Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Afvoer verstopt


Een verstopte afvoer in je huis is zeer hinderlijk. Met een verstopping in één of meerdere afvoeren wordt je dusdanig beperkt, dat je niet eens meer normaal van je sanitair gebruik kunt maken. Hoe kun je nog douchen als er water in de douchebak blijft staan of hoe maak je van het toilet gebruik als deze niet meer doorgespoeld kan worden of zelfs overstroomt? Wanneer verstoppingen jouw ook belemmeren bij je dagelijkse vanzelfsprekende gewoontes, dan is het tijd om er eens een loodgieter bij te halen. De loodgieter weet zich wel raad met een verstopping en zal ervoor zorgen dat je leiding in een mum van tijd ontstopt wordt.

Oorzaken van een verstopte leiding


Er kunnen diverse oorzaken zijn van een verstopte leiding. In veel gevallen moeten we de schuld ook bij onszelf zoeken. Het toilet bijvoorbeeld is enkel bedoeld om ontlasting en toiletpapier door te spoelen. Door gebruik te maken van teveel toiletpapier kan de leiding al verstopt raken. En dan hebben we het nog niet eens over andere zaken die door het toilet gespoeld worden. Denk aan vochtige toiletdoekjes, maandverband of tampons. Grove etensresten worden soms ook door het toilet gespoeld. Door te voorkomen dat deze zaken door het toilet gespoeld worden, kun je al veel verstoppingen voorkomen. In de keuken kan het niet anders dan dat er etensresten en vetten door de gootsteen gespoeld worden. Probeer ook dit te voorkomen en gebruik een gootsteenzeefje. In de douche zijn haren en shampoo- en zeepresten vaak de oorzaak van een verstopte leiding. Door na iedere douchebeurt het doucheputje van haren te ontdoen en goed met heet water na te spoelen kun je al veel langer genieten van een schone afvoerleiding.


Gevolgen van een verstopping


Verstoppingen kunnen grote gevolgen hebben. Niet alleen kun je het sanitair niet meer normaal gebruiken, je loopt ook een risico op waterschade. Vooral als verstoppingen zo hardnekkig zijn dat het water over een toiletpot of gootsteen spoelt. In dit geval is de situatie dusdanig ernstig dat je hier direct een loodgieter bij moet halen. Heb je nog niet echt last van verstoppingen, maar heb je in je huis wel last van stank overlast? Dit kan al een eerste teken zijn dat de leiding verstopt aan het raken is. Meestal gaat dit al gepaard met water dat langzaam wegspoelt. Dit is eigenlijk het moment dat je al actie moet ondernemen. Desnoods probeer je eerst zelf de verstopte leiding te ontstoppen of je haalt er direct een loodgieter bij. Verstoppingen zijn in de beginstadia nog relatief gemakkelijk op te lossen en je voorkomt grotere schade en extra kosten.

 Verstopte Rioleringpijp Vervolgschade

Een verstopt riool


Verstoppingen in de afvoerleidingen zijn al hinderlijk, maar als er verstoppingen in het riool zijn, dan is dit zelf niet meer op te lossen. Bij een verstopt riool weet je ook nooit de oorzaak. Er kan zich vuil en vet hebben opgehoopt, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Zo kan een riool een beschadiging hebben. Het riool kan verzakt zijn, er zijn wortels van bomen door het riool gegroeid of bij werkzaamheden is het riool geraakt. Dit zijn externe oorzaken waar je zelf niets aan kan doen. Toch moet de oorzaak ontdekt worden. Een loodgieter kan in het geval van een verstopt riool een camera inspectie uitvoeren. Er is dan niet alleen de exacte locatie van het probleem te lokaliseren, er kan ook gezien worden wat de oorzaak is. Er kan dan heel direct op die plek worden ingegrepen.

Breuk door verstopping Worltes in afvoer

Zelf doen of loodgieter laten komen?


Natuurlijk zijn er in eerste instantie diverse middeltjes verkrijgbaar om zelf de afvoer vrij te maken. Dit kan van een eenvoudige plopper tot het gebruik van chemische middelen. Maar als dit niet helpt, schakel dan de hulp van een loodgieter in. De loodgieter is deskundig, heeft veel ervaring en heeft alle middelen en gereedschappen bij de hand. Je leidingen laten ontstoppen door een loodgieter gaat razendsnel, waardoor je jezelf afvraagt waarom je de loodgieter niet eerder hebt laten komen. Veel loodgieters hebben zelfs een spoeddienst, voor als je met een noodsituatie te maken hebt. Schroom daarom niet om de loodgieter te bellen, zodat jij weer snel geniet van schone afvoerleidingen.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot