij een lekkage boven water komen, (deels) worden gedekt door uw opstalverzekering. Het komt ook voor dat de verzekering eerst eist dat er een loodgieter bij u langskomt. Ook al kan u, noch de loodgieter, de lekkage visueel niet zien. De loodgieter bepaalt dan dat er een lekdetectie ingeschakeld dient te worden. Dit zijn eenmaal de regels van de verzekering waar we ons aan zullen moeten houden.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot