Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Riool inspectie

Een probleem met de riolering wordt lang niet altijd veroorzaakt door een verstopping van het toilet of een afvoer in de woning. Er kan ook sprake zijn van een scheur of breuk in de rioleringsbuis en om dat goed te kunnen onderzoeken en de exacte locatie te bepalen, is er de mogelijkheid om een camera-inspectie van het riool uit te laten voeren. Met professionele en geavanceerde apparatuur en technieken kan de rioolexpert de binnenzijde van de afvoerleidingen en de rioleringsbuizen van uw woning inspecteren en eventuele knelpunten in kaart brengen.


Voordelen van een  camera-inspectie

Het rioleringsstelsel bevindt zich onder de grond en mankementen zijn daarom met een visuele inspectie lastig op te sporen. Gelukkig beschikken onze rioolexperts tegenwoordig over de meest geavanceerde en moderne, professionele camera-apparatuur om de problemen in de riolering op te kunnen sporen en in kaart te brengen.

Een inspectie van het riool met een camera geeft een zeer compleet beeld van de inwendige staat en eventuele mankementen en beschadigingen van de rioleringsbuizen. De camera is in staat om de exacte locatie van scheuren of breuken aan te wijzen en maakt het defect inzichtelijk. De reparatie van de riolering kan daardoor zeer gericht en zonder onnodig graaf- of breekwerk worden uitgevoerd.


Hoe werkt een camera-inspectie van het riool?

De rioolspecialist inspecteert de riolerings- en afvoerbuizen op eventuele mankementen met behulp van een geavanceerde, waterdichte camera. Deze camera is voorzien van een sensor en wordt met een kabel door de rioleringsbuizen geleid. Door de aanwezige sensor kan de rioolspecialist boven de grond meekijken met de route die door de camera wordt afgelegd en zo de inwendige staat van de riolering inspecteren. Op basis van de bekeken camerabeelden kunnen problemen zoals lekkages, scheuren of boomwortels worden waargenomen en de exacte locatie van het probleem worden aangewezen. Na de camera-inspectie zal de rioolspecialist een gedetailleerd verslag van de bevindingen opmaken en wordt er een plan van aanpak met bijbehorend kostenplaatje met u besproken. Het grootste voordeel van deze rapportage op basis van de camera inspectie is dat zowel probleem als de locatie zonder onnodig graaf- en sloopwerk kan worden bepaald. De herstelwerkzaamheden kunnen vervolgens gericht worden uitgevoerd en dat scheelt behoorlijk in arbeidsuren en dus ook in herstelkosten.

Na de inspectie van de riolering ontvangt u een uitgebreid rapport met de bevindingen van de rioolexpert. Zelf kunt u dan meekijken naar de gemaakte foto’s, video of digitale tekening van de inwendige staat van de riolering. Dit rapport wordt uitgebreid met u doorgenomen en een passend plan van aanpak wordt besproken.
Vaak volstaat een kleine renovatie als de rioolexpert een scheur of breuk in de rioleringsbuizen heeft vastgesteld. Indien mogelijk, zal de reparatie gelijk voor u worden uitgevoerd of wordt er met u een vervolgafspraak ingepland voor de herstelwerkzaamheden.

Doordat de camera een compleet en duidelijke beeld van de inwendige staat van de riolering kan geven, kan de rioolexpert helaas ook constateren dat een simpele renovatie niet afdoende is om het probleem definitief op de lossen. Rioleringsbuizen kunnen dusdanig beschadigd of verouderd zijn, dat het vervangen van het huidige buizenstelsel de beste optie is en soms zelfs noodzakelijk. Uiteraard ontvangt u dan eerst een vrijblijvende en passende offerte voor de uit te voeren werkzaamheden.


Wilt u het riool laten inspecteren?

Kunnen wij u helpen door een afspraak in te plannen met één van onze experts voor een rioolinspectie? Neem dan gerust contact met ons op door het invullen van het contactformulier of bel naar 085-8770419.


Wat kost een camera-inspectie van het riool?

Loodgieter.nl maakt graag heldere en transparante afspraken en daarom hanteren wij dus ook altijd vaste tarieven. Bij het maken van een afspraak wordt telefonisch altijd het tarief met u besproken en dit wordt ook per mail aan u bevestigd. De tarieven zijn ook altijd terug te vinden op onze tarievenpagina. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent!
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot